jolanda prins

WeSkate2ChangeDiabetes Weissensee

Ik zamel geld in voor de WeSkate2ChangeDiabetes omdat...

Friday 8th Jan

Hallo allemaal! Ik sta ik aan de start van iets heel gaafs! Dit doe ik natuurlijk niet voor niks want ik help de Bas van de Goor Foundation zodat zij ervoor kunnen zorgen dat mensen met diabetes kunnen bewegen en sporten! Een hele mooie doelstelling vind ik zelf en ik wil jullie vragen of jullie mij en de Foundation willen helpen om deze doelstelling ook in de toekomst mogelijk te blijven maken. Ik had graag meegedaan aan deze evenementen vroeger maar helaas bestonden deze toen nog niet . Ik hoop dat ik veel van dit evenement ga leren en mijn suiker onder controle kan houden . Het zou fijn zijn als jullie me willen helpen om mijn sponsor bedrag bij elkaar te sparen . 

Dankjewel allemaal!

My Updates

Hoe het begon....

Friday 8th Jan
 Op 3 mei 1994 heb ik een ongeluk gehad , op de laatste schooldag zijn we op de rotonde van Vriezenveen omver gekiept met een grote kar ...een ravage, vele ambulances ...iets wat niet te overzien was. Naar alle ziekenhuizen in de omstreek werden scholieren gebracht . Helaas was ik daar ook bij. Een week later bleek ik door het ongeluk diabetes te hebben gekregen .daar sta je dan ... 15 jaar jong ...altijd bezig met sporten en gezond leven ....ik suikerziekte ??? Dat kan toch niet ? Maar helaas ...mijn Hoge sporten heb ik na een poosje op moeten geven ..even tot mijzelf komen toen kwam er weer een tegenslag, accuut reuma kreeg ik erbij . Trots en dankbaar voor wat ik allemaal kan en doe ! Ik laat me nergens van weerhouden en ga de strijd aan ! Zo nu ook de uitdaging om 200 km te gaan schaatsen ... zie je er tegenop? Ja natuurlijk maar ook dat weerhoud me er niet van . Ik zal zo nu en dan iets posten hoe het gaat en wat de ontwikkelingen zijn 

Sunday

Sunday 10th Jan
Nou, hier zit ik dan. Inmiddels al een uur aan het fietsen op de tacx . Mijn suiker heeft inmiddels een daling ingezet. Eens kijken of we dat straks nog wat meer onder controle kunnen krijgen. Maar, het feit is er, de training is begonnen nu vooral het duurvermogen op gaan bouwen met stabiele suikerwaardes inmiddels gaan de donaties heel erg mooi al. Allemaal super bedankt voor het steunen Van dit goede doel. Zojuist is er een veiling opgezet om een top duif te verkopen en de opbrengst gaat naar mijn goede doel. Ik ben zo ontzettend blij en dankbaar dat er mensen met mij meedenken! Bedankt

Hardloopwandelweekje

Friday 15th Jan
Zondag hebben we heerlijk 6 km gewandeld met een mooie rustige suiker .
Op maandag kregen we een verdrietig bericht waar mijn suikers van in de war raakten, dinsdagavond dacht ik ,ik ga lekker een rondje lopen om mijn hoofd leeg te maken . 5,5 km hardgelopen ...en ondanks de hoge suikers ging het heerlijk .mijn suiker ging langzaam naar beneden en toen ik bij de auto kwam was hij 3.9 ...toen kwam het ...een nacht vol hypo’s alsof mijn lichaam alle extra insuline van de dagen ervoor los liet. Nou dat was me het nachtje wel . Maar hoe denk je ook anders de dag er na was m’n suiker gewoon weer hoog van de stress  . Woensdag 2 keer 3 km. Rustig gewandeld . Donderdagmorgen even gewandeld en verder helemaal niks gedaan . Even rust . Vrijdag avond vond ik dat ik m’n hardloopkleren maar weer eens aan moest trekken . Ongeveer een uur gelopen  en 7,4 km ...voor mij is dat best ver 😅  wel resulteerde dat weer in een te lage suiker ...dus mijn insuline zal ik nog wel wat meer aan moeten passen . Hopelijk gaat de nacht nu wel goed 😉en morgen ..... ze voorspellen sneeuw 🥳🥳🎉🎉dus ik hoop heerlijk een eind te banjeren door de sneeuw 😃🤩🤩🤩❄️❄️❄️❄️☃️☃️☃️☃️

Een winters weekje ....

