Marlies van der Heide

WeHike2ChangeDiabetes Spanje 2024

Ik zamel geld in voor de WeHike2ChangeDiabetes 2024 in Spanje omdat...

Wednesday 24th Jan

.....ik aan de start sta van iets heel gaafs! In juni 2024 ga ik namelijk op WeHike Challenge met de Bas van de Goor Foundation. Dit doe ik natuurlijk niet voor niks, want ik help de Bas van de Goor Foundation zodat zij ervoor kunnen zorgen dat mensen met diabetes kunnen bewegen en sporten! Deze combinatie is namelijk best een uitdaging: het regelen van bloedsuikerwaarden, voeding en beweging vraagt meestal wat planning. 

Een hele mooie doelstelling vind ikzelf en ik wil jullie vragen of jullie mij en de Foundation willen helpen om deze doelstelling ook in de toekomst mogelijk te blijven maken.


My Updates

Waarom...?

Tuesday 7th May
Begin van dit jaar kwam ik tot de conclusie dat ik mezelf "uit de modder" moest trekken. Nadat ik door stress en overbelasting, waardoor ook fysieke klachten, thuis kwam te zitten kwam ik via mijn sport rolskien met de BvdG stichting in contact. Nadat ik Petra had gesproken was mijn eerste gedachte 'ik ga mee!'. 
Toen kwamen de gedachten 'kan ik dit wel?, houd ik dit wel vol?, is dit nu slim?..... Na enkele dagen denken heb ik de sprong gewaagd en me aangemeld. 

Dat betekende dat ik een ruime week later al mee kon met de eerste groepswandeling in Soesterduinen begin februari. Interessant om de mensen te leren kennen, die ook in Spanje willen wandelen en meer inzicht in diabetes&sport willen krijgen.

En hoe leuk was het! Kijk wat een grote groep en wat een leuke gesprekken heb ik gehad. Waar ik vroeger dacht: ik heb geen zin in lotgenoten contact, ik doe het zelf wel.........vond ik het nu heel waardevol om andere, zeer herkenbare verhalen te horen. Meer mensen, die ruim 40 jaar balans creëren tussen 'een leuk leven' en 'de 42 factoren, die invloed hebben op je bloedsuikerwaarden'  (zie  Home - Diabetes+ Samen maken we het verschil (diabetesplus.nl).
Ik heb tips gekregen van iemand met dezelfde pomp hoe de extra functies van mijn pomp te gebruiken. Daar ga ik de volgende wandelingen mee spelen. 
Mijn conclusie was intussen.......ik heb zin in meer!


Wat is Nederland toch mooi.

Tuesday 7th May
In de weken daarna heb ik met mijn zus de Kaapse Bossen en de Waterleiding Duinen verkend en met vriendin Mette rond het Paterwoldse meer gewandeld. Hoe mooi is Nederland. Al liepen Mette en ik stug langs een bord 'niet verder lopen' om tot de conclusie te komen dat het pad overstroomd was en het water onze schoenen in zou lopen als we verder waren gegaan. Niet zo mooi, zeg maar ;-) 

Doorwerth....start van een ongewenste pauze.

Tuesday 7th May
Begin februari was de tweede wandeling met de Spanje groep, startend bij kasteel Doorwerth. De zon scheen, het was lekker weer, maar na een half uur lopen voelden mijn benen alsof ik het uur er voor alweer rond het Paterwoldse meer had gelopen. 
Ik ben gestopt, vond dat niet leuk en heb een tijdje bij de Neder-Rijn gezeten voordat ik terug ging naar huis. 

Het bleek het signaal van bloedarmoede te zijn. Eind maart ben ik door de gynaecoloog weer op de rit gezet, zodat ik in april opnieuw ben begonnen met stukjes wandelen. 

De wandeltocht in Spanje staat nog steeds in mijn agenda namelijk! :-) 

Wat is dat tikkende geluid...?

Tuesday 7th May
Zo grappig om langs de Rotte te wandelen en tikkend geluid te horen. Ik vroeg me werkelijk af wat het was, totdat ik de leden van mijn rolski vereniging RW Rottemeren (RW Rottemeren – Rolski- en wintersport vereniging) langs zag komen. Natuurlijk, het tikkende geluid waren de stokken, die ik hoorde! 

Na de wandelvakantie pak ik dat weer op, zin in :-) 


Verdieping

Tuesday 7th May
Hoe leuk het ook is om nieuwe mensen te leren kennen, zo veel meerwaarde heeft het ook om met familie en vrienden te wandelen. Het levert mooie gesprekken, waardoor verdieping van de vriendschap. 

