Tips en inspiratie

Wat maakt jou blij?

Wil je graag je steentje bijdragen en een toffe actie organiseren maar weet je nog niet zo goed hoe? Lees snel verder want op deze pagina geven we je tips en tricks, voor leuke én snelle acties!

Zelf iets organiseren kost nou eenmaal wat moeite. Dus kun je maar beter iets doen waar jij ook blij van wordt. Jouw enthousiasme werkt namelijk aanstekelijk voor je deelnemers en donateurs. Als je de activiteit zelf leuk vindt, ga je er ook meer energie insteken. Dat helpt natuurlijk!

Ben jij een sportieveling? Keukenprins? Creatieveling? Klusser? Schrijver? Entertainer? Ga aan de slag met jouw talent! Er is altijd wel iets te organiseren wat bij je past.

Als je contact met ons opneemt kunnen we je helpen aan collecteboxen, flyers van de BvdGF en andere artikelen om aandacht te geven aan jouw actie.

Start met je eigen actie

Tips en inspiratie

We hebben in de loop der jaren heel wat creatieve ideeën voorbij zien komen. Inspiratie nodig? Hieronder een paar tips en ideeën:

  • Geef! Donaties ophalen is niet alleen om geld vragen, maar vooral ook kijken wat jij terug kunt geven.
  • Maak jouw verhaal. In drie zinnen kun jij vertellen wat jouw motivatie is voor jouw actie. Zo weet je iedereen te overtuigen!
  • Sportief? Doe zelf mee aan een sportief evenement en laat je sponsoren. Of organiseer een sportevenement in jouw sport. Dat kan een sponsorloop zijn, een fietstocht, een toernooi, een (online) les of training, een kinderfeestje, enz.
  • Creatief? Brei sokken, haak mutsen, borduur servetten of naai mondkapjes. Schilder, teken, knutsel, fotografeer of schrijf. Als jij handig ergens in bent kun je dingen maken en verkopen. Of jouw handigheid aan anderen overdragen in een workshop.
  • Een echte chef? Laat anderen meegenieten van jouw baksels, verkoop koekjes of taarten of geef een etentje bij jouw thuis. Of organiseer een kookworkshop in je eigen keuken. Meteen gezellig :). 
  • Entertainer? Organiseer een bingo, een pubquiz, een talentenjacht of een veiling. Regel wat prijzen bij lokale ondernemers, vraag een inschrijfbedrag en feesten maar!
  • Vanuit de luie stoel? Je kunt ook een collectebox neerzetten op je verjaardag, trouwdag of jubileum, of een statiegeldactie starten in de lokale supermarkt.

Dit zijn natuurlijk enkele voorbeelden van acties die jij kunt organiseren, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Al wat nieuwe inspiratie kunnen opdoen? Start dan meteen je eigen actie!

voetbal, clinic, kinderen, sporten, bewegen, diabetes type 1

‘Start jij een sponsorloop of organiseer jij een bakmarathon? Alle acties zijn welkom!’

Deel de actie met vrienden en familie

Tijdens een eigen georganiseerde actie sta je er niet alleen voor. Daarom is het via je persoonlijke activiteitenpagina mogelijk om je berichten, pagina en activiteit te delen met vrienden en familie. Op je pagina vind je een aantal social media deel-buttons, maar kun je er ook voor kiezen om je supporters een mailtje te sturen. Zo breng je samen je activiteit tot leven.

Natuurlijk kun je ook online genoeg organiseren!

  • Online event: Verkoop bijvoorbeeld routes voor de mooiste fiets- of wandeltocht in jouw buurt!
  • Lege flessenactie: Gooi wat briefjes in de brievenbus bij de mensen bij jou in de buurt met de boodschap dat jij een coronaproof flessenactie organiseert. Je kunt je buurtbewoners vragen om de lege flessen aan de voordeur te hangen op de dag dat jij ze komt ophalen. 
  • Schrijven van (kerst)kaarten: Feestdagen of gewoon spontaan, het is altijd leuk om aandacht te besteden aan vrienden en familie. En hoe kan dat nu beter dan met een kaart die mensen bij jou kunnen bestellen. Je kunt de kaartjes opsturen of afgeven in de brievenbus.

Start je actie

 

Kies een categorie waarin jij je actie wilt starten:

Sportieve actie

Algemene actie

Verjaardag vieren

Jubileum vieren

Onze partners