Martine Leuveld

WeHike2ChangeDiabetes Spanje 2022

Ik zamel geld in voor de WeHike2ChangeDiabetes 2022 in Spanje omdat...

Monday 3rd Jan

Ik sta aan de start van iets heel gaafs! In juni 2022 ga ik namelijk op WeHike Challenge met de Bas van de Goor Foundation. Dit doe ik natuurlijk niet voor niks want ik help de Bas van de Goor Foundation zodat zij ervoor kunnen zorgen dat mensen met diabetes kunnen bewegen en sporten! Een hele mooie doelstelling vind ik zelf en ik wil jullie vragen of jullie mij en de Foundation willen helpen om deze doelstelling ook in de toekomst mogelijk te blijven maken.

My Updates

Ook voor mezelf een uitdaging met mijn nieuwe kunstmatige alvleesklier.

Wednesday 5th Jan
Sinds 5 weken ben ik de trotse 'eigenaar' van de Inreda AP. De kunstmatige alvleesklier! Wow, dat was toch echt wel even wennen, maar ik merk nu al de voordelen die deze pomp met zich meebrengt (o.a. dankzij het zelflerend algoritme en de combi van insuline én glucagon steeds minder hypers en hypo's). 
Maar...... hoe gaat dat allemaal wanneer ik meedoe met de WeHike Challenge? Kom ik met deze pomp met alle flesjes met oplosmiddelen en gekke benodigdheden die ze in het buitenland nog niet kennen wel door de douane? En ziet de arts van de Bas van de Goor Foundation het wel zitten om mij met deze pomp mee te nemen? 
Er kwamen veel vragen op me af........ 
Maar gelukkig.... medewerking van alle kanten! Mijn arts van het ZGT heeft al een douaneverklaring geschreven en verder ziet niemand een probleem. Hoe fijn! So far so good. 
Dan nu goede wandelingen maken en conditie verder opbouwen. Geen straf voor mij gelukkig ;-)

Hoe leg je als kind uit wat diabetes inhoudt?

Thursday 27th Jan

Training WeHike Challenge

Saturday 29th Jan
Zelfs op een grijze dag is het heerlijk wandelen! Vanochtend mijn wandelschoenen aangetrokken en via eRoutes een mooie route van 10 km uitgezocht vanaf mijn woonplek. En het was een lekkere wandeling! Alhoewel.....ik ging iets te fanatiek van start met de 6,5 km per uur, waardoor ik halverwege toch wel aardig wat spieren begon te voelen, haha. Maar ja, trainen is trainen en dan mag je best wat voelen toch. 
Wandelen is fantastisch. Zó goed voor je algehele gezondheid, fysiek én mentaal. En zeker met diabetes een erg goede combinatie. Mijn bloedsuikers blijven stabieler wanneer ik veel wandel of sport. En dat is ook zo bij kinderen. En daar doe ik deze challenge voor natuurlijk. Om het mogelijk te maken voor kinderen om deel te nemen aan de sportkampen van de Bas van de Goor Foundation. Als moeder van 2 kinderen met diabetes type 1 heb ik zelf kunnen ervaren hoe goed het voor hen was om hieraan deel te nemen. Het is gewoon echt een lastige ziekte die vaak erg wordt onderschat. Ach, je spuit insuline en je kan alles toch? Nou euhm..... dat is dus niet altijd waar, of eigenlijk, heel vaak niet waar. Want maar liefst 42 factoren zijn van invloed op je suikerwaarden. En dat heb je dus 24/7 te managen. En daar ben je mooi druk mee in je hoofd. En dat is voor kinderen echt niet iets waar je over het algemeen blij van wordt. Door te sporten en bewegen leer je je lichaam kennen. En dat is belangrijk. Want jij bent uniek. En jij voelt aan wat bij jou wel en niet werkt. Kinderen leren hun fysieke mogelijkheden en grenzen kennen tijdens zo'n kamp. En dat is belangrijk, daar hebben ze wat aan voor de rest van hun toekomst!
Daar ligt mijn motivatie voor deze wandelingen!  
Monday 7th Feb

Leren omgaan met tegenslagen!