Daarnaast krijgt de ander in dit geval, als extraatje erbij, een betere inkijk in mijn leven met diabetes: wanneer is mijn bloedsuikerwaarde goed om te starten met wandelen? Wanneer check je je waarden? Oeps, toch een naderende hypo: we (ik, maar de ander dus ook) moeten even pauzeren! 
Ik probeer me hier minder bezwaard over te voelen naar de ander en hoop dat dit na de reis in Spanje beter gaat. 

De Kaapse bossen zijn mooi dus Marion en ik hebben daar ook samen gewandeld. Naast de fijne gesprekken kwam de verplichte pauze ivm een hypo om de hoek kijken. Ik vond dat vervelend, Marion (gelukkig) niet. 
Het waaide die dag behoorlijk en dat hebben we gemerkt boven op de uitkijktoren. Een man, die daar stond, kon beneden tussen de bomen op zoek naar zijn bril, want de wind had daar vat op gekregen.....

Vliegtuig

Sunday 12th May
Omdat we in Spanje meerdere dagen achter elkaar zullen lopen heb ik vorig weekend twee dagen achter elkaar gewandeld. 
Eerst bij mij in de buurt. Op weg naar de weilanden met zwanen, lammetjes, eenden, ganzen, paarden en een fuut, die steeds onder water verdween, passeerde ik Zestienhoven (Rotterdam The Hague airport), waar ik dit landende vliegtuig bijna kon aanraken :)

Duivelsberg

Sunday 12th May
De volgende dag was de laatste -en pas mijn tweede- training met de groep: de Duivelsberg (N70) in Berg&Dal. Ik heb voor het eerst met stokken gelopen en dat liep heel erg prettig. De route was niet alleen heuvelachtig, maar ook behoorlijk modderig op sommige plekken, waarbij de stokken goede steun gaven. 

Ik heb weer een paar mensen beter leren kennen, leuke & persoonlijke gesprekken gevoerd en in Spanje is er genoeg tijd om verder te praten. 


Ondanks dat ik tijdens deze dag veel meer heb gegeten/gedronken dan anders heb ik het gevoel dat ik steeds een beetje beter kan inschatten wanneer+hoeveel insuline ik nodig heb tijdens wandelen. 

Al zal ik in Spanje toch weer flink moeten puzzelen: ander soort eten, ander tijdstip van dineren, hogere temperaturen :-) 
Toch spannend!

Dichtbij

Thursday 23rd May
Afgelopen zaterdag liep Marijn met me mee...we ontdekten dat geen van ons ooit eerder in dit mooie gebied, Broekpolder met zijn Schotse Hooglanders, had gewandeld. Terwijl het bij elk van ons echt om de hoek ligt. 

De temperatuur was aangenaam bij vertrek maar werd later op de dag toch wel flink warm en wat benauwd. De gedachte schoot door mijn hoofd: 'ik hoop maar dat het in Spanje koeler is en waait....' Misschien had ik daar eerder over moeten nadenken.....

Tijd vliegt

Thursday 23rd May
En afgelopen maandag hebben Ineke, Rian en ik bij de Reeuwijkse plassen gewandeld. Ook dit is een mooi gebied, waar je zoveel verschillende vogels hoort. 

Ik was te laat met een foto van ons drie te maken....een van ons was alweer onderweg.


Wat een rare gedachte, trouwens.....over een maand ben ik alweer terug!

Thank you to my Sponsors

25

Anonymous

Heel veel plezier en succes! Binnenkort koffie ?

25

Alexander Hogendoorn

Goed bezig!

26

Floor De Roos

Ha Marlies, Succes met dit mooie en stoere avontuur. De foto’s zien er prachtig uit. Geniet ervan en zet ‘m op! Liefs, Floor

26

Robin ‘t Hart

Succes lieve Marlies!

26

Winfred

Hi Marlies, goede reis, veel succes en maak mooie herinneringen.

52

Edo Haitsma

Heel gaaf. Veel plezier vooral. Ben erg benieuwd naar de verhalen straks en wellicht later de Vasaloppet?

600

Marlies Van Der Heide

25

Anonymous

26

Marina Van Twisk.

Lieve Marlies, geweldig wat je gaat doen. Het gaat je lukken je bent zo’n enorme doorzetter. Heel veel succes en plezier. Veel liefs Marina. 🍀🌞❤️

78

Guusje Moorrees

Succes en ik vind het heel dapper en het lijkt me een mooie ervaring om dit te doen samen met andere mensen

52

Marijke Moorrees

Ivm "Slip of the pen" .....heel graag deze aanvulling...!! Liefs Mam

52

Marijke Moorrees

Je kan 't lief ! Mam

26

E. Van Reenen

Super veel succes én plezier Marlies! Prachtige challenge voor zowel jezelf als voor dit mooie goede doel!

