Terugblik Outdoorkamp 2023

Van 13 t/m 19 augustus waren we met 18 jongeren tussen de 14 en 17 jaar oud en vier medische begeleiders naar Oostenrijk waar ons Outdoorkamp plaatsvond! De week stond in het teken van zelfredzaamheid, grenzen verleggen, nieuwe vriendschappen maken en uit je comfortzone stappen. Wat een onvergetelijke week hebben we gehad! 

Zelfredzaamheid op het Outdoorkamp

Elke deelnemer was gekoppeld aan zijn of haar eigen diabetesverpleegkundige die de hele week dag en nacht klaarstond om de deelnemer te helpen met het zelfmanagement van de diabetes. Maar omdat ‘zelfredzaamheid’ een van de doelen was afgelopen week, hebben de deelnemers vooral van elkaar geleerd! Door de vele sportieve activiteiten werden de basaal instellingen aangepast, werden er minder eenheden insuline gespoten en werden de insulinepompen vaak op ‘sportstand’ of ‘tijdelijk streefwaarde’ gezet. 

'Je leert namelijk veel door te kijken hoe een ander zijn diabetesmanagement regelt, dat zelf uit te proberen en daar weer van te leren!'

Uitdagingen aangaan en grenzen verleggen

We begonnen de week met een tweedaagse Hike-tocht naar een hut. De eerste dag stond er een tocht van 8km met 1000 hoogtemeters op de planning. Na een gezellige nacht in de berghut: de Ignaz Mattis Hütte stond de tocht richting het hotel weer op de planning (18km met 800 hoogtemeters) Een hele uitdaging met een zware rugtas, de vele hypo’s die snel om de hoek kwamen kijken en doorzettingsvermogen dat nodig was om op de top van de berg te komen. 

Naast deze onvergetelijke huttentocht stonden meer gave activiteiten op de planning, zo gingen met z'n allen zwemmen, hebben in groepjes over de diabetes en de bijbehorende ‘struggles’ gepraat, gingen we klimmen en abseilen van 27(!) meter hoogte en zijn we van rotsen het water ingesprongen tijdens Canyoning. Tijdens de Canyoning tocht was niemand aangesloten op de pompen & sensoren en daarnaast kwam er bij deze activiteit veel adrenaline kijken. Dit maakte deze activiteit extra uitdagend om goed aan te voelen of je eventueel een hypo had! 

Een onvergetelijke week, met voor iedereen eigen uitdagingen en vele overwinningen! Ben jij er volgend jaar ook bij? 

Bekijk onze activiteiten

Onze partners