Sander de Knegt

Hiken in Spanje - CantaBierzo 2025

Ik zamel geld in voor de WeHike2ChangeDiabetes 2024 in Spanje omdat...

Saturday 28th Oct

Ik sta aan de start van iets heel gaafs en heel uitdagends! In juni 2024 ga ik namelijk op WeHike Challenge met de Bas van de Goor Foundation. Dit doe ik natuurlijk niet voor niks, want ik help de Bas van de Goor Foundation zodat zij ervoor kunnen zorgen dat mensen met diabetes kunnen bewegen en sporten! Een hele mooie doelstelling vind ikzelf en ik wil jullie vragen of jullie mij en de Foundation willen helpen om deze doelstelling ook in de toekomst mogelijk te blijven maken.

My Updates

mijn motivatie om mee te doen

Sunday 29th Oct

Ik ben altijd gek van sport geweest. Als kind deed ik dan ook niks liever dan basketballen en skateboarden. En als ik dan te moe was ging ik stripslezen en tekenen. Al met al een mooie balans tussen stilzitten en actief zijn. Maar toen ik 16 jaar geleden de diagnose diabetes kreeg veranderde dat rigoureus. Ik kon wel wel blijven sporten maar het was nooit meer zo onbevangen als voorheen. Het bracht veel planning, angst en frustratie met zich mee. Maar inmiddels gaat het allemaal beter en ik basketbal zelfs weer als vroeger. Ik besef eindelijk ook weer hoe belangrijk sporten is en hoeveel plezier dat kan geven! dat moet iedereen toch kunnen doen...


De hulp van begeleiders, het eeuwig begrip van teamgenoten als ik weer eens moest afhaken en vooral de tips van lotgenoten hebben altijd geholpen met mijn struggles. En nu wil ik mijn grenzen nog wat verleggen. En ik ga meedoen aan de wehike challenge 2024. Dat is 6 lange wandelen in de bergen van noord Spanje om geld op te halen voor de Bas van de Goor Foundation. Een stichting, die zich inzet voor sport(plezier) en diabetes. Zo organiseren ze onder andere sportdagen en sportkampen voor kinderen met diabetes. Ze helpen Kinderen , die net als ik gewoon graag weer even onbevangen willen sporten. 


Help ook mee? Dat kan door mij te sponsoren want al het opgehaalde sponsorgeld komt helemaal ten goede van de Bas van de Goor Foundation.

helaas schuift mijn tocht voor mij een jaartje door

Tuesday 2nd Apr
ik heb al weer een tijdje last van een hernia. En dat gaat langzamer weg dan gehoopt. ik heb nog steeds vele last en ik daarom besloten om niet dit jaar maar volgend jaar mee te gaan lopen. Ik kan alle sponsoren en inleg meenemen en al jullie gedoneerde geld sowieso ten goede van de stichting alleen mijn avontuur is dus ene jaartje later, helaas...