Judith van der Haar

WeHike2ChangeDiabetes Spanje 2023

Ik zamel geld in voor de WeHike2ChangeDiabetes 2023 in Spanje omdat...

Tuesday 1st Nov

Ik sta aan de start van iets heel gaafs:

In juni neem ik deel aan de www.wehike2changediabetes.nl georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation. Samen met andere diabeten en onder deskundige begeleiding ga ik 6 dagen hiken in Spanje, dagelijks zo'n 20 km. Niet op vlak terrein, maar een sportieve uitdaging met veel hoogtemeters! Voor mij zijn de hikes ook een diabetes uitdaging: door het uitwisselen van informatie en ervaring met anderen ben ik benieuwd of mijn diabetes aanpak al dan niet een verbeterslag nodig heeft.

De Bas van de Goor Foundation zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Ze organiseren o.a. sportkampen en gezinsweekenden. Door mee te doen aan deze hike-challenge wil ik geld inzamelen voor de BvdGF om deze doelstelling ook in de toekomst mogelijk te blijven maken.  Met jouw steun kunnen kinderen met diabetes gratis mee op sportkamp waar ze, door te leren sporten en bewegen, meer controle krijgen op hun ziekte.

Ik zou het geweldig vinden als je mijn uitdaging wilt sponsoren, alvast hartelijk dank voor je gift!

Groet, Judith

My Updates

Met de fam gingen we in november hiken in Oostenrijk.. een pittig wandel tourtje voor mij, maar je komt vanzelf ''in de wolken''

Tuesday 6th Dec
Schockl berg, Graz

WeHike gezellig samen in Castricum met Maartje

Sunday 18th Dec
De WeHikers uit Noord-Holland Noord zijn lekker samen bezig. Vandaag heb ik gezellig met Maartje, ook een WeHike deelneemster,gewandeld in Castricum. Heerlijke boswandeling, prachtig weertje. Twee weken terug ook met Patty gewandeld in Hoorn, we blijken vlak bij elkaar te wonen. Binnenkort mogelijk met z'n drietjes wandelen als de agenda's passen!

Nieuwjaarswandeltocht #KarstenTravelstore met Patty

Saturday 7th Jan
Samen met Patty, ook een WeHike2ChangeDiabetes deelneemster, de Nieuwjaarswandeltocht van Karsten gewandeld van 15 km.  Bepakt en bezakt met m'n nieuwe rugzak & waterzak (met 'n makkelijk drinkslangetje) op weg. Deze wandeltocht aangepakt om, als voorbereiding op onze Hike in Spanje m'n nieuwe spulletjes uit te proberen.  Onderweg waren er 2 stempelposten, mooi momentje om onder t genot van 'n lekker koppie koffie even de bloedsuikers te meten.  Meten is weten en met een grote afwijking tussen m'n sensormeting en m'n bloedsuikermeting tijd nemen voor wat diabetesmanagement.  
Op het eindpunt stond er bij Karsten warme chocomel en oliebollen klaar, heerlijk weer! Gezellige wandeltocht, goed georganiseerd, af en toe een klein beetje puzzelen met de route-beschrijving, gezellig met Patty onze diabetes aanpak uitgewisseld en ... ontdekt dat ik aan nieuwe wandelschoenen toe ben!

Nieuwjaarswandelchallenge met Wanda

Thursday 26th Jan
De eerste twee weken van Januari heb ik meegedaan met de Nieuwjaarswandelchallenge van Wanda Catsman. 14 Dagen lang ontvingen we elke dag een nieuwe opdracht, oefening of tip!  De foto van de wandelbingo was 1 van de opdrachten, net als het bijhouden van een wandel dagboek (digitaal of op papier). 
Veel  tips opgedaan en toelichting gekregen op het hoe en waarom van blaren, welke wandelschoenen, verschillende soorten sokken,  leuke tips van wandelboeken etc etc. Voor iedereen een aanrader!

Egmond Halve Marathon Wandeltocht met Robert

Thursday 26th Jan
Met manlief, en duizenden anderen, zondag 22 januari meegedaan aan de Egmond Halve WandelMarathon. Heel goed georganiseerd door Le Champion!

Wij liepen de Noord-Route op zondag.. de eerste 8 km over het strand. Gelukkig was het zand vrij hard, dat viel mee. Vervolgens door het bos en over de heide. Een mooie wandeling, met veel afwisseling qua natuur, maar ook qua heuveltjes of juist vlak.  Gemiddeld hebben we zo'n 5.1 km per uur gelopen en  het ging meer dan goed. Geen hypo's en zonder dextro de wandeltocht volbracht met een gemiddelde bloedsuiker van 8.0. 

