WeBike

2ChangeDiabetes

 VERZET: 30 september t/m 7 oktober 2021

Doe mee!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Trots op onze bikers!

Let op, dit is de challenge van 2021. Je kunt je niet meer inschrijven. Wil je volgend jaar meedoen met de bike challenge? Leuk! Ga dan naar deze pagina om je in te schrijven.

Voor de editie van 2021 hebben we weer gekozen voor een mountainbike challenge in Spanje, omdat we nog steeds niet genoeg kunnen krijgen van dit enorm gevarieerde land met prachtige MTB mogelijkheden. Helaas is deze challenge verzet naar de zomer 2021. Na o.a. de Pyreneeën en Sierra Nevada gaan we ditmaal de eerste 3 dagen naar Soria en verblijven we de laatste 3 dagen in Navarra. Het zeer dunbevolkte gebied bevindt zich hemelsbreed tussen Madrid en de Pyreneeën en is nog niet toeristisch en heel puur. We noemen deze challenge WeBike2ChangeDiabetes in Soria & Navarra.

Het maakt niet uit of je wel of geen diabetes hebt en of je nu een gevorderde of technische fietser bent of juist een beginner. Doordat we iedere dag in twee tot drie routes en niveau's fietsen kunnen we routes op maat aanbieden.

Waarom doe je mee?

Met de steun van alle bikers kan de BvdGF – d.m.v. het organiseren van sport- en beweegactiviteiten – volwassenen en kinderen met diabetes laten ervaren wat sport met hun diabetes doet, hen informeren over de positieve effecten van sport en ze inspireren tot een sportief leven met diabetes. Iedere week regelmatig sporten en bewegen helpt mensen met diabetes hun bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen/houden, waardoor ze zich beter, gezonder en zelfverzekerder voelen. Daarnaast nodigen we zorgprofessionals uit om deel te nemen aan onze activiteiten. Zij zorgen voor een medisch veilige omgeving en leren ook over de invloed van een sportieve leefstijl.

Programma

Donderdag 30 september 2021

• Vertrek KLM vlucht Amsterdam -> Bilboa
• Aankomst Hotel Real Posada de la Mesta in Molinos de Duero, een klein dorpje op 1103 hoogte. We verblijven hier 4 nachten.

Vrijdag 1 tot zondag 3 oktober 2021

We maken drie volle dagen prachtige tochten vanuit Molinos de Duero.

Maandag 4 oktober 2021

Tocht richting de Pyreneeën en we maken een stop in het wonderbaarlijke landschap van Las Bardenas Reales, de woestijn van Navarra. Daarna rijden we door naar het bergsportdorpje Isaba. We verblijven 3 nachten in een prachtig en van binnen vernieuwd hotel Hostal Lola.

Dinsdag 5 en woensdag 6 oktober 2021

Vanuit het bergsportdorpje Isaba maken we twee dagen heel wat hoogtemeters en staan ook prachtige singeltracks op het programma.

Donderdag 7 oktober 2021

Terugvlucht vanuit Bilbao naar Amsterdam met KLM

Voorwaarden

Je inschrijving is pas verzekerd wanneer bij aanmelding € 300 overmaakt op de rekening van de BvdGF. Na het bevestigen van je inschrijving kun je via ideal jezelf sponsoren onder deelnemers. Zodra je deze aanbetaling hebt voldaan is je inschrijving bevestigd. Vanaf de inschrijving worden alle donaties verzameld via deze website.

Bij inschrijving committeer je je aan het bedrag van € 2.500. Jij bent vanaf het moment van inschrijven verantwoordelijk om dit bedrag bij elkaar te halen via sponsoring of hier zelf garant voor te staan.

De vaste kosten bedragen 50% (€ 1.250) en 50% (€ 1.250) per deelnemer is donatie voor de BvdGF. De donatie per fietser bedraagt (minimaal) € 1.250. We adviseren je daarbij de vaste kosten zelf te betalen.

