Bike2change John 2023

By John te Roller Join Me

Ik organiseer mijn actie omdat:

De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) brengt sinds 2006 mensen met diabetes in beweging op weg naar een betere kwaliteit van leven. Hiervoor zamelt de Foundation geld in. Dit doen ze door het organiseren van verschillende challenges.

In 2023 ga ik opnieuw meedoen aan de 'Webike2changediabetes challenge' om daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen om het werk van deze foundation mogelijk te maken.  6 Dagen mountainbiken in bergachtig gebied, zoals ik eerder heb gedaan in de Pyreneeën en op Cyprus.

Het doel van deze actiepagina is om tenminste € 2500 euro in te zamelen. Om dat te realiseren organiseer ik de komende maanden verschillende acties. Om te beginnen hebben Heleen en ik besloten om geen cadeaus te vragen voor onze verjaardagen en daarvoor in de plaats vragen wij de gasten op ons feest een bijdrage te leveren aan mijn initiatief.

Mijn voorbereiding begint op 1 juli, als ik mijn mountainbike naar Fietslokaal De Meet (https://demeet.cc/) breng om het stof er een beetje af te laten blazen en hier en daar wat af te laten stellen.

De voortgang van mijn trainingen, geluksmomenten en intens afzien ga ik bijhouden op https://www.facebook.com/WeBike2ChangeDiabetes

Alle donaties rechtstreeks naar de Foundation

Wat doet de foundation

De BvdGF houdt van actief bezig zijn. Dus geen urenlange theorie, maar gewoon zelf ervaren en met elkaar bespreken. Zo leert een kind tijdens een sportkamp dat hij niet de enige is met diabetes en hoe hij zijn diabetes zelfstandig kan regelen, terwijl ouders even een paar dagen ‘diabetes-vrij’ hebben. Tijdens gezinsweekenden creëert de BvdGF begrip binnen het hele gezin over hoe dat nu werkt: bloedsuikers meten, koolhydraten tellen en insuline spuiten.

Sinds 2006 organiseert de BvdGF sportieve evenementen om daarbij te helpen. Ze bieden activiteiten aan voor jong en oud, voor mensen met diabetes en hun sociale omgeving en voor zorgverleners.

My Updates

Webike2changediabets 2022 afgerond

Monday 4th Jul

Ook dit jaar hebben een groot aantal Nederlandse en Spaanse mountainbikers de challenge volbracht. Ik weet hoe mentaal en fysiek zwaar het is, maar ik weet ook hoe belangrijk bewegen voor diabeten is en hoeveel ervaringen, vriendschappen en mooie momenten het oplevert voor de deelnemers. Bovenal levert het weer een mooi sponsorbedrag voor de foundation op. Een korte impressie vind je hier (https://www.youtube.com/watch?v=2TmrkukGzZk).

Van 8-15 mei 2023 is de volgende challenge. Ik ben al voorzichtig begonnen met de voorbereiding om voor de derde keer mee te doen.

De Bas van de Goor Foundation is een CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) erkend goed doel. Ook is de foundation aangewezen als ANBI (Algemeen nut beogende instelling) wat betekend dat donaties, onder voorwaarden, belasting aftrekbaar zijn.

COVID

Monday 18th Jul

Helaas heb ik de afgelopen week niet kunnen trainen aangezien ik ook niet aan het Covid virus kon ontkomen. Gelukkig heb ik er niet meer dan ernstige griep klachten aan overgehouden. Alleen had ik niet verwacht dat het zo’n enorme invloed op mijn conditie zou hebben. Het was echt niet te geloven hoe vermoeiend dit virus is. Ik heb veel extra uren geslapen en ben inmiddels weer op de weg terug. Misschien moet ik deze week ondanks het warme weer maar weer voorzichtig een paar kilometer gaan trainen. Geniet van de zon en blijf gezond!

Mijn sponsoren

20.80

G Springer

10.40

Myranda Glas

Mooi initiatief. Succes John👍

57.20

Anonymous

26

Nick

Mooi initiatief John!

104

John Te Roller

Show more