1e bijeenkomst in Soest met alle Hike deelnemers

Monday 13th Feb
De eerste bijeenkomst met alle deelnemers. Spaanse les, 12 km wandelen in de Korte Duinen bij Soest, heerlijke paella, goed georganiseerd, en het belangrijkste: hele leuke gesprekken gehad en een heel goede sfeer in de groep. Vanaf nu is elke maand een ontmoeting als voorbereiding op onze Hike. 
Heel veel zin in om met deze leuke mensen op pad te gaan!

Wandelschema training week 7: 20 kilometers met Maureen

Saturday 18th Feb
Vandaag met Maureen, met een klein omweg voor wat meer kilometers, naar Ans in Wervershoof gewandeld. Heerlijk met de wind in de rug weer 20 km in de benen.  Oja, uiteraard kun je nog sponsoren via Bas van de Goor Foundation - Judith van der Haar (bvdgf.org)  Want dat is waar we het allemaal voor doen uiteindelijk, geld inzamelen om ervoor te zorgen dat kinderen met diabetes makkelijker kunnen sporten!

Oostenrijks wandelavontuur ipv wintersport met Maureen

Wednesday 22nd Mar
Met Maureen een wandeling gemaakt naar de Rauther Kopf ipv skieën in de pap-sneeuw.  Stoere wandeling, kwam mezelf tegen (met hoge hartslag) toen we van de paden af op 't oneffen (en met sneeuw bedekt) terrein kwamen. Wandeling was niet gepland, de wandelstokken en goede rugzak lagen helaas nog thuis🫣, maar was een superleuke ervaring en weer een goede voorbereiding op Spanje!

Naar de Schoolse Duinen met Maartje en Patty

Sunday 26th Mar
Stoer met z'n drietjes aan de wandel geweest in Schoorl , want daar zijn wandelroutes met (voor Noord-Hollandse begrippen) wat hoogteverschillen. Doel was de rode route, maar je raadt het al .. we misten een rood paaltje. Geen probleem, Maartje herkende een aansluiting op de witte route, dus al met al toch bijna 20 km gewandeld. Windkracht 6 tegen op het strand, door bos en heide en ook met pieken en dalen (met de trappen op de route en in onze suikers) de tocht volbracht. Was gezellig meiden!

Paaseieren zoeken in Limburg Robert, Frans & Corrien en Nova

Monday 10th Apr
Mooie voorbereiding op Spanje. Twee dagen achter elkaar 23 km gewandeld in de Limburgse heuvels. Was erg gezellig, voldaan gevoel. Suikers meer dan goed en weinig spierpijn :-)

Bijeenkomst alle deelnemers in Rheden

Sunday 16th Apr
Zondag 16 april met (bijna) de hele groep een stoere wandeling rondom de Posbank gedaan. Hele mooie route, ik heb m opgeslagen op mijn Komoot app om nog eens met anderen te wandelen. Weer lekker veel uitgewisseld met andere diabeten. Pomp had ik tijdelijk op stop gezet ... maar dat pakte dit keer verkeerd uit.. beetje hoogbloedsuikers aan het begin van de wandeling, maar na afloop weer mooi tussen de lijntjes. Hij gaat lekker, nog maar zeven weekjes voordat we gaan ..

Wandeling met Ans in Schoorl

Tuesday 2nd May
Vandaag stond een wandeling van 25 km op de voorbereidingsplanning.
Samen met Ans naar Schoorl om de rode route (van 23 km) te volbrengen. We startten wat laat, maar dat mocht de pret niet drukken. In Camperduin net als een tijdje terug met Maartje en Patty een koppie gedaan in Camperduin... maar.. het was stralend mooi weer, het terras zat overvol, maar men had helaas te weinig personeel rondlopen, waarschijnlijk een paar zieken. De koffie (met gebak ☺️) duurde bijna 3 kwartier, wat een beetje jammer was. Gauw weer verder en vandaag wel bij Hargen aan Zee het strand afgegaan en de rode route kunnen vervolgen... maar je raadt het al, wederom de hele rode route niet volbracht. Op ern gegeven moment kwamen we bij een paaltje met naar 3 kanten op een rode pijl... tja  verkeerde keuze gemaakt... ooit gaat t goedkomen.  Al met al toch ruim 20 km met veel stijgingen en dalingen gemaakt.

van Opperdoes via Medemblik naar Wervershoof

Sunday 14th May
Moederdag en ook wandeldag😃 Sacha bracht Robert en mij met de auto naar Opperdoes gebracht. Eerst richting Medemblik, natuurlijk even gekeken bij de stooomtrein maar die ging pas een half uur later weg. Langs het stoomtreinstation de stad in gelopennaar de haven en vervolgens via het stoommachinemuseum langs de Vooroever naar Ans in Wervershoof, mooie wandeling van ruim 10 km on the pocket.

