Thijs Apotheker

WeBike2ChangeDiabetes Ronde van Ronda

Mijn motivatie om deel te nemen is...

Wednesday 13th Apr

Hallo allemaal!

Ik sta aan de start van iets heel gaafs! Ik neem tussen 11 Oktober en 17 Oktober deel aan WeBike2ChangeDiabetes Ronde van Ronda! Een sportieve prestatie in combinatie met het managen van mijn diabetes. 

Naast de dagelijkse beslissingen zijn er 180 extra beslismomenten nodig om diabetes in goede banen te leiden (te laag? Te hoog? Belangrijke presentatie; toch op safe spelen? Sporten; hoeveel % van de insuline dien ik toe 100, 50, 25%? Wat ga ik eten, zijn dit langzame of snelle koolhydraten? Wat is het voor weer; warm of koud?). 

Ik wil jullie vragen of jullie mij én de Bas van de Goor Foundation willen helpen om deze uitdaging tot één succes te maken, zodat ook in de toekomst het uitvoeren van onderzoek mogelijk wordt gemaakt.

Dankjewel allemaal!

Groetjes, Thijs 

My Updates

Voorbereidingskoersen

Thursday 14th Apr
Om in de best mogelijke vorm aan de start van deze uitdaging te staan heb ik de eerste ''voorbereidingskoersen'' alvast gepland:
- 30 april - Sallandse Heide
- 14 mei - Classico Boretti - 170KM over De Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug 
- 26 t/m 29 mei - Bikepacking tocht: Oss- Gent - Oudenaarde (Ronde van Vlaanderen parcours) - Herentals - Oss +/- 500KM
3 juli - Papendal
- 10 en 11 september - Zuid Limburg

De redder in nood

Sunday 17th Apr
Om 09:00 uur vertrokken met Henk om op ons paasbest een zonovergoten fietsrit te maken van Oss - Nijmegen - Kranenburg - Kleve - Grave - Oss. Een rit van 123 KM met mooie (stijle) klimmetjes met het venijn in de staart. 

Met een gemiddelde bloedglucose waarde van 5.1 , is de daling om 12:46 uur teveel. Op 15 kilometer van het eindpunt is de snackbar van een Dorpse camping mijn redder in nood: '' 1 Cola alstublieft. Cola Zero, omdat u zo gezond aan het fietsen bent? Nee, een gewone a.u.b.''.

Voorbereiding van de voorbereiding - 155 KM

Sunday 24th Apr
Op zaterdagochtend om 08:30 uur vertrokken vanuit Oss om met Joris & Henk een rit te maken over De Veluwe én de Utrechtse Heuvelrug. Ook Joris en Henk doen mee met aan Classico Boretti op 14 mei, dit is de ideale kans om een deel van de route verkennen. 

Bloedglucose waardes
Nog voor het vertrek een sterke stijging (reden onbekend..), ik heb zelf geen actie ondernomen maar de pomp zijn gang laten gaan. Om 12:00 uur hebben we een langere stop gemaakt voor een lunch; hoeveel koolhydraten en insuline dien ik nu toe? Ik heb gekozen voor 50%. Dit is te veel geweest gezien de (te) sterke daling tot 13:00 uur. Om 15:00 uur resulteerde dit in een dip waardoor ik voor de hoognodige cola en halve zak winegums 16 koolhydraten heb ingevoerd (het daadwerkelijke koolhydraten aantal is 33 (cola) + 50 (winegums)). 16KH is veel minder dan de daadwerkelijke 83KH maar door de lengte van de inspanning is de gevoeligheid van insuline sterk toegenomen waardoor dit aantal KH op een goede bloedglucose uitkomt. 

Classico Boretti 2022 - 170KM

Monday 16th May
Afgelopen zaterdag was het zo ver; de Classico Boretti. Een toertocht van 170KM over De Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. 

Samen met Joris, Henk, Maartje, Simon, Manon en Harmen hebben we een mooie groep samengesteld voor deze dag. Naast het ideale weer en groep is het ook gelukt de bloedglucose binnen de grenzen te houden. 

Gedurende de 6 uur durende rit heb ik ongeveer 250KH gegeten en daarvoor 20KH ingevoerd. 

Loon na werken

Monday 16th May
Na de Classico Boretti op zaterdag 14 mei nodigt het zomerse weer op zondag ook uit voor een rondje. Dit is een rondje van 42 kilometer over de vlakke dijken rondom Oss geworden. 

Het voordeel van 2 volle dagen fietsen is dat invoeren van koolhydraten voor het welverdiende ijsje niet nodig is. 

Dit komt o.a. door de gevoeligheid van het lichaam door de grote sportieve prestatie, het warme weer en simpelweg: bewegen. 

Thank you to my Sponsors

104

Oma Wil

Veel plezier Thijs.

26

Henk Van Der Lee

Laat diabetes zien wie de baas is!

10.40

René Van Heumen

52

Jan En Joukje

Wat een uitdaging . Heel veel succes en plezier !

10.40

Hetty Van Marwijk

52

Jelly En Erik

Mooi plan!

10.40

Hetty

26

Jo Mooren

Veel succes Thijs

104

Opa Jan

5

Mariëlle Truijen

104

Maartje Apotheker

Lekker broertje, trots! Let’s go 💪🏻

104

J. Van Der Louw, C. Jansen

Hoi Thijs, prachtig initiatief, heel veel succes met het behalen van je doel! 💪

260

Marion

Goed plan Thijs. Veel plezier met de voorbereidingen

10.40

Hubert Van Der Louw

15.60

Bob Van Der Louw

Succes maat!!

26

Joris

Mooi initiatief Thijs! Succes met de voorbereidingen!

25

Bob

Mooi initiatief, zet 'm op!

10.40

Bert En Trudis Van Leeuwen-baart

Topper! Prachtig initiatief

26

Henk Apotheker

Goed dat jij je hebt aangemeld. Veel plezier tijdens de voorbereiding.

300

Thijs Apotheker

Show more