Femke Dumas - vd Horst

WeSkate2ChangeDiabetes Weissensee

Ik zamel geld in voor de WeSkate2ChangeDiabetes omdat...

Wednesday 17th Feb

Hallo allemaal,

In januari 2022 sta ik op mijn schaatsen aan de start van iets heel gaafs! Ik ga, samen met Paul, naar de Oostenrijkse Weissensee om mee te doen aan de Alternatieve Elfstedentocht. Dit doe ik niet alleen voor mezelf, ik help de Bas van de Goor Foundation. Eerder al mocht ik mee met mooie expedities, als de Atlas Challenge (wandelen + film), Iceland Diabetes Challenge (wandelen + film)en liep ik de NY marathon voor de stichting. Nu voeg ik daar mijn lievelingssport aan toe en haal ik donaties op, waarmee de BvdGF ervoor kan zorgen dat kinderen met diabetes zorgeloos kunnen sporten. Een hele mooie doelstelling vind ik zelf en ik wil jullie vragen of jullie mij en de Foundation willen helpen om deze doelstelling ook in de toekomst mogelijk te blijven maken. Elke donatie helpt!

Dankjewel! :-)

My Updates

en nu....

Monday 22nd Feb
Tja.... nu is de inschrijving rond en het ijs weer verdwenen... Hoewel we nog bijna een jaar verwijderd zijn van het grote event, begint de zin- en druk om fit(ter) en sterk(er) te worden nu al toe te slaan. 'Focus op lange afstanden en duursport als je niet het ijs op kunt' was het advies tijdens de eerste online informatiebijeenkomst. En van -10 graden vorig weekend, sprongen we naar +15 gisteren. Dan maar een lekker lange wandeling door onze prachtige omgeving! Aangemoedigd door ontelbaar veel vogels en vele lieve donaties, liepen we heerlijk zonder jas in het voorjaarszonnetje... broedend op welk inline skates we zullen aanschaffen.... ;-)

Techniek, techniek en nog meer techniek!

Tuesday 2nd Mar
Hoe ga je 200km schaatsen als op dit moment je gemiddelde snelheid niet boven de 12,5 km /uur uitkomt? Door te werken aan je techniek! Op 1 eerdere clinic van de BvdGF na, krabbel ik al zo'n 40 jaar op geheel eigen wijze over het ijs. Pas sinds 5 jaar op noren. Daarvoor -ivm zwakke enkels- op kunstijsschaatsen waar ik de voorste puntjes van liet afslijpen... hele tochten op die manier gemaakt, maar hard werken was het wel. Dus toen Patrick (een goede bekende van de Giro challenge) aangaf priveles te hebben geboekt op de Vechtse banen, besloten Paul en ik om snel aan te haken. Gisteren was de eerste les. Ik vroeg leraar Jorrit of hij het heel eerlijk wilde zeggen als het hem een onmogelijk avontuur zou lijken. Dat zou hij doen :-)  Na een paar rondjes 'voorschaatsen' gaf hij aan dat er veel ruimte was voor verbetering, maar dat we het zelfs nu al wel zouden kunnen halen. Kijk! Dat geeft de burger moed. Na een uur lang grappige, pijnlijke en oncharmante, maar zeer effectieve oefeningen, gingen we al aanmerkelijk harder! En zonder dat het extra moeite kostte! Jorrit; bedankt! We hebben er vertrouwen in en kijken nu al weer uit naar volgende week :-)

Weissensee challenge op glad ijs….

Tuesday 23rd Nov
Oei oei oei, het zal toch niet? In Oostenrijk breken vele wijze hoofden zich de komende weken over het al dan niet doorgaan van de alternatieve Elfstedentocht. Zo dichtbij, maar misschien toch ook zo ver weg…. Frustrerend natuurlijk, want het aftellen was in mijn hoofd al wel begonnen! Qua schaatslessen zitten we over de helft (dank Herman van Duosport voor je praktische en nuttige tips!!!), buiten wordt het kouder en kijken we zelfs al uit naar natuurijs in NL en qua fondsenwerving gaat het ook goed. Een veiling en dobbelspel met cadeautjes met de bootcampdames leverde een oergezellige en lucratieve avond op. De komende tijd maak ik stoofpotjes, portretfoto’s en tuinen winterklaar voor dit goede doel 😊 Met opgeheven hoofd en geslepen ijzers gaan we door! Liefst voor 2022, maar anders met nog meer training, conditie, techniek en motivatie voor 2023. Dank allen voor de support 🙏🏻  Sportieve groeten, Femke

POSTponed...

