Hoe werkt een eigen actie starten?

Zo start je je eigen actie

Je kunt op onze website een eigen evenement of actie aanmaken. Promoot je evenementen en haal zoveel mogelijk geld op. Hoe? Dat lees je hier!

Wij brengen sinds 2006 mensen met diabetes in beweging naar een betere kwaliteit van leven. Sporten en bewegen is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedglucosewaarden en hun medicijngebruik. Door het organiseren van sportieve activiteiten informeren wij mensen over deze effecten.

Vanaf nu kan ook jij je inzetten voor deze mensen door middel van je eigen actie. Organiseer een sponsorloop, een lege flessenactie, bak taarten, brei sokken of schenk je verjaardagsgeld. Het maakt niet uit wat je verzint! Jouw actie draagt direct bij aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes. 

Verschillende soorten acties

Er zijn verschillende manieren om geld op te halen zodat wij evenementen voor mensen met diabetes kunnen blijven organiseren. Voor meer informatie of input van leuke zelf te organiseren acties ga naar tips & ideeën.  

Sportieve actie
Als Foundation brengen we mensen met diabetes in beweging. Hoe kan het dan ook anders dan dat het mogelijk is om jezelf sportief in te zetten voor de Foundation? Organiseer een sponsorloop, een fietstocht, een schaatsmarathon of laat jezelf sponsoren door deelname aan een gaaf evenement. Klik hier om jouw sportieve actie aan te melden.

Algemene actie
Wil jij - alleen of misschien met jouw organisatie? - je hard maken voor de Foundation door middel van een actie of evenement? Dat kan hier! Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden. Klik hier om jouw algemene actie aan te melden.

Vier je verjaardag
Ben je binnnenkort jarig en is jouw cadeau een sponsoring aan de Foundation? Laat het je vrienden weten en laat ze direct hun cadeau aan jou doneren aan de Foundation. Klik hier om jouw verjaardag actie aan te melden.

Vier je jubileum
Bestaat het bedrijf 12,5 jaar? Heb je 10 jaar diabetes? Of zijn jullie samen 25 jaar getrouwd? Maak hier je eigen pagina aan voor jouw feestje en doneer direct geld aan ons. 

Start je eigen actie

Lees hier ervaringsverhalen van deelnemers

Familie Fiene vertelde;

"Door met andere ouders te praten leer je veel. Zoals wij bijvoorbeeld leerden om tijdens het sporten de automodus er af te halen..."

Eline vertelde;

"Drie jaar geleden dacht ik nog dat ik nooit meer langer dan een half uur zou kunnen sporten en dat ‘het gewone leven’ met diabetes extreem lastig zou zijn."

Nynke vertelde;

“Het heeft me vooral geholpen in de realisatie dat ik niet de enige ben...de ontmoeting met anderen was altijd fijn. 

De impact van diabetes op het alledaagse leven van mensen met diabetes is groot. Diabetes is een chronische ziekte. Je moet daarmee leren leven. Wij brengen kinderen en volwassenen met diabetes in beweging. Jouw donatie maakt het mogelijk dat wij deze mensen kunnen helpen om zelfvertrouwen te krijgen en zelfstandig(er) te worden met hun diabetes. Door meer te gaan bewegen. Met jouw donatie organiseren wij evenementen waar mensen met diabetes in beweging komen, veel leren en handvatten krijgen om het voor henzelf beter te maken. Kies zelf hoe je ons wilt steunen.

Onze partners