Femke Dumas - vd Horst

WeSkate2ChangeDiabetes Weissensee

Ik zamel geld in voor de WeSkate2ChangeDiabetes omdat...

Wednesday 17th Feb

Hallo allemaal,

In januari 2022 sta ik op mijn schaatsen aan de start van iets heel gaafs! Ik ga, samen met Paul, naar de Oostenrijkse Weissensee om mee te doen aan de Alternatieve Elfstedentocht. Dit doe ik niet alleen voor mezelf, ik help de Bas van de Goor Foundation. Eerder al mocht ik mee met mooie expedities, als de Atlas Challenge (wandelen + film), Iceland Diabetes Challenge (wandelen + film)en liep ik de NY marathon voor de stichting. Nu voeg ik daar mijn lievelingssport aan toe en haal ik donaties op, waarmee de BvdGF ervoor kan zorgen dat kinderen met diabetes zorgeloos kunnen sporten. Een hele mooie doelstelling vind ik zelf en ik wil jullie vragen of jullie mij en de Foundation willen helpen om deze doelstelling ook in de toekomst mogelijk te blijven maken. Elke donatie helpt!

Dankjewel! :-)

My Updates

en nu....

Monday 22nd Feb
Tja.... nu is de inschrijving rond en het ijs weer verdwenen... Hoewel we nog bijna een jaar verwijderd zijn van het grote event, begint de zin- en druk om fit(ter) en sterk(er) te worden nu al toe te slaan. 'Focus op lange afstanden en duursport als je niet het ijs op kunt' was het advies tijdens de eerste online informatiebijeenkomst. En van -10 graden vorig weekend, sprongen we naar +15 gisteren. Dan maar een lekker lange wandeling door onze prachtige omgeving! Aangemoedigd door ontelbaar veel vogels en vele lieve donaties, liepen we heerlijk zonder jas in het voorjaarszonnetje... broedend op welk inline skates we zullen aanschaffen.... ;-)

Techniek, techniek en nog meer techniek!

Tuesday 2nd Mar
Hoe ga je 200km schaatsen als op dit moment je gemiddelde snelheid niet boven de 12,5 km /uur uitkomt? Door te werken aan je techniek! Op 1 eerdere clinic van de BvdGF na, krabbel ik al zo'n 40 jaar op geheel eigen wijze over het ijs. Pas sinds 5 jaar op noren. Daarvoor -ivm zwakke enkels- op kunstijsschaatsen waar ik de voorste puntjes van liet afslijpen... hele tochten op die manier gemaakt, maar hard werken was het wel. Dus toen Patrick (een goede bekende van de Giro challenge) aangaf priveles te hebben geboekt op de Vechtse banen, besloten Paul en ik om snel aan te haken. Gisteren was de eerste les. Ik vroeg leraar Jorrit of hij het heel eerlijk wilde zeggen als het hem een onmogelijk avontuur zou lijken. Dat zou hij doen :-)  Na een paar rondjes 'voorschaatsen' gaf hij aan dat er veel ruimte was voor verbetering, maar dat we het zelfs nu al wel zouden kunnen halen. Kijk! Dat geeft de burger moed. Na een uur lang grappige, pijnlijke en oncharmante, maar zeer effectieve oefeningen, gingen we al aanmerkelijk harder! En zonder dat het extra moeite kostte! Jorrit; bedankt! We hebben er vertrouwen in en kijken nu al weer uit naar volgende week :-)

Thank you to my Sponsors

104

Anonymous

26

Anonymous

Heel veel succes Fem en Paul!

104

Monique Van Der Weijden

Lieve Femke, wat een geweldig initiatief! Ik wens je heel veel succes met het bereiken van je doel....dat gaat jou heel snel halen! Hoe fijn dat kinderen met diabetes zorgeloos kunnen sporten! Veel liefs, Mo

104

Anonymous

26

M Peeters

Succes lieve kinders

52

Marion De Vries

Mooi weer!

26

Sabine Clemens

Gaaf Fem! Succes!!! 👏X

15.60

Inez Van Beurden

Succes Fem! Dapper ben jij 💋

26

Christel Wevers

Ga je gewoon weer doen! Succes met trainen!!

52

Mulyani

Go go go, Femmie!!! 🙌🏼⛸💪🏼

26

Sonja Zimmerman

Done topper! X

12

Femke Dumas - Vd Horst

300

Femke Dumas - Vd Horst

Show more