Gezellig met de buufjes naar de Zoete Zee in Medemblik

Monday 15th May
Gezellig met de buufjes een toertje van ruim 12 km gemaakt op Bevrijdingsdag. In het begin had ik wat hypo probleempjes, wat waarschijnlijk kwam doordat ik het aantal koolhydraten van mijn cous-cous lunch verkeerd had ingeschat en te veel insuline ''aan boord had''. Even gestopt en wat extra's gegeten en de pomp op stop gezet. Was gezellie meiden!

N70 wandeltocht

Thursday 25th May
Zondag 21 mei, hadden we de vierde gezamenlijke groepstraining in Nederland. We hebben de N70 route bij Berg & Dal lopen. Een jaar terug had ik nog nooit van de N70 gehoord, maar zie deze route steeds vaker terugkomen als tip. En inderdaad, een prachtige route. Deze route lijkt, qua dalingen en stijgingen, veel op de routes die we in Spanje gaan tegenkomen. En ja, het was een supermooie route. Benieuwd hoe het in Spanje zal zijn. Hopelijk ook dat heerlijke zonnige weer van vandaag. Onze begeleiders zeggen dat wij een snelle groep zijn. Mogelijk komt dat door de medisch technische ontwikkelingen. Meer diabeten hebben nu een Free Style Liber sensor of zoals ik een Continue Glucose Sensor. Waren in het verleden meerder hypo’s in de groep tijdens een wandeling, nu is er soms maar 1 diabeet met een hypo. Als er iemand een hypo heeft, is het nodig dat de bloedsuikers weer omhooggaan, vaak door het eten of drinken van suilkers, zodat je ook geestelijk en lichamelijk weer verder kan. Elk uur nemen we 5 minuten pauze om jezelf zo nodig te testen, wat te eten en je suikers bij te stellen. Soms gaat het zakken van de suikers door de intensiviteit sneller dan verwacht en kan je in een hypo raken. De hele groep neemt dan even pauze zo lang als nodig is en de diabeet met de hypo aangeeft, in overleg met Henk onze internist, dat we verder kunnen. Gezamenlijk uit en thuis 😊 Na vandaag nog 2 weken voor de afreizen naar Spanje. Ik kijk er erg naar uit en heb er veel zin in!

Thank you to my Sponsors

25

Nelly An

Heel veel succes en plezier!!

26

Astrid Hendriks

Succes Judith 💪

20.80

Mirjam

52

Mona Saftoiu

Lieve Judith, elke keer als ik jou zie, ik bewonder jouw positieve houding en aanstekelijke glimlach! Jouw enthousiaste deelname aan deze challenge inspireert me enorm. Veel plezier en succes! Liefs, Mona

104

Dennis Wiggemansen

Heel veel plezier en succes!

26

Anton En Charlene

Dit doel heb je gehaald, de echte persoonlijke uitdaging gaat bijna beginnen! Laatste dagen van voorbereiding, zet 'm op!

10.40

Anonymous

26

Anonymous

26

Miranda

Heel veel succes Judith, je bent een topper.

15.60

Saskia

Zet 'm op buuv!!

8.32

Anonymous

Succes Judith en veel plezier!

5.20

Rina Ijff

Succes zet hem op

26

Sonja Lam

Lieve Judith, veel steun en sterkte voor de challenge. Ik heb er veel respect voor. You go girl 💪🏻 Groetjes van Sonja

15.60

Gerard Brinkman

20.80

Sreten Dzebo

Diabeet type 2, al 23 jaar.

10.40

Armand En Francina Wester

Hoi Judith, heel veel succes! Dit gaat je lukken!

10.40

Annet (loopgroep Hoorn)

Hoi Judith, je hebt een andere leuke activiteit ontdekt in plaats van hardlopen op de woensdagochtend met de Loopgroep. Ik wens je veel succes toe! Groetjes van Annet

10.40

Marieke Nannes

Hi Judith, Ik wens je heel veel succes en plezier toe. Je bent een topper, dus het gaat je lukken. Dikke kussss Marieke Nannes

10.40

Jan Dekker

Judith heel veel succes de koffieman ☕️Loopgroep hoorn

26

Milet Verberne

Succes Juut! Trots op je dat je dit gaat doen.