Als het je lukt om meer dan € 2.500 Euro op te halen, dan is dat natuurlijk des te beter en komt dat ten goede aan de BvdGF. Als je de reis geheel of een gedeelte ervan zelf wilt betalen, dan kan je dat doen door jezelf te sponsoren. Het is niet mogelijk om een overschot aan donaties (meer dan € 2.500,-) terug te vorderen op je eigen bijdragen.

Lees via onderstaande button de volledig voorwaarden.

Download voorwaarden

Voorbereiding

Het voorbereidingstraject voor WeBike2ChangeDiabetes challenge wijzigt op dit moment regelmatig als gevolg van corona. Wil je de laatste informatie weten? Mail dan even naar jeroen@bvdgf.org.

Trainingsweekend

Indien corona het toelaat organiseren we in het voorjaar nog een extra trainingsweekend in Zuid-Limburg. Dit heuvelrijke landschap biedt een uitstekend podium om te trainen voor de challenge in Soria en Navarra. Onze uitvalsbasis is SnowWorld in Landgraaf vanwaar we op zaterdag en zondag op vier lokale MTB-routes gaan fietsen. Iedere dag zo’n 40-60 km met 1.500 hm. Een flinke uitdaging dus en enigzins gelijkwaardig aan de dagen in juni in Spanje. We zullen een speciale prijs afspreken voor de overnachting bij SnowWorld. Deze kosten zullen vroegtijdig en vooraf met jullie communiceren, vallen buiten het arrangement en komen voor eigen rekening. Deelname aan het trainingsweekend wordt geadviseerd maar is natuurlijk vrijblijvend.

Voorwaarden

Onderstaand is inclusief, klik op de download om het volledige arrangement te zien. 

 • Een volledige voorbereiding (met trainingsbijeenkomsten in Nederland. Hier wordt jouw rijtechniek getraind en ontvang je informatie en tips);
 • Een retour reis Amsterdam (Nl) – Bilbao (Sp) per vliegtuig;
 • Een busreis Bilbao – Soria, Soria - Isaba en van Isaba via Pamplona terug naar Bilbao
 • Fietstransport Papendal (Nl)– Soria-Isaba (Pyreneeën) (Sp) – Papendal (Nl)
 • Overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en diner);
 • Een picknick lunch op de zes fietsdagen; bocadillo (stokbrood en fruit)
 • Bagagetransport tijdens de reis;
 • Back-up voertuig voor noodgevallen;
 • Lokale gidsen met diabetes op de fiets;
 • Een wielertenue van de BvdGF;
 • Professionele foto’s van fotograaf Ronald Hoogendoorn tijdens de tocht;
 • Bikers kunnen tijdens voorbereiding en de tocht gebruik maken van medische begeleiding van een arts/internist;

Soria & Navarra

Soria is de meest oostelijke provincie van de Autonome regio Castilië en León. Soria is de minst dichtbevolkte Spaanse provincie met een dichtheid van ongeveer 9 inwoners/km². Ter vergelijking; in heel Spanje is die dichtheid 96 en in Nederland 411. De provincie was beroemd om de houtindustrie die inmiddels ingestort is door de lage prijs voor hout (madera). Veel bewoners zijn weggetrokken naar andere delen van Spanje waar makkelijker werk te vinden is. Vanwege de bossen en de bergen (de Castiliaanse Meseta, een verhoogd plateau) is het wel een populair vakantiegebied; vroegere bewoners hebben vaak een tweede woning in deze provincie. De rivier Duero ontspringt en voert door de provincie. Het klimaat op de meseta wordt omschreven als nueve meses de invierno, tres meses de infierno: negen maanden winter en drie maanden hel. In weerkundige termen is er sprake van een lange winter en een korte, hete zomer. En daarom gaan we eind mei.

Deelnemers

Teams

Bas van de Goor 

Type 1

Hoeveel insuline spuit jij nu voor je maaltijd en doe je nog iets met je basaalstand?" Voor de een is dit een vraag waarop het antwoord lastig is en de ander heeft al een helder plan. 

Lees het hele verhaal

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor WeBike2ChangeDiabetes. Helaas is inschrijven niet meer mogelijk. Heb je vragen? Neem dan contact op via ons contactformulier!

Gerelateerde evenementen