Martine Leuveld

WeHike2ChangeDiabetes Spanje 2024

Ik zamel geld in voor de WeHike2ChangeDiabetes 2024 in Spanje omdat...

Tuesday 26th Dec

Ik sta aan de start van iets heel gaafs! In juni 2024 ga ik namelijk op WeHike Challenge met de Bas van de Goor Foundation. Dit doe ik natuurlijk niet voor niks, want ik help de Bas van de Goor Foundation zodat zij ervoor kunnen zorgen dat mensen met diabetes kunnen bewegen en sporten! Een hele mooie doelstelling vind ikzelf en ik wil jullie vragen of jullie mij en de Foundation willen helpen om deze doelstelling ook in de toekomst mogelijk te blijven maken.

My Updates

Goed doel??!!!

Wednesday 3rd Jan
Hi, 

Wat leuk dat je mijn blog leest. Graag neem ik je mee in mijn uitdaging voor dit jaar en het doel waar ik dit voor doe. 
Want is dit nu een goed doel? De kinderevenementen van de Bas van de Goor Foundation sponsoren? 

Nou, zeker wel. En ik leg je graag uit waarom. 
De kinderevenementen zijn er voor kinderen en jongeren met diabetes type 1 (maar ook andere types diabetes komen helaas steeds vaker voor bij kinderen en zij mogen ook gebruik maken van deze evenementen.). Alle evenementen staan in het teken van sport en bewegen. 

Nu hoor ik soms mensen zeggen: 'Ach, met diabetes kun je toch goed leven? Insuline erin en gaan met die banaan'. Ja, gelukkig bestaat er sinds 100 jaar insuline. Maar zo simpel is het helaas niet. 
Diabetes heb je 24/7. En daar kun je geen vakantie van nemen. Maar liefst 42 factoren zijn van invloed op je bloedglucose. En die factoren zijn geen dag hetzelfde. 
55-42-factoren-NL.jpg
Dit is iets wat veel mensen niet weten. En dit is hetgeen waar wij diabeten erg druk mee zijn. Bij alles wat je gaat doen op een dag of nacht maak je een inschatting van welk effect dit heeft op je bloedglucose. 

Als je als kind diabetes krijgt kun je dit nog zeker niet allemaal tegelijk leren. Dat gaat in de loop der jaren duidelijk worden. Want ook elk lichaam werkt anders. Het gaat er dus vooral om om je eigen lichaam te leren kennen. 

Niet alleen ik, maar ook mijn 2 kinderen hebben diabetes, waardoor ik het af en toe met lede ogen heb moeten aanzien wat voor worsteling het kan zijn om je eigen lichaam goed te leren kennen en daar dan naar te luisteren. 

Nu is door onderzoek echt goed aangetoond dat sport en bewegen goed doet. In zijn algemeenheid, maar zeker bij diabetes. Want door meer beweging word je gevoeliger voor insuline. Je insuline werkt beter en je bloedsuiker wordt minder hoog. Ook voel je je fitter en heb je minder last van stress.  En waar kun je dit als kind beter leren dan tijdens een evenement van de Bas van de Goor Foundation. Tijdens deze evenementen leren kinderen, samen met lotgenoten, onder deskundige begeleiding van kinderarts, diabetesverpleegkundige en o.a. ervaringsdeskundige begeleiders, hoe zelfstandig te leren omgaan met hun diabetes en welke invloed sport, bewegen en stress bv op hun lichaam heeft. 

De meeste activiteiten kunnen gratis worden gevolgd voor kinderen en jongeren, zodat geen enkel kind buiten de boot hoeft te vallen. 

En daar kun jij dus aan meehelpen! Gun alle kinderen met diabetes, en dat zijn er naar schatting 10.000 in Nederland, een gezonde toekomst. 

Ik heb naast de €900,- die ik zelf inleg voor mijn reis en verblijf in Spanje, €1000,- sponsorgeld nodig om mee te mogen gaan in juni naar Spanje voor deze sportieve uitdaging en dit goede doel. 

Alvast hartelijk dank!

Sportieve groet,
Martine

Emballage-actie bij Coop Hengevelde

Monday 4th Mar
Bij de Coop in Hengevelde ben ik gestart met een emballage-actie. Lever al je lege flessen en kratten in en doneer het bedrag aan de Bas van de Goor Foundation. Zo help je kinderen met diabetes type 1 een gezonde toekomst te hebben.  En wat zo mooi is:  Coop Hengevelde verdubbeld het bedrag! Duizendmaal dank!!!

Training bij de Posbank / Veluwezoom

Sunday 7th Apr
Wat een geweldige training op een zonnige dag. Voor mij even een test of ik de hoogtemeters en kilometers aan kan. Drukke omstandigheden in mijn leven  de laatste tijd en de invloed daarvan op mijn diabetes hielpen niet altijd mee. Ik had zoveel meer willen wandelen.  Maar het ging goed vandaag! 17 kilometer en 160 hoogtemeters. Prima dagje dus voor mij. Nog 2 maanden en dan zit ik al in Spanje in de bergen, zin in de uitdaging!

Thank you to my Sponsors

25

Rogier Van Acken

Echt top dat je dit doet. Nogmaals heel veel succes en natuurlijk ook veel wandelplezier!

17.68

Gosse Bras

vlammen Martine 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

16.64

Thijs Hoendervangers

Groetjes!

415

Coop Hengevelde

100

Anonymous

26

Anonymous

Succes💪💪💪

25

Ep: Molendijk

104

Yvonne Leuveld

Lieverd, je weet het wel toch: Je kunt het, Je wilt het en Je vindt het leuk 😇

52

Anonymous

10.40

Yabo Tegels & Sanitair

Carien en Zafer van Aveleijn.

10

Anonymous

104

Anonymous

26

Mayke

Een diepe buiging voor jou lieve Martine! Jij kunt dit, zet'm op💪!

26

Anouk Pierik

26

Evelien

Hey topper, jij bent zo goed bezig op allerlei vlakken. Stoere vrouw. Succes met trainen EN de hiketocht ! Liefs Evelien

15.60

Anonymous

Zet hem op!

5.20

Chantal Leushuis

Succes Martine!💪🏻

26

Janmartin Waalderink

104

Loonwerk & Transport Postel B.v.

26

Rita

Goed bezig Martine. Succes!!!

5.20

Marieta Tijink

25

Anonymous

15.60

Astrid

Goed bezig en succes!

5.20

Ronald Verwijmeren

15.60

Chantal

Succes Martine!

25

Nahdie Ter Haar

Hophop zet ‘m op! Yell yell yell, jij flikt dit wel!

26

Eddie Hafkamp

10

Cindy Boonk

26

Silvia Pierik

10.40

Jolande Hofman

Succes Martine!

15.60

Dianne

Heel veel succes 💪

26

Robert Lentelink

10.40

Anonymous

10.40

Carla Aarnink

Heel veel succes

26

Lionne Braker

Geweldig dat je dit doet Martine! Jij kan dit 💪🏼

10.40

Anonymous

Succes, Martine En zeker ook genieten!!

52

Anonymous

Op je gezondheid, Martine! En die van alle kinderen met diabetes!

26

Wendy

Lekker bezig martine💪

52

Anonymous

Tuurlijk direct gedaan! Veel succes en ik hoop dat je je streefbedrag haalt! Groet Natasja

104

Walter Bloemen

Succes schatje

26

Tom & Anne

Good luck toppers 🍀💪🏼

104

Ger En Ria Leuveld

Heel veel succes! Liefs pa en ma

26

Juul Bergevoet

Succes!

315

Martine Leuveld

300

Martine Leuveld

Show more