Kinderen met diabetes strijden om de DiabetesCup

Voetbaltoernooi groot succes!

Op het trainingscomplex van Vitesse op Papendal werd door ruim 70 kinderen met diabetes gestreden om de DiabetesCup 2022. Team Real Madrid heeft de DiabetesCup dit jaar gewonnen. Kinderen tussen de 10 en 15 jaar voetbalden fanatiek tijdens dit jaarlijkse voetbaltoernooi dat door ons wordt georganiseerd. Tijdens dit evenement ervaren kinderen met diabetes dat sporten met diabetes goed kan.  

De strijd om de enige échte Diabetes CUP!

In de strijd om de Cup werden 20 wedstrijden gespeeld en werden er ruim 70 ballen de goals in geschoten. Iedereen ging natuurlijk vol voor dé trofee van dit jaar, de enige echte Diabetes CUP. Maar een hele dag intensfief voetballen leverde eigenlijk alleen maar winnaars op, want de kinderen waren weer een ervaring rijker hoe zij met hun diabetes kunnen sporten.  

Over diabetes en sporten  

In Nederland hebben ruim 10.000 kinderen diabetes type 1 en zij moeten zelf hun bloedglucosewaarden op peil houden. Bewegen en sporten is voor kinderen goed, en zeker voor kinderen met diabetes. Maar sporten kan ook lastig zijn, omdat je bloedsuikers omhoog of omlaaggaan. Het lichaam maakt bij mensen met diabetes type 1 geen insuline aan, waardoor zij handmatig hun bloedsuikerwaardes moeten controleren en zichzelf meerdere malen per dag insuline moeten toedienen. Sommige kinderen doen dat met een insulinepomp die zij dag en nacht bij zich dragen, anderen spuiten meerdere malen per dag een injectie.  

voetballen, voetbal, clinic, sporten, bewegen, diabetes
voetbal, clinic, kinderen, sporten, diabetes, diabetes type 1

"Kom samen met ons in beweging, wij helpen je hoe je dit het beste kunt doen in combinatie met je diabetes!"

...van doeltrappen tot meet & greet!

De teams speelden drie poulewedstrijden en daarna gingen de kruisfinales van start. Naast voetballen konden ze ook punten schieten bij ons sponsor Bosman, konden ze bij diabetesexperts in gesprek over de nieuwste technologie voor diabetesmanagement en was er een meet & greet met Bas waar hij met de jongeren sprak over sporten en bewegen. Bijzonder knap van de kids dat ze ondanks dat ze elkaar niet kenden, leuk voetbal speelden en veel lol maakten.

...en de winnaar is...

De acht teams van de mini Champions League speelden verschillende poules en na de laatste wedstrijden stonden de teama van Real Madrid en Manchester City tegenover elkaar. Na een spannende strijd is het Real Madrid gelukt om met 2-0 te winnen van Manchester City. Gefeliciteerd!

Dit was de Diabetes CUP van 2022!
Wij kijken terug op een geslaagde dag. We hopen jullie allemaal weer snel te zien bij een van onze andere evenementen!

Onze partners