Wednesday 23rd Mar
Het is even stil geweest...... helaas.....
Wanneer je huisarts zegt dat je echt even gas terug moet nemen, dan is het belangrijk dat advies aan te nemen. Ook al is dat echt, echt heel erg lastig voor mij!
Wanneer je altijd maar doorgaat ondanks alles, dan gaat je lichaam tegensputteren. Bij mij uitte dat in veel verschillende dingen.....gewrichtsklachten, pijnlijke spieren,  bloedsuikers die alle kanten opgaan door teveel stress, oververmoeidheid, kortsluiting in mijn hoofd,...... 
Bij de fysiotherapeut bleek ik een slijmbeursontsteking in mijn heup  te hebben en overbelaste knieën. Dus even terug naar de basis. Geen hoogtes klimmen, maar thuis oefeningen doen. Bah wat een tegenvaller vond ik dat. Paniek!!! Kan ik mijn doel nog wel halen straks, ben ik in juni wel klaar voor de WeHike Challenge in Spanje? 
Inmiddels kan ik weer wat meer fysiek, heb weer een start bij de sportschool gemaakt om o.a. mijn beenspieren te trainen zodat mijn knieën straks minder belast worden tijdens de wandelingen.  En zo gaan we weer DOOR!!! Als ik 1 ding heb geleerd door mijn ziekte dan is het wel niet op te geven bij tegenslagen
Want mijn doel blijft natuurlijk staan!!! Een mooi bedrag bij elkaar lopen voor de gave activiteiten van de Bas van de Goor Foundation voor de sport- en beweegkampen voor kinderen en gezinsweekenden. 

Zie het glas halfvol in plaats van halfleeg!

Friday 1st Apr

Samen sta je sterk!

Sunday 1st May
Samen sta je sterk! Dat is zeker het geval wanneer je voor uitdagingen staat. Vandaag hebben mijn zus Dianne en ik een wandeling van maar liefst 21 km gemaakt. Zó, die voelde ik na afloop wel even in mijn benen. Maar dat mag!
Hoe fijn om samen met mensen te wandelen om naar mijn uitdaging toe te werken. Dankjewel Dianne, het was vandaag super gezellig en het werkte weer ontzettend motiverend voor mij.
Nog een maandje!!! En dan is het al zo ver. 2 juni reis ik af naar Spanje  met het vliegtuig.  Samen met een fantastische groep mensen. En ook hier geldt, samen staan we sterk. We delen de mooie wandelingen die een ieder maakt, maar ook ieders persoonlijke uitdagingen die men tegenkomt. En dat werkt ook zo ontzettend goed. Ieder met diabetes type 1 blijft in het leven uitdagingen tegenkomen, hoe fijn is het om dingen te delen. En als wij dat als volwassenen merken,  hoe fijn zal dat dan voor kinderen zijn met diabetes type 1 tijdens de sport- en beweegactiviteiten van de Bas van de Goor Foundation. Want geen enkel kind wil zich anders voelen dan een ander, geen enkel kind wil 24/7 rekening houden met wat je gaat doen, wanneer je iets gaat doen, hoe lang een activiteit duurt, hoeveel stress ermee gepaard gaat, welke temperatuur het buiten is, wat je mee moet nemen, welke invloed het op je suikerwaarden zal hebben.......... Hoe fijn is het dan om lotgenoten tegen te komen, samen lol maken om die *ziekte, ook even samen boos zijn of relativeren. van elkaar te leren, vertrouwen in je lichaam te krijgen tijdens het bewegen....... Allemaal dingen die aan bod komen tijdens de mooie activiteiten waar jouw donatie naartoe gaat! Help je me mee om mijn streefbedrag te halen? 

Laatste gezamenlijke training voor ons vertrek naar Spanje!