Monday 15th Feb
Wauw, hebben jullie ook zo genoten van dit winterse weekje ? Wat was het bijzonder hè ? We zaten hier al een week op sneeuw te wachten haha iedere morgen vol spanning de gordijnen open .....en op zondag ja hoor ...een winterse wereld 😍maandag morgen heb ik de nordic walking stokken gepakt en ben er opruit getrokken wat heerlijk , wat genieten 12 km lang 😁 zo hebben we iedere dag een heerlijke wandeling mogen maken .en op donderdag ....iets ongelooflijks moois gedaan .ik ben naar het Drontermeer gereden en heb er geschaatst 😍het gevoel van op een groot meer schaatsen is onbeschrijfelijk....36 km ongeveer kunnen maken . Vrijdag konden we op het kanaal schaatsen in Vriezenveen. Ongeveer 8 km samen met mijn dochter kunnen schaatsen incl. Een mooie val . Een dik blauw knie en een arm die niet meer beweegt als gevolg ...maar goed het zou jammer zijn om niet te schaatsen dus de volgende dag  wel de schaatsen onder gehad . Een rit van 20 km Samen met mijn nichtje op het kanaal maar wel heel rustig en rechtop want verder liet mijn lijf het even niet toe .zondag de laatste dag dat we kunnen schaatsen .... mijn lijf zegt nee maar mijn hoofd zegt ja ...1 x op en neer naar Daarlerveen  en toen weer van het ijs af . Totaal 7 km .
Nu kijk ik naar buiten terwijl ik typ, het regent 😥 wat jammer maar als ik terug kijk , wat een geweldige week hebben we gehad !!!!! 

Minimaal 2 uur gezelligheid

Wednesday 24th Feb
Vandaag stond op mijn programma een training van minimaal 2 Uur . Ik vind 2 uur op de fiets maar niks maar vandaag was het anders .Mijn maatje die ook mee gaat naar de weissensee kwam bij me en we gingen samen mountainbiken. Wat hebben we het gezellig gehad ! Om 13 uur had ik mijn boterhammen op maar zonder na te denken insuline toegediend 😅 dom dom .mijn basaal had ik al wel keurig op 20 % gezet . Ik begon op een suiker van 12.4 ...mooie waarde om te beginnen maar de active insuline was nog enorm ,wetende dat deze wel 2 misschien 3keer zo hard gaat werken . Na 15 km was mijn suiker 7.4 maar met 2 peilen naar beneden . Een grote slok ranja en een handje vol rozijnen en toen konden we weer door . Wat heb ik heerlijk gefietst . Dit keer zorgde minoes ervoor dat ik mezelf niet overfietste en mijn gemiddelde hartslag was dan ook 139. Mijn suiker was 7.4 toen ik  was . Ik heb nog nooit zo n stabiele suiker gehad tijdens een 2,5 uur durende tocht .zou het dan toch helpen om  je hartslag laag te houden ???? Zodat je dan niet een hele sterke daling hebt? Normaal ben ik ook heel moe als ik thuis ben en ben ik niet meer vooruit te branden , misselijk en een lichaam wat helemaal op is .Nu dus absoluut niet ! Een hele fijne training  .... ik hoop trainingen als deze vol te houden ....heerlijk zo n stabiele suiker 🥰🥰🥰minoes bedankt ! Op naar volgende week !!! 

Wat een vitamine kan doen ....

Friday 19th Mar
Al een paar weken heb ik het gevoel dat ik als ik sport meer afbreek dan dat ik opbouw .mijn lijf is moe, ik heb spierpijn en gewrichtspijn , ben erg benauwd , voel me een taart van 90 jaar oud .jij bent ook altijd maar in een vechtmodus werd er gezegd, vraag je niet te veel van jezelf ???  Nou nee, dacht ik dan .... ik kan helemaal niet veel , ik ben moe . Toch maar naar de huisarts ! Zij stelde voor om een uitgebreid bloedonderzoek te doen en te kijken of er misschien wat anders aan de hand was , nou dat was er dus .....mijn vitamine D was erg laag ,de waarde was 19 normaal moet dat tussen de 50 en 75 zijn en 100 is optimaal .het schijnt dat zo ‘n vitaminetje voor heel veel problemen kan zorgen . Sterker nog ...alle klachten wat ik al tijden heb kunnen daar van komen . Nu heb ik een boost kuur voorgeschreven gekregen van 12 weken lang . Over 4 weken moest ik even weer contact opnemen met de huisarts over hoe het gaat . En over 12 weken gaan we weer meten wat de waarde is .hopelijk verdwijnt mijn pijn nu snel en krijgt mijn hele lichaam weer een boost ...voor nu ligt deze dame lekker even op de bank , pakt het nodige zonnetje mee en hoop binnen een paar weken weer te kunnen fietsen en lopen ....wat zo ‘n rottig vitaminetje kan doen .......

Ik wil trainen.....

Saturday 10th Apr
Ik wil trainen .....😢 maar mijn lijf zegt nee! Heel lastig ...in mijn hoofd zit de 200 km .....mijn lijf zegt ..jij schaatst nog geen 2 meter . Ik ben zo verschrikkelijk moe , pijn in mijn spieren en gewrichten .... wanneer gaat het beter ? Inmiddels al vele onderzoeken gehad , geen trombose , geen embolie, foto s longen en hart waren goed . Vorige week met spoed doorverwezen naar het ziekenhuis. Maar niks gevonden . Nu weer thuis .... een kilometer wandelen is al ver. Nou ja ....we moeten maar geduld hebben en hopen dat het allemaal van het te lage D in mijn lijf komt . 
Even nog maar rust ...kleine stukjes lopen en hopelijk snel weer opbouwen. ..... ❤️

