Janet Stuut-Morsink

WeHike2ChangeDiabetes Spanje 2023

Ik zamel geld in voor de WeHike2ChangeDiabetes 2023 in Spanje omdat...

Friday 19th Aug

Ik sta aan de start van iets heel gaafs! In juni 2023 ga ik namelijk op WeHike Challenge met de Bas van de Goor Foundation. Dit doe ik natuurlijk niet voor niks want ik help de Bas van de Goor Foundation zodat zij ervoor kunnen zorgen dat mensen met diabetes kunnen bewegen en sporten! Een hele mooie doelstelling vind ik zelf en ik wil jullie vragen of jullie mij en de Foundation willen helpen om deze doelstelling ook in de toekomst mogelijk te blijven maken.

My Updates

Het begin is er

Wednesday 24th Aug
Afgelopen weekend heb ik me ingeschreven voor de WeHike2ChangeDiabetes en wat heb ik hier zin in! Ik weet hoe ontzettend moeilijk het is om een balans te vinden tussen de hoeveelheid insuline dat je inspuit en de hoeveelheid inspanning die je gaat leveren. Het is daarom heel belangrijk om het onder begeleiding van professionals te ondervinden.

Om een begin te maken met de fondsenwerving zette ik vandaag het volgende op mijn Facebook-pagina:

De Bas van de Goor foundation is een organisatie die mensen met diabetes helpt te kunnen sporten ondanks de diabetes. Door inspanning kan de bloedsuikerspiegel namelijk heel hard dalen als je teveel (of eigenlijk de normale hoeveelheid) insuline in je bloed hebt. Maar ook heel hard stijgen als je te weinig insuline hebt gespoten. Dit weerhoudt mensen met diabetes om die gezonde inspanning te doen. Zelf heb ik een keer een volleybaltraining mogen volgen van Bas. Niet om een beetje in de buurt van zijn niveau te komen, haha, maar om te ondervinden hoe je kan experimenteren met de hoeveelheid insuline die precies goed is voor jou tijdens een bepaalde inspanning. Ook organiseert de foundation sportkampen voor kinderen, zodat zij leren gewoon te kunnen doen wat ieder kind zou moeten kunnen: spelen, rennen, springen, sporten, zonder de angst voor een hypo of hyper.
Volgend jaar juni ga ik voor en met de Bas van de Goor foundation een week lang hiken in de Spaanse Siërra Nevada en wil ik jullie vragen me te helpen zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor deze fantastische foundation. Zodat nog meer kinderen samen met hun lotgenoten kunnen ondervinden dat het zeker mogelijk is om te sporten met diabetes.
Helpen jullie mee?❤️

En warempel de eerste donaties zijn al binnengekomen. De kop is eraf!
Liefs, Janet

Thuis

Sunday 4th Sep
Deze week was ik thuis in plaats van aan boord, dus moest ik de vrije momenten gebruiken om te trainen, natuurlijk. 4km, 7km en op 1 dag 10 en 7 km. Dat laatste heeft geresulteerd in een hele fikse blaar op mijn 2e teen…….. tussen de tenen, hoe dan? Ondertussen begint onze River me wantrouwend aan te kijken als ik zeg dat we gaan wandelen, hahaha!

Ik ben ook goede wandelschoenen gaan kopen, dus ik laat me goed informeren……. Wat ga je doen? Nou ja, in de Siërra Nevada, dat dus…….. oké berg wandelschoenen dus. Uhm, nou dat zal toch wel mee vallen? Berg schoenen, dus😅

Ik heb nog even tijd hè?!

1e hoogtetraining

Friday 4th Nov
Nadat ik het trainingsschema had ontvangen van Wanda Wandelt bleek dat ik in week 5 of 6 de hoogte in moest. Maar ja, ik ging dat eerste weekend naar Oostenrijk. Waar anders kun je een bergtraining doen? Ik kreeg gelukkig mijn man Robert en schoonzus Joluca en zwager Tonnie zo gek om een ‘hoogtestage’ te doen, haha! Inmiddels zijn we weken verder, ben ik lid geworden van wandelsportvereniging Wipstrikkerkwartier, zodat ik de langere afstanden niet alleen hoef te oefenen (en voor de gezelligheid natuurlijk). Morgen, zaterdag 5/11, is de blauwvingertocht in Zwolle. Voel je vrij om mee te lopen. Ondertussen blijft mijn doel natuurlijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Bas van de Goor Foundation. Voor kinderen met diabetes sportkampen organiseren is zó belangrijk! Niet alleen om te leren hoe te sporten en proberen je diabetes te ‘managen’, maar ook om te ervaren dat je niet alleen bent. Je bent geen buitenbeentje, je bent met veeeeeel! Helpen jullie mee?

de 1e kennismaking met de hikegroep

Thursday 9th Mar
Oeps lang geleden dat ik een update heb gegeven...… Ik heb de afgelopen maanden natuurlijk veel gewandeld, maar merkte dat ik na 12 km het vervelend begon te vinden om alleen te lopen. En het was ook veel hetzelfde rondje. Dus ben ik lid geworden van de wandelsportvereniging Wipstrikkwartier uit Zwolle. Bijna iedere 2 weken organiseren zij een bustocht naar een uitgezette wandelroute en kun je kiezen tussen verschillende afstanden. Na een paar keer met mijn moeder (al jaren lid) 10km te hebben gelopen, ben ik nu geswitcht naar de groep die 15km loopt. Dit is gezellig en je ziet nog wat van Nederland op deze manier.
Daarnaast was 12 februari de eerste kennismaking met de hike-groep waarmee ik naar Spanje ga. We kregen de shirts uitgereikt, kregen een uurtje Spaanse les en maakten een fotoshoot. Nadat we gezamenlijk 13 km hadden gelopen door de bossen van Soest kregen we nog een heerlijke paella voorgeschoteld.
Het is een hele diverse groep en het is gezellig kletsen met iedereen. Sommige deelnemers zijn al vaker mee geweest, dus die fungeren als vraagbaak. 
Zondag gaan we een tweede gezamenlijke training doen bij kasteel Doorwerth, ik kijk er naar uit!

