Nationale Diabetes Challenge 2024

Ook dit jaar lopen we 20 weken samen met jou als organistor en NDC wandelaar. 

Wandelen met de Nationale Diabetes Challenge

Bewegen is belangrijk voor iedereen, maar zeker ook als je diabetes hebt. Of als je grote kans hebt om het te krijgen. Starten met bewegen is niet altijd eenvoudig. Wil je een eerste stap zetten naar meer bewegen? Start dan met wandelen bij een van de wandelgroepen van de Nationale Diabetes Challenge!

Op heel veel plekken in Nederland starten vanaf eind april / begin mei wandelgroepen. Deze zijn bedoeld voor mensen met diabetes, of voor mensen die een grote kans maken hierop. Onder begeleiding loop je elke week op een vast moment in een groepje. In totaal doe je dit 20 weken achter elkaar. De wandelafstand en het tempo wordt aangepast op de groep. In de weken maak je letterlijk stappen! Je voelt je fitter, leert nieuwe mensen kennen en je kunt je diabetes beter regelen. 

Doe mee en schrijf je in voor een wandelgroep! Vind via de knop hieronder een wandelgroep bij jou in de buurt. Je kunt je inschrijven tot half mei.

Vind nu een wandelgroep!

"Je voelt je fitter, leert nieuwe mensen kennen en je kunt je diabetes beter regelen."

Bewegen en diabetes, het kan!

Bewegen is goed voor iedereen, maar al helemaal voor mensen met diabetes type 2. Het kan ervoor zorgen dat je minder medicijnen nodig hebt en gewicht verliest. De eerste stap kan alleen best moeilijk zijn. Daarom helpen wij mensen met diabetes om in beweging te komen. Lees hier meer over de Nationale Diabetes Challenge.

Onze partners