10.40

Ingrid Blok

👍👍Heel veel succes, en heel veel plezier 💋💋

52

Lia Arnhard

Top

10

Martha Jong

Lieve Judith! Stoer bezig! We steunen je! Hartelijke groet Martha

52

Charlene En Anton Arnhard

Zo knap dat je dit gaat doen! Dit kan jij, natuurlijk! Zet 'm op, topper!! Go go go!

20.80

Anonymous

Zet hem op Judith!

52

Chantal

Lieve Judith, ontzettend stoer en goed van je! Veel succes en inspiratie gewenst!

10.40

Maaike Struyck Groenestein

Lieve Judith wat stoer Olaf en ik steunen je door middel van een donatie YOU go girl

20.80

Raymond Kok

10.40

A. Koomen

Topper

10

Lenneke Van Der Velden

52

Annemiek

Een mooie uitdaging. Heel veel succes en plezier!

10.40

Trudie Kool

heel veel succes Topper!!

10.40

Anonymous

10.40

Margreet Schooneman

Succes meissie

10.40

Patricia Roos - Van Tricht

Succes topper!

5.20

Ronald Hemprig

15.60

Anonymous

15

Peter

Veel succes!

10.40

Simon En Karin K

Gaaf Judith! Je kan het!

15.60

Saskia Van Der Hall

Lieve Judith, zet 'm op!! Goed bezig buuf! Groetjes, Saskia

10.40

Bert Van Vliet

Goed hoor, een mooi avontuur en voor een goed doel. Zet hem op zou ik zeggen.

15.60

Bart De Graaf

Mooi initiatief, succes!

25

Jan En Diana

Succes Juud!!!!

15.60

Wendy B

Veel succes Judith!

15.60

Bas & Sharon Pronk

Succes Judith!!

15.60

Barbara Aalpol

Goed van jou, zet 'm op!

10.40

Mark En Nicole

26

Martin Gouverneur

Wat super dat jij jezelf hiervoor inzet. Veel plezier en succes met de voorbereiding en het event zelf.

15.60

Martha En Ko

Hi Judith, succes. Lekker bezig. Martha en Ko

26

Annette Fijn Van Draat

Wat een mooie en belangrijke uitdaging, Judith. Alvast heel veel succes gewenst!

26

Chantal Vroom

Wat super goed Judith!! Enorme uitdaging, en bijzonder zo ook nog voor de BVG foundation, top!! Veel succes, maar ook heel veel plezier!

27.04

Gerda Van Der Bijl

Wat ontzettend stoer van jou! Alvast heel veel succes; met je sponsoractie, met je training en straks met de tocht. Dolf & Gerda

10.40

Marja Flameling

succes Judith en geniet ervan

26

Mirjam Breed

Judith super dat je dit doet, mooie rijke ervaring voor jezelf! Veel plezier 😘

26

Jolanda Schaap

Succes Juud! Frank &Jo

15.60

Ard En Erna M.

Zet ‘m op, Juud! Dat wordt een hele mooie uitdaging.

26

Milet Verberne

Zet ‘m op Juud!!!

26

Bianca Joosten

Wat goed zeg Judith! En noord Spanje is prachtig om te hiken. En zeker voor zo’n goed doel en voor je eigen doel natuurlijk. Zet m op!

15

Karin Ruiter

Ha die Pluut, go for it girl!! You can do it!! Veel plezier en Suc6 daar in Spanje en met de voorbereidingen

25

Tineke Lammers

Topper! Zet hem op, trots op je!

15.60

Sophie Schaap

Heel veel succes Judith!

10.40

Jet Bark

Succes topper!!!

26

Sylvia De Vries

Hey Judith, wat gááf dit idee van jou! 💪🏻 Ik had al eens gehoord van de BvG foundation en weet hoeveel sportieve activiteiten ze organiseren voor jeugd met diabetes: goed doel, super! Ik wens je alvast veel plezier met de voorbereiding en training 😀.

15.60

Jurgen Schaap

Succes!

104

Ans Bakker

Heel veel succes Judith! En vooral veel plezier!

312

Robert Van Der Haar

Topper, goed bezig!

26

Annet Koeleman

Je bent een topper Juud! Veel succes en vooral veel plezier.

10.40

Jacqueline Posthumus

You go for it girl!!!

10.40

Corrien A

Veel succes Juud en vooral genieten!

25

Maureen Van Der Haar

Succes mammie!

300

Judith Van Der Haar

Show more