Al mijn sponsors wil ik hartelijk danken voor hun support, fijn dat jullie bij willen dragen aan het realiseren van sportkampen voor jeugd met diabetes!

Liefs, Janet

Hemelvaartweekend

Wednesday 24th May
Het duurt nu natuurlijk niet zolang meer en ik ben heel blij met alle sponsors die zo’n mooi bedrag al  hebben gedoneerd, 2750euro! Dank allemaal! Wie rond het mooi af?

Afgelopen weekend was een mooie generale repetitie, donderdag 23km (nou eigenlijk 26, want het hotel was nog 3km verderop🫣) op het Vechtdalpad. Prachtige route! Samen met m’n schoonzus en beste vriendin Joluca gingen we een 2-daagse doen. Aan het eind van de eerste etappe kreeg ik het gevoel dat ik een blauwe plek onder mijn rechterhak  had. Nou dat was de volgende dag niet over, maar afspraak is afspraak en ach, de 2e etappe zou 16km zijn…… uhm not, ook gewoon 20km. Dus het biertje op het terras bij station Ommen was welverdiend. 

Na zaterdag rustdag liep ik zondag met onze hikegroep van #wehike2changediabetes  een hoogtestage ronde de Duivelsberg in Berg en Dal. Duivels was het zeker! En helaas was m’n hak niet beter geworden (de spierpijn trouwens ook niet🤗). Ik praat erover met de wandeltrainster en ze schrikt! Dat klinkt al hielspoor! Dat zal toch niet, 2 weken voor de hike!!!!

Wel uitgelopen hoor, pijn tussen 0 en 10, zoals ze in de zorg altijd vragen, 6, 5 denk ik. Toch maandag de fysiotherapeut gebeld. Kon ‘s middags gelijk terecht, gelukkig. En  hij constateerde een……. Blauwe plek😂 Naar Bever, de leverancier van er schoenen, 2 medewerkers vermoedden, onafhankelijk van elkaar, dat onderweg de  sok dubbel is gaan zitten. Maar zeker nu geen schoenen wisselen, zo kort voor de hike.

Nu heb ik morgen nog een afspraak met een voetenfysio (bestaat dat? Ja, echt waar), dus  je merkt ik doe er alles aan om de hike te voltooien. Al is mijn voorbereiding niet zo vlekkeloos.

Oh, de trainster heeft ons op het hart gedrukt  nu niet meer te trainen om (meer) blessures te voorkomen. Maar…… dit weekend ga ik naar Sauerland. Wel of niet de wandelschoenen mee?

Thank you to my Sponsors

50

Aristo Shipping Bv

Janet, zet hem op en geniet ondertussen van al het moois om je heen.

50

Grietje Stuut

10.40

Anonymous

26

Astrid Oonk

Heel veel succes. zo geweldig dat je deze loop gaat doen veel liefs jan astrid

217

Scheepvaartbedrijf Osar

Heel veel succes💪

26

Conforza Lenten

Succes!!💪

260

Eurokor Barging Bv

250

Mrt Enschede

250

Scheepstechniek Drechtsteden

104

Jane En Jurgen, Ms Avena

Zelf ben ik opgegroeid met diabetes bij diverse personen in onze familie en ik weet helaas maar al te goed wat de impact hiervan is. Wat een mooi doel is dit om kinderen te helpen hiermee zodat ze gewoon kind kunnen zijn en met alles zou normaal mogelijk mee kunnen doen, wij dragen graag een steentje bij hieraan! En heel veel succes met de hike Janet!

260

Slurink Bv

Heel veel succes

52

Mike Brevink

Heel knap hoor; veel succes!

600

Janet Stuut-morsink

50

Scheepvaartbedrijf Van Veen

Suc6 met hiken!

10.40

Anne

Super Janet 💪 Suc6!

10

Buurvrouw Bep

100

Ma Morsink

Veel succes, zet hem op Liefs mam

26

Miranda Kleen

Veel succes!!!

15.60

Cor Bokking

Dat doe je goed Janet 👌💪

50

Serge & Fransisca Van Schaik

Wat tof dat je dit gaat doen! Héél veel succes met alle voorbereiding...... and stay in balance ;-)

25

Paulina Bleyie

Zet hem op lieverd!🍀💋

156

Carola Drenth

Succes moppie. Xxx

20.80

Anonymous

Top Janet!! Succes met werven

10.40

Petra

Heel goed van je!!

10.40

Anonymous

25

Heidi Bolink

Topper... Mooi dat je meedoet met dit. Succes met inzamelen

26

Astrid Jan

hoi Janet Wat een mooi initiatief. Heel veel succes. liefs Astrid jan

26

T&j Mondria

Gaaf dat je dit doet! Heel veel succes 👊🏻 Liefs ons

26

Rens Ester

52

Fam Dijkstra

26

Anonymous

15

Mischa Oordijk

300

Janet Stuut-morsink

Show more