WeSKI

2ChangeDiabetes

Doe mee!

 27 februari t/m 7 maart 2022

16 maart online infoavond!

Doe mee!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Het is vanaf nu weer mogelijk om je in te schrijven voor WeSki2ChangeDiabetes 2022.

In Nederland zullen veel mensen hun wenkbrauwen optrekken bij dat woord, maar in Zweden is het net zoiets als de Elfstedentocht hier. Iedere Zweed kent de Vasaloppet, de bekendste en langste langlauftocht ter wereld, die elk jaar op de eerste zondag van maart plaatsvindt. In minder dan 12 uur glijd je op je smalle latten 90 km door de Zweedse bossen. 

Voor onze derde editie hebben we ook andere afstanden toegevoegd aan ons programma. Zo kan je deelnemen aan de Nattvasan, de nachteditie van 45 of 90 km of aan de estafette. In overleg met Marco Puik van Vasa Sport bekijken we per persoon de mogelijkheden.

Meld je gratis en vrijblijvend aan voor de infoavond op 16 maart!

Vertel me meer!

Wat kun je verwachten?

Je krijgt van ons een goed georganiseerd voorbereidingstraject met (langlauf)trainingen, uitleg van alles wat je moet weten over materiaal, deskundige (medische) begeleiding, een trainingsweekend in Oberhof (met sneeuwhal in Duitsland) en een compleet verzorgde reis naar Zweden. Plus natuurlijk een onvergetelijke ervaring waar je de komende jaren van kan nagenieten. 

Programma

De reis naar Zweden zondag 27 februari 2022

 • Aankomst per vliegtuig op Stockholm Arlanda en per minibus naar Orsa
 • Inkwartieren
 • Avond: eerste briefing en diabetesoverleg

Voorbereiding en verkenning Vasaloppet dinsdag 28 febrauri t/m donderdag 3 maart 2022

 • Naar het startpunt van de Vasaloppet en bekijken van starthus
 • 1e deel langlaufen van Salen naar Mangsbodarna (24km)
 • 2e deel van de Vasaloppet langlaufen, van Mangsbodarna tot Oxberg (37km). Wie niet zo ver wil stopt in Evertsberg (23km)
 • 3e deel van de Vasaloppet langlaufen, van Oxberg to Mora (29km).

De laatste loodjes vrijdag 4 maart 2022

 • Laatste langlaufinstructies
 • Startnummers ophalen.
 • Tijd voor een bezoekje aan het Vasaloppethus en museum in het stadje Mora, waar de start van de Vasaloppet is.

Zaterdag 5 maart 2022, 16.00 uur

• Evt nog een (half) uurtje langlaufen
• Optimale (wax)voorbereiding van je ski's Uitrusten!!
• Na een pastaparty gaan we vroeg naar bed

De grote dag zondag 6 maart 2022, 20.00 uur

DE GROTE DAG! In alle vroegte stappen we in de bus naar de start...

Maandag 7 maart 2022

 • Met een rugzak vol stoere verhalen via Stockholm terug naar huis.

Voorwaarden

Je inschrijving is pas verzekerd wanneer bij aanmelding € 300 overgemaakt is op de rekening van de BvdGF. Na het invullen van het inschrijfformulier volgt een keuze. Zodra je deze aanbetaling hebt voldaan is je inschrijving bevestigd. Vanaf de inschrijving worden alle donaties verzameld via deze website.

Bij inschrijving committeer je je aan het bedrag van € 3.500. Jij bent vanaf het moment van inschrijven verantwoordelijk om dit bedrag bij elkaar te halen via sponsoring of hier zelf garant voor te staan.

De vaste kosten bedragen € 2.600 en € 900 per deelnemer is donatie voor de BvdGF. We adviseren je daarbij de vaste kosten zelf te betalen, maar dat hoeft niet.

Als het je lukt om meer dan € 3.500 Euro op te halen, dan is dat natuurlijk des te beter en komt dat ten goede aan de BvdGF. Het is niet mogelijk om een overschot aan donaties (meer dan € 3.500, -) terug te vorderen op je eigen bijdragen.

Het is ook niet mogelijk om een overschot aan donaties te gebruiken voor het huren/kopen van materialen of het afsluiten van verzekeringen.