Update

Tuesday 3rd Aug
Helaas gaat het nog steeds niet helemaal zoals ik wil .
Inmiddels hebben ze een biopt uit mijn longen gehaald om dat ze op de foto's verdikte lymfeklieren en vlekken in mijn longen hebben gezien. De verdikte lymfeklieren zaten granuolen in dit wijst op sarcoidose helaas . De vlekken in mijn longen gaan ze onder controle houden door elke 3 maand een scan te maken om te kijken of dit niet groeit en dus geen kanker is . 
Ik kan weer soms kleine stukjes fietsen en wandelen maar moet zorgen dat m'n lichaam niet vermoeid en m'n ademhaling niet te diep wordt want dat doet pijn .
Evenwicht zien te vinden tussen rust en doorgaan ...best lastig ! 
Hopelijk kan ik steeds iets meer trainen voor mijn weissensee avontuur en komen er geen gekke dingen bij .

revalideren kun je leren ?

Wednesday 12th Jan
oke, inmiddels ben ik begonnen met revalideren , revalideren kun je leren zegt men . Vaak , te vaak ben ik over mn grens gegaan dus nu een andere aanpak ! Heel rustig opbouwen en vooral niet mijn lichaam uitputten is de opdracht. Nou ik kan je vertellen Bas (de fysio die me moet helpen) vind me vast een lastige . Hij vroeg, wat wil je graag bereiken ? Ik zei 200 km volgend jaar haha ik denk dat hij dacht jemig waar begin ik aan met haar . Maar goed ...gelukkig heb ik een jaartje langer om op te knappen daar ben ik stiekem heel blij mee .

Thank you to my Sponsors

15.60

Petra Van Der Veer

Met jouw inzet en doorzettingsvermogen kom je heel ver!

15

Jeroen Fidder

Succes!!!

26

Jolanda Van Wijnen

Een doorzetter zonder rem, blik vooruit en gaan, ook dit ga jij weer flikken Jol. Echt heel veel Respect en super veel succes!!

10.40

Dinie

Jolanda, SUCCES!!

26

Henk Lohuis

Ik vind het heel goed wat je doet gewoon super Jolanda Prins

15.60

Rick Broshuis

26

Sahm Jansen

heel veel succes

5.20

Jan Zandbergen

super actie ben blij dat ik zo een steentje bij kan dragen

50

Gerrinda

Topper 💖😘

6.24

Hans Dekker

Zo je streefbedrag is gehaald succes met de voorbereiding

280

Pascal Poelstra

Bon voor veiling nabil boulayoun

10.40

Esther Korpershoek

Zet ‘m op Jolanda! Je bent een topper

104

Mart .

5.20

Lotte Prins

Succes! Ly

10.40

Annetta Overweg

Je bent en blijft een kanjer.

5.20

Linsey Breurkes

Jolanda, veel succes!

10.40

Judith Bremmer

Succes Jolanda!! Diep respect voor je🍀!

715

Berry Jager

10.40

Ida Olde Hanter

Heel veel succes, trots op jou doorzettingsvermogen!!

10.40

Anonymous

Succes!!

5.20

Ralf Imbos

Succes Jolanda !

10.40

Anonymous

26

Benno En Carla Wever

Zet en op nichtje ❤️

5.20

Trudy Bergsma

Succes Jolanda, dankjewel dat je dit doet! Diabetes is er elke dag weer en niet altijd makkelijk. Respect. Hoop dat veel mensen je actie steunen.

10.40

Harry Maneschijn

5.20

Riët Kleinjan

Suc6 👍🏻

15.60

Amanda Kuster

Lieve Jolanda, heel veel succes! Ik hoop dat je je persoonlijke doel bereikt, maar bovenal gaan genieten. Liefs.

26

Anje Hendriks

Jij was mijn reddende engel Jolanda, dat zal in nooit vergeten! En jij gaat dit gewoon fiksen powervrouw❣️👊 SUCCES💋

26

Jolanda Ter Haar

you gooow girl, you're powerwoman, you can do it, I believe in YOU!!

5.20

Anja Olthof

Heel veel succes voor dit mooie doel!

25

Tatiana Kleinjan-beumer

Ik vind je een topper dat je weer mee gaat doen. Je suiker in balans houden tijdens deze zware duurtraining zal niet makkelijk zijn maar ik weet zeker dat het je gaat lukken en ga je prestaties zeker weer volgen!

15.60

Anita

Go with the flow Jo! Dan ga je heel ver komen doorzetter! 😘

10.40

Gerda

Topper! Dit ga jij helemaal doen. Powerwoman. Heel veel succes, dikke knuffel

10.40

Albertine En Alfred Dekker

Heel veel succes met deze mooie actie

5.20

Esther Timmerman

💪succes!!

5.20

Sandra Ten Vregelaar

Succes meid!!!!!

5.20

Anonymous

Respect

5.20

Riette Dekker

Lieve Jolanda Heeeeeeeeeel veel succes Kusjes van je zus.

10.40

Bianca Flierman

Succes Jolanda

5.20

Monika

Zet hem op kanjer😘

300

Jolanda Prins

Show more