Monday 10th Jan
Lieve supporters en belangstellenden,

Helaas helaas; alle maatregelen ten spijt wordt de alternatieve elfstedentocht in Oostenrijk een jaar doorgeschoven... Niet alleen het event; ook al jullie donaties schuiven mee!
Dit nieuws was even slikken, maar wel begrijpelijk en verstandig. 
Hoewel ik toch net lekker in een trainingsschema zat en mijn gemiddelde snelheid eindelijk wat omhoog begon te gaan, trof corona zowel mij als Paul net voor de kerst. Gelukkig zijn we beiden niet heel ziek zijn geweest, maar je merkt het natuurlijk wel direct aan je conditie. Nu weer rustig opbouwen dus; nieuwe lessen inplannen, lekker 'vrij' schaatsen wanneer mogelijk en over een paar maanden weer op de skeelers en fiets. En natuurlijk hoop ik zo dat we hier in Nederland nog wat tochten op natuurijs kunnen maken...

En mijn voornemen voor 2023; aangezien ik meer tijd heb om te trainen en lessen te volgen (en misschien zelfs nieuwe schaatsen te kopen), ga ik nu echt voor de volle 200 km!! No more excuses..... :-))

Jullie support is en blijft welkom en blijft zoals gezegd dus staan tot volgend jaar januari.

Keep you posted! Meanwhile; blijf gezond & blijf bewegen.
Lieve sportive groeten, 
team Blij dat ik Glij

Thank you to my Sponsors

67.60

Josina Bloed

Fotoshoot en Porsche

36.40

Willemijn Bonnier

Bedankt voor het heerlijke stoofpotje!

36.40

Irma Oosterhof

Lieve Fem, Wat hebben we heerlijk gegeten. Met zo’n stoofpotje schaats je zo ‘n end weg :-)

41.60

Barbara Pals

Deze was dik verdiend. Inclusief fooi en bezorgkosten 😁

15.60

Barbara Pals

15.60

Marjan Bakker

Dobbelspel

15.60

Martine Den Hertog

Dobbelspel

15.60

Willemijn Bonnier

Super leuk dobbelspel. Succes met de verdere voorbereidingen! Toitoitoi!!

15

Kim Zwezerijn

Dobbelspel was top (doel nog beter 🤪) heel veel succes! 😘

15.60

Anonymous

Succes, Femke!

78

Suzanne Sikkink

Hey Fem, wat geweldig dat je dit gaat doen!! Trots op je. Liefs!

26

Pauline De Bruijn

Soepel en sterk, zet ‘m op!

26

Jacinta Janmaat

🍀 succes!

10.40

J Kluiver

26

Anonymous

Succes!

104

Anonymous

26

Anonymous

Heel veel succes Fem en Paul!

104

Monique Van Der Weijden

Lieve Femke, wat een geweldig initiatief! Ik wens je heel veel succes met het bereiken van je doel....dat gaat jou heel snel halen! Hoe fijn dat kinderen met diabetes zorgeloos kunnen sporten! Veel liefs, Mo

104

Anonymous

26

M Peeters

Succes lieve kinders

52

Marion De Vries

Mooi weer!

26

Sabine Clemens

Gaaf Fem! Succes!!! 👏X

15.60

Inez Van Beurden

Succes Fem! Dapper ben jij 💋

26

Christel Wevers

Ga je gewoon weer doen! Succes met trainen!!

52

Mulyani

Go go go, Femmie!!! 🙌🏼⛸💪🏼

26

Sonja Zimmerman

Done topper! X

12

Femke Dumas - Vd Horst

300

Femke Dumas - Vd Horst

Show more