Lees via de onderstaande button alle voorwaarden

Download voorwaarden

Een goede voorbereiding voor de Vasaloppet is een absolute must! Omdat de kans groot is dat je (nog) geen doorgewinterde langlaufer bent gaan we je daar zo goed mogelijk bij helpen. We bieden je samen met onze partner Vasa Sport een gedegen voorbereidingstraject aan. De focus in je voorbereiding zou moeten liggen op duurtraining, kracht uithoudingsvermogen, techniek, techniek en techniek. Hoe beter je leert langlaufen, hoe groter de kans dat je eindstreep binnen de tijdslimiet van 12 uur haalt. Elke training die je in de sneeuw kan meepakken is waardevol.

Samen trainen

Voor de training ben je deels op jezelf aangewezen, maar we trainen ook een aantal keer samen om je te helpen bij die zo belangrijke techniek. En het is natuurlijk leuk om je teamgenoten te leren kennen en hun vorderingen te bekijken. De datums voor de trainingen zijn momenteel nog niet bekend. 

Trainingsweekend Oberhof

In het weekend van 16 t/m 19 december 2021 gaan we naar het Duitse Oberhof. Daar kunnen we buiten langlaufen als de weersomstandigheden dat toelaten en mocht het tegenzitten dan is er een grote indoor langlaufhal. Een mooie gelegenheid om de rolskitechniek om te zetten naar langlauftechniek in de sneeuw. 

Overige trainingen

Rolskicursus:

 • vrijdag 4 juni 2021  (les 1)

 • vrijdag 11 juni 2021 (les 2)

 • vrijdag 18 juni 2021 (les 3)

 • Vrijdag 24 sept 2021(les 4)

 • Zondag 21 nov 2021 (les 5)

De Vasaloppet is, in alle eerlijkheid, niet goedkoop. Je krijgt dan ook niet alleen je reis naar Zweden en je startbewijs, maar ook een langdurig voorbereidingstraject (inclusief trainingsweekend in Duitsland) waarin je professioneel begeleid wordt. De vaste kosten voor je reis bedragen €2600. Daarnaast vragen we je om minimaal €900 sponsorgeld voor ons op te halen. Dat brengt het totaalbedrag op €3500. Voor dat bedrag krijg je het volgende:

De reis is inclusief:

 • Reis, bed en halfpension in Zweden
 • Vijf trainingen in Nederland
 • Een voorbereidingsweekend in Oberhof (Duitsland)
 • Jouw startbewijs
 • Medische begeleiding van een top-internist
 • Trainingsschema’s
 • Hele vette foto’s van een professionele (sport)fotograaf

Wat moet je dan nog zelf regelen?

 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Vervoer van en naar de trainingen? in Nederland en Duitsland

Bekijk het gehele arangement via de onderstaande button

Volledige arrangement

Vasaloppet

De Wasaloop (Zweeds: Vasaloppet) is een langlaufwedstrijd die jaarlijks op de eerste zondag van maart in Dalarna in Midden-Zweden gehouden wordt. De tocht van ongeveer 90 kilometer gaat van Sälen naar Mora en is de langste in zijn soort. De tocht wordt gehouden in nagedachtenis van Gustaaf Vasa, de koning van Zweden die, op de vlucht voor de Denen, deze tocht op ski's maakte. Voor meer informatie bekijk dan de site van de Vasaloppet.

Inmiddels zijn er naast de 90 km tocht op zondag allerlei andere varianten ontwikkeld en kan je in die week kiezen uit verschillende afstanden op verschillende dagen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld deelnemen aan de hele (90km) of de halve (45) Nattvasan, die beiden starten op vrijdagavond 5 maart om 20.00 uur. Een andere mogelijkheid is om met meerdere mensen deel te nemen aan de estafette op vrijdag. Kortom; we kunnen iedereen een passende uitdaging aanbieden. We zullen daar meer over vertellen op 4 april en tijdens de eerste trainingen. Eind juni zal duidelijk zijn voor welke afstand je gaat. We helpen je graag bij het maken van je keuze!

Deelnemers

Werner en Anneke

“Elke deelnemer die over de finish kwam werd luidkeels aangemoedigd tot de laatste meters. Het groepsgevoel is dan nog maar eens extra voelbaar."

Bas

“Toen ik de eerste keer die beelden zag van 15.000 Zweden aan de start van de Vasaloppet wist ik: Dat wil ik ook! De finish was ene bijzonder en emotioneel moment."

Inschrijven

Welkom op de inschrijfpagina voor de Vasaloppet. Leuk dat je interesse hebt in de dit evenement! Maak eerst een account aan om jezelf aan te melden of log in met je reeds bestaande account. 

Inschrijven

Gerelateerde evenementen