Saskia Hesebeck

WeHike2ChangeDiabetes Portugal

Ik zamel geld in voor de WeHike2ChangeDiabetes Portugal omdat...

Friday 30th Oct

Ik sta aan de start van iets heel gaafs! Dit doe ik natuurlijk niet voor niks want ik help de Bas van de Goor Foundation zodat zij ervoor kunnen zorgen dat mensen met diabetes kunnen bewegen en sporten! Een hele mooie doelstelling vind ik zelf en ik wil jullie vragen of jullie mij en de Foundation willen helpen om deze doelstelling ook in de toekomst mogelijk te blijven maken.

My Updates

Diaversary - 1 jaar leven met Diabetes

Sunday 7th Feb

7 februari 2020. Voor mij een dag die ik nooit zal vergeten en die mijn leven heeft veranderd. De dag van mijn diagnose - Diabetes type 1. Ik kan me alles nog goed herinneren en toch voelt het al een eeuwigheid geleden. Een dag om terug te kijken, maar ook om nieuwe uitdagingen aan te gaan! #WeHike2ChallangeDiabetes

Voor mensen die deze blog lezen en niet weten wat Diabetes Type 1 is: Het is een auto-immuun ziekte waarbij je lichaam de cellen in je alvleesklier aanvalt die insuline produceren, waardoor je uiteindelijk geen eigen insuline meer kunt maken. Insuline is een hormoon welke de glucose uit je lichaam verwerkt en omzet in bijvoorbeeld energie. Leven met Diabetes is een constant gevecht met cijfers en je eigen lichaam. De bloedglucose waarde die "in bereik" dient te blijven. Te hoge waardes geven risicos op (latere) complicaties zoals hart en vartziektes. Te lage glucosewaarde is acuut gevaarlijk gezien je hersenen suiker nodig hebben om te blijven werken.

Terugkijken! Het afgelopen jaar heeft voor mij veel hoogte- en diepte punten gehad (niet alleen in de grafiek die mijn waardes aangeeft). Een constante trial and error omdat toch weer een van de factoren in je lichaam anders werkt. Oftewel: Heel vaak weer moeten opstaan na de val. Analyseren, meer informatie vinden en leren. Nu - een jaar verder krijg ik langzaam meer rust in de omgang met mijn diabetes. 

Vooruit kijken! Tijd dus om een nieuwe uitdaging aan te gaan, de diabetes te challengen. Ik kijk er al heel erg naar uit. Als de gehele corona situatie het toelaat dan ga ik met de Bas van de Goor Foundation in September één week wandelen in Portugal. Een week wandelen samen met andere mensen met diabetes - samen en met diabetes dus. Ik kijk uit naar deze ervaring.

HELP MEE. Help om mij naar Portugal te brengen en help de geweldige Bas van de Goor Foundation om hun expertise en kennis over diabetes te verspreiden. Elke donatie telt. Het sponsorgeld is 50% voor de reis naar Portugal en 50% voor de Foundation. Om je mee te nemen in mijn reis zal ik vaker blogs en nieuwsbrieven schrijven. Help mee, ik ben je erg dankbaar. 

Stay tuned!

122 km and counting...

Sunday 9th May
Ondertussen is het al mei en ik hou me (met een enkele uitzondering) aan ons wandel trainings schema. Dat betekent eigenlijk elk weekend een lange wandeltocht maken. Vandaag heb ik alle kilometers eens bij elkaar op geteld, 122km trainings kilometers tot nu toe. And counting.... :) Ondertussen heeft het trainen ook effect. Het wordt fysiek makkelijker & mijn waardes vinden beweging ook fijn. Elke keer lukt het toch wat beter. Ondertussen ben ik ook overgestapt van de manuele insuline therapie met de pen naar een insuline pomp. Heel blij ben ik daarmee, maar dan werkt toch alles net wat anders. Dus ik ga nog even door met trainen en uitzoeken wat de beste aanpak is. Op naar de volgende 100km!

Thank you to my Sponsors

78

Emma En Reinier

Succes lieve Sas en bedankt voor de moestuinbak!

104

Katja Hesebeck

Gaanz viel Spaß! ;)

26

Salina

Wat een mooi doel! Succes!

26

Robbert-jan Pijpker

Super goed dat je dit gaat doen Sas! Veel succes!

26

Sander Engelberts

10.40

Vincent Hinz

Succes!

104

Adam En Doetie Meijer

Fantastisch initiatief, Saskia!

104

Maike & Uwe

Viel Erfolg!!

52

Lotte & Roel Van De Geer-gaasterland

Je kunt tenslotte niet altijd maar op Washington blijven staan ;)

26

Astrid Veeze

Hee Sas ik steun je graag. Mijn zusje heeft al sinds haar zevende diabetes type 1 en ik weet door die ervaring van heel dichtbij dat het pittig is. Gelukkig kan je er goed mee leven en vind jou dan ook superstoer met deze actie!

26

Anonymous

25

Lars Vermeulen

Succes met deze mooie sportieve uitdaging!! Hopelijk zien we elkaar snel weer eens :)

26

Rick Verstappen

Succes!

26

Ron En Josanne Van Doorne / De Maar

26

Maurice Keijzers

Hey Sas, een jaar geleden alweer, enkele dagen voor de wintersport. Net uit het ziekenhuis ontslagen, een spoedcursus prikken en een dag later mee naar Oostenrijk. Was even wennen voor je, maar het waren enkele mooie dagen met Paul en Thijs. Dit jaar ging het helaas niet door, wel sneeuw in Nederland maar geen bergen. Hiermee een kleine bijdrage om je wandeltocht in Portugal mogelijk te maken.

100

Jasper

300

Saskia Hesebeck

Show more