Wednesday 18th May
Wat een geweldige ervaring afgelopen weekend! Samen met de groep hikers trainen in het mooie Landgraaf. En wát een training. Bij Snowworld was het kinderkamp gaande van de Bas van de Goor Foundation, kinderen van 10-12 jaar konden actief skiën en snowboarden, voetballen en lekker ravotten. Ondertussen van alles leren over het omgaan met de ziekte diabetes. Ook waren er naast de Hikers, de Bikers die geld inzamelen voor dit mooie doel. Geweldig om te zien hoe iedereen met zijn/haar diabetes omgaat en zich inzet om er het beste voor iedereen van te maken. 
500 treden naar boven lopen, pittig hoor! Maar we deden het toch maar allemaal. En ook de andere heuvels rondom Landgraaf trotseerden we zonder al te veel problemen. Dus Spanje, kom maar op!

Thank you to my Sponsors

5.20

Sabine

Supergoed Martine. Heel veel succes 👟🍀

10.40

Anonymous

Succes Martine

300

Anonymous

10.40

Miranda Loos

Veel succes!!

26

Annette

Veel succes met alles wat je gaat ondernemen.

5.20

Anonymous

26

Frans En Ina Nijenhuis

Succes Martine. Je kunt het!

26

Adriaan De Ree

Succes Martine!

25

Masja

Dank je voor je inspirerende verhaal. Veel succes met de challenge.

5.20

Anonymous

10.40

Emma Geisink

15.60

Anne

15

Debbie

💪🏻

26

Mayke Zwierink

You go girl💪! Een topper ben je!

10.40

Marijke Steegstra

🍀 succes! ♥️

25

Dianne Veehof

Gaaf om te zien en je te volgen op deze manier, heel veel succes

26

Anne

Succes!

52

Mariëlle Nijhuis

Wat geweldig dat je dit doet! Respect ✊

10.40

Guus En Myrthe

Succes Martine!

25

Jarno Leuveld

10.40

Eddie & Astrid

Succes Martine ! En veel wandel plezier !

10.40

Gerrie En Trudy Nibbelink

Succes

52

Rob Mensink

10.40

Rick En Anouk Assink Assink

Heel veel succes Martine!

15.60

Clemens En Kitty Koster

Topper succes 👏💪

10.40

Jeroen En Carlijn

Succes Martine!

104

Jos En Yvonne

Mantra voor de hike: ik kan het, ik wil het en ik vind het leuk. Succes😘

15.60

Anouk Doeschot

Wat een goed initiatief! Heel veel succes!!

26

Jolanda Bloemen

15.60

Wesley En Nathalie

Heel veel succes! 💪🏻🍀

5.20

Denise & Melvin

Goed bezig en heel veel succes!!

26

Rita

Succes Martine 🍀

26

Truus Eijsink

5.20

Jeroen Bonhof

5.20

Anonymous

Go for it @

5.20

Niek Beelen

Succes met alles en de groeten van Het Carmel College Salland. Bedankt nogmaals voor vrijdagochtend.

15.60

Tine

Veel succes met de voorbereiding van deze mooie uitdaging Martine.

5.20

Denise Jannink

52

Emma

Goed initiatief! Heel veel succes.

10.40

Marieta Tijink

26

Evelien

You go girl! Ik vind je een topper!

26

Estelle Schokker

26

Anonymous

5.20

Anonymous

Jullie graag genut voor alle zieke mensen.

52

Ger En Ria Leuveld

Martine, Veel succes. Ontzettend mooi dat je dit gaat doen! Liefs pa en ma

26

Sabine Woertman

Succes Martine met deze uitdaging! 💪🏻👍👊

15.60

Chantal Smit

Heel veel succes Martine!

10.40

Gina Wildeboer

Top Martine, succes en vergeet niet ook te genieten als je daar met je uitdaging bezig bent!

52

Kees Koolschijn

Heel veel succes

104

Jos Wubben

156

Dogbite.nl

Topper! Succes 🍀

15.60

Anonymous

Zet hem op, Martine!

38

Martine Leuveld

300

Martine Leuveld

Show more