Online Diagames groot succes

14 april was de eerste editie van de online Diagames die we samen met OneMed organiseerden. Meer dan 20 tieners met diabetes namen het tegen elkaar op in vier spannende speelrondes. 

Eindelijk de eerste!

De Online Diagames waren een groot succes! Eindelijk konden we een evenement doen met kinderen met diabetes. De een lekker op de bank met de voetjes omhoog de ander op de thuisleerplek en weer een ander gewoon lekker aan de keukentafel.

Tijdens de Diagames kon het allemaal. Toen iedereen rond 19.00 uur een lekker plekje in huis had gevonden konden we dan eindelijk beginnen aan het eerste kinderevenement van 2021. En wat was het leuk om alle kinderen en medische begeleiding zo fanatiek bezig te zien zijn.

Na een korte uitleg hoe de avond eruit ging zien en een korte voorstelronde van de begeleiding konden de kinderen zien in welk team ze zaten en met wie ze samen gingen strijden voor het OneMed/BvdGF prijzenpakket.

Aan elkaar gewaagd

Dat strijden hebben jullie gedaan! In vier verschillende rondes waarin de teams erg aan elkaar gewaagd waren. Na de eerste ronde was het verschil tussen alle teams dan ook nihil en kon team rood - op dat moment de ranglijstaanvoerder - nog zeker niet wat rustiger aan gaan doen. Maar dat kon geen enkel team, want in de volgende ronde konden de deelnemers laten zien hoe goed en snel zij waren in speuren naar een juist antwoord. De tweede ronde van de avond werd gewonnen door team groen! Zij waren het snelste terug met het juiste antwoord ‘Sportief met Diabetes’.

Door de overwinning van team groen naderden zij team rood tot op 1 punt en was voor beide teams dus alles mogelijk om de overwinning te gaan pakken. De andere teams volgden trouwens ook op korte afstand van deze teams want het verschil na 2 rondes was tussen de nummer 1 en de nummer 5 maar 3 punten.

Leren over diabetes

In ronde 3 namen de teams het weer op tegen elkaar in een spannende vragenronde. In deze ronde namen we wat extra tijd om de antwoorden op de vragen goed uit te leggen. Dit deden we in gesprek met de kinderen en onze aanwezige medische vrijwilligers, zodat de deelnemers ook echt wat leerden over hun diabetes. Het was interessant en goed om te horen hoeveel iedereen al wist over diabetes! Na deze leerzame ronde ging team rood nog altijd aan de leiding en met nog 1 ronde waarin alles kon gebeuren waren ze allesbehalve verzekerd van de overwinning.

Creatieve eindstrijd

De laatste ronde was een actieve spelronde waarin alle deelnemers eerst hun glucosewaarde moesten laten zien voordat ze mochten beginnen. Tijdens deze ronde heb ik bij alle teams veel deelnemers zien lachen en dat is in deze tijd heel veel waard. De deelnemers moesten namelijk verschillende dingen gaan uitbeelden aan elkaar en dat leverde hele leuke en grappige momenten op.

Na deze laatste ronde was het tijd voor de prijsuitreiking. Het team dat na ronde 1 al de leiding greep bleek aan het einde van de avond ook het beste team te zijn geweest. Na 4 spannende rondes waarin alle teams alles gegeven hebben en veel geleerd hebben van elkaar was het dan toch Team Rood dat de overwinning van de Diagames mee naar huis nam! Zij krijgen een mooi prijzenpakket thuisgestuurd.

Niet het laatste...

Ik vond het een groot succes! Voor mij persoonlijk was het mijn eerste evenement bij de Foundation. Het was ook het eerste evenement van 2021 voor kinderen/jongeren vanuit de Foundation, maar zeker niet het laatste van het jaar. Dus, lijkt het je nu leuk om met ons mee te gaan naar een ander evenement? Neem een kijkje in onze evenementenkalender en schrijf je snel in. Zo zijn de inschrijvingen voor het outdoorkamp en de sportkampen nog geopend. Dan heb je een week lang leuke activiteiten en spellen samen met ons. Niet achter je scherm, maar lekker buiten in de bergen van Oostenrijk, of de heuvels van Limburg. Gaaf toch??

Ik hoop jullie allemaal snel nog eens te zien bij een ander evenement!

Sportieve groeten, ook namens Maartje,

Jesper