Bjinse Veenstra

WeHike2ChangeDiabetes Spanje 2023

Ik zamel geld in voor de WeHike2ChangeDiabetes omdat...

Sunday 21st Feb

Hallo allemaal,

Sinds enkele jaren ben ik diabetes patiënt met type 2. Geen heel onverwachte wending in mijn leven, want zowel mijn moeder als 6 van de 11 ooms en tantes aan moeders kant hebben diabetes. Daardoor heb ik al vaak van dichtbij gezien wat diabetes doet met mensen. Voor mij een goede reden om te zorgen dat ik een actief leven leid. Want een actief leven zorgt ervoor dat je diabetes beter onder controle hebt. En dan is een stok achter de deur een welkom hulpmiddel. Daarom wilde ik in januari 2022 gaan schaatsen op de Weissensee en mee doen aan de Alternatieve Elfstedentocht. Helaas ging het in 2022 niet door en vervolgens ben ik flink geblesseerd geraakt aan mijn schouder na een paar vallen op het ijs tijdens de trainingen, dus is me afgeraden om te gaan schaatsen.

Maar niet getreurd: Ik heb een goede vervanging gevonden, namelijk een wandeltocht door de bergen in Spanje richting Santiago de Compostela. Een flinke uitdaging die ik samen met andere diabetes patiënten hoop te gaan volbrengen.

Dit doe ik niet alleen voor mezelf, ik help de Bas van de Goor Foundation. Ik haal donaties op, waarmee zij ervoor kunnen zorgen dat kinderen met diabetes zorgeloos kunnen sporten. Een hele mooie doelstelling vind ik zelf en ik wil jullie vragen of jullie mij en de Foundation willen helpen om deze doelstelling ook in de toekomst mogelijk te blijven maken. Elke donatie helpt!

Dankjewel!

My Updates

Skeeler Clinic in Genemuiden

Tuesday 19th Oct
29 mei zijn we gaan oefenen met skeeleren. Onder leiding van een voormalig winnares van de alternatieve elfstedentocht leren we in Genemuiden over de techniek van het skeeleren. Helaas val ik tijdens een potje stoelendans en ben ik daarna een flinke tijd bezig om mijn enkel weer in goede vorm te krijgen.

Switch van schaatsen naar wandelen

Monday 21st Nov
In januari 2022 zou ik gaan schaatsen, maar dat pakte anders uit. Door corona werd de tocht een jaar uitgesteld, maar belangrijker: tijdens de trainingen ben ik enkele keren onderuit gegaan, waardoor ik een vervelende schouderblessure opgelopen heb. Ondanks maandenlang fysiotherapie zit daar erg weinig vooruitgang in. En nu is het definitief: Ik ga switchen van schaatsen naar wandelen. Niet zomaar wandelen, maar een stevige meerdaagse bergtocht in Spanje. Het doel om geld in te zamelen voor de Bas van de Goor foundation blijft natuurlijk overeind!