50

Marijke Vermeulen

Zet m op Marlies! En geniet ervan. Mooie persoonlijke (wandel)tocht.

25

Roos De Reuver

25

Rian

Veel plezier in Spanje.

10.40

Anonymous

26

Anonymous

26

Clementine Noordzij

Lieve Marlies, wat super dat je dit doet! Wens je een prachtige ervaring en veel liefs voor jou! ❤️ Clementine

26

E. Bisschop

Hey Marlies, Wat goed van je dat je dit doet! Ik wens je heel veel succes toe en hoop dat het lopen helpt om je weer beter te voelen. Veel liefs van mij, Esther

52

Edwin Den Hartog

Succes met de laatste voorbereidingen en hele gezellige en leerzame wandeldagen in Spanje gewenst. Maak er een onvergetelijke ervaring van.

26

Woudstra

Zet m op!

52

Eric

Veel plezier, succes en inzichten gewenst! (En mooi wandelweer)

52

Sybrich Willemsma

Mooi Marlies, go for it!

52

Mirjam Floor

Super stoer van je! Heel veel succes x

52

Sjoerd Boom

25

Fleur Sickinghe

Ik wens je een mooie en verhelderende reis toe🚶‍♀️x Fleur

52

Xander Wamelink

26

Hanneke

Zet ‘em op Marlies!

27

Ferenc Van Beek

Succes Marlies😘👍

26

Jeroen Van Der Ha

Veel succes 🤞

25

Saskia Klaarhamer

52

Daniëlle Bajnóczi

Trots op jou!

26

Ineke

Succes en veel plezier Marlies!

78

Barbara Troost

Zet ‘m op, Marlies!

26

Patricia

Heel veel succes lieve Marlies! Goed bezig hoor 😀

15.60

Stefanie Cramer

Wat een mooi doel! Heel veel succes lieve collega!

20.80

Quirine Lamberts

Veel succes Marlies!

10.40

Hans Stoop

Super! Mooie stappen om te maken! (Letterlijk en figuurlijk) Succes met het algemene goede doel en jouw eigen doel in t bijzonder!

26

Marije Uilenreef

Go get ‘em, tiger! Heel veel succes, dikke kus Marije

26

Dorine Zeeman

Wat mooi en goed dat je dit gaat doen. Heel veel succes Marlies!

20

Lidewij Wachters

20.80

Justine

Heel veel succes!!!💪🏼

52

Leo Kerkhof

Voor mijn lieve (ex-)soort schoondochter en voor dit goede doel. Sterkte dame.

26

Mette Vries, De

52

Joke Lamberts

Heel veel succes met de voettocht en vooral ook veel plezier en voldoening!

25

Eveline

Wat een mooi doel Marlies! Zet hem op!

26

Pleuni

Succes en geniet onderweg van je avontuur!

52

Renee

Zet m op, kanjer!

26

Claudia

Marlies: jij bent een Topper! Super stoer dat jij dit doet, trots op je

10.40

Anonymous

26

Anonymous

41.60

Annemarie Verdoorn

Van dal naar top met weinig pieken en dalen. Je kunt t lieve collega!

10.40

Anonymous

52

Marijn Beekman

Heel veel succes en vooral plezier met de laatste voorbereidingen!

26

Nils

You go girl!

104

Erin Bouwen

Liefs en succes!

52

Lotte

Hej topper! Zo goed dat je dit gaat doen. Maak er een fantastische reis van en ik hoop dat je met een boel nieuwe inzichten, energie en meer vertrouwen weer thuis komt! Zet ‘m op.

26

Anonymous

52

Judith Lengkeek

Superidee van je dit! Heel veel plezier in Spanje!! 😘

52

Marcel Driessen

Hoi. Mooi initiatief. Ik wens je heel veel succes en hopelijk tot ziens.

10

Nicolette Drijber

Succes Marlies!!!

15

Margot De Jongh

15.60

Charlotte Winde

Zet 'm op, Marlies! En als je na de challenge eens een wandelmaatje in Rotterdam zoekt, houd ik me aanbevolen!

26

Emergo Cycling & Tri News

Lieve Marlies, ontzettend goed dat je dit doet. Voor jezelf en vooral ook voor anderen.

16.64

Corina

Go Marlies!

26

Alie Kerkhof

Volgens mij staat het er nu 2x… enfin Gaaf Marlies! Dat wandelen.. fijn voor jou.. én voor hen!

50

Anonymous

Heel stoer dat je dit gaat doen; maak er wat moois van!

52

Lisan Beentjes

26

Frederique Beverdam

26

Winfred Ortse

104

Je Tante J.

Wat een supergoed plan Marlies! Ik help je graag mee je doel te kunnen bereiken! Zet ‘m op! Xx

300

Marlies Van Der Heide

Show more