Nmbrs Gold Race

By Martine Join Me

Praktische informatie over de actie

Saturday 13th April

09:00 - 18:00

Valkenburg

My Updates

Nieuw jaar, nieuw begin.

Wednesday 3rd Jan
Brak tussen de champagne flessen op 1 januari? Dat zat er dit jaar niet in. Er staat op 13 april namelijk iets op de agenda. Niet zomaar iets, een 150 km lang gevaarte met 2000 hoogte meters. Dat is zelfs voor de professionele amateurwielrenner een uitdaging. Geen gepiep, fietsen dus. 

Gelukkig waren de weergoden ons gezind en lieten zij hun zonnestralen open ons neer dalen.

We zijn het contact verloren

Sunday 7th Jan
Soms gaat dat zo. Bewust of onbewust verlies je wel eens het contact. Contact met de wereld om je heen, contact met vrienden of...het contact met je tenen.

In dit geval was het snel raak. Op de planning staat een training van 57 kilometer met 300 hoogtemeters over en door de Utrechtse Heuvelrug. Bij kilometer 8 begin ik te zingen. 'Hoofd, schouders , knie en....wat komt er daarna ook alweer'? 

'Blijven pianospelen' roept Angela motiverend. Angela is in haar vorige werk leven fysiotherapeut geweest. Een welkome toevoeging aan ons fietsgenootschap. Maar hoe hard we ook Beethoven en Mozart aanslaan in onze fietsschoentjes, contact blijft uit. 

Pijn is een emotie, en emotie kun je uitschakelen. Juist deze zin bevat een belangrijk woord: 'kun'. Kunnen is vrijblijvend, geen garantie.

Ondanks de gevoelstemperatuur van -4 vliegen we over de heuvels en bereiken we vol trots het einde van onze eerste echte buiten training. Zonder tenen. Dat wel.

Van de regen in de blub

Monday 15th Jan
Wat ben ik toch dol op fietsen in januari. Donker, koud en nat. Mijn drie lievelingsingrediënten uit het meest gekozen winterrecept van moedertje natuur. 

En alsof je dan nog niet genoeg voor je kiezen krijgt, staat als dessert een flinke portie wind op het menu. 

Maar zoals de professionals zeggen: Naarmate je training vordert, wordt de pijn niet minder. Je gaat alleen sneller fietsen.

Ondanks de grauwe sluier die we 'vers begin van het nieuwe jaar' noemen, blijven we stug door trainen. Door weer en wind. Met of zonder tenen. Met en zonder gemopper, geklaag, gezucht en gesteun. 

'WE DOEN HET MAAR WEER MOOI' roep ik naar Ingmar die voor mij fietst. Direct heb ik spijt van mijn cheerleader gedrag. Voor ik het weet hap ik drie kilo blubber, die vanuit zijn achterwiel omhoogspuit. Ach, een modderbad schijnt goed voor de huid te zijn.

Eenmaal thuis trekken we met een vies gezicht stuk voor stuk de doorweekte kledingstukken uit. Voldaan, dat wel. We hebben het maar mooi weer gedaan. Maar de volgende keer liever met mooi weer.

Mijn sponsoren

50

Naomi & Thomas

SUCCES STRIJDER🚲🐐

52

Mo En Jappie

Go tinie en in g!

26

Marleen Janzen

Veel succes met jullie mooie initiatief.

26

Theo Wesker

Goed bezig! Succes met je actie

52

Mariette Mantel

Succes Martine 😘

25

Michael Van Der Schoot

Zet hem op topper!

10.40

Martine Janzen

Show more