Erik Dubbink

WeSki2ChangeDiabetes Vasaloppet

Ik zamel geld in voor de WeSki2ChangeDiabetes

Thursday 7th Jan

Hallo allemaal!

Ik sta aan de start van iets heel gaafs! Ik neem namelijk in 2022 deel aan de Vasaloppet waarbij ik 90 kilometer ga langlaufen in Zweden!  Dit doe ik natuurlijk niet voor niks want ik help de Bas van de Goor Foundation zodat zij ervoor kunnen zorgen dat mensen met diabetes kunnen en durven gaan bewegen en sporten! Een hele mooie doelstelling vind ik zelf en ik wil jullie vragen of jullie mij en de Foundation willen helpen om deze doelstelling ook in de toekomst mogelijk te blijven maken. Met een bijdrage helpen jullie de Foundation met hun werk en stimuleren jullie mij met mijn challenge. Want naast de uitdaging om de 90 kilometer af te leggen binnen 12 uur, moet ik eerst nog leren langlaufen. 
De kosten aan de Vasaloppet, de voorbereidingen, materialen etc. (€2600,) betaal ik allemaal zelf zodat alle donaties die jullie doen helemaal ten goede komen voor de Foundation en hun deelnemers. 

Dankjewel alvast allemaal!

My Updates

utmaning accepterad (uitdaging geacepteerd)

Tuesday 12th Jan
Sinds drie jaar ben ik actief betrokken bij de Nationale Diabetes Challenge in Den Haag. Hierbij proberen (zorg)professionals diabetespatiënten uit te dagen om mee te doen met de wandeluitdaging van Bas van de Goor Foundation. Samen 20 weken lang wekelijks wandelen om zo te trainen om op de finaledag 5 kilometer of meer achter elkaar te wandelen. En voor veel deelnemers is dat een echte prestatie om heel erg trots op te zijn. En naast deze terechte trots levert dat vaak ook meer kwaliteit van leven op.  Meestal nemen gezondheidsklachten af, angsten die er waren voor bewegen of om naar buiten te gaan zijn een stuk minder.  Kortom de kwaliteit van leven is beter en niet door medicatie, maar door bewegen.
Maar niet alleen patiënten hebben beweging nodig om gezond te blijven. En niet alleen patiënten moeten uitgedaagd worden om in beweging te komen. Ik heb die ook nodig. En gelukkig werd ook ik uitgedaagd. Op mijn 41ste verjaardag kreeg ik een heel mooi en speciaal cadeau van mijn vriendin Nienke. Een video met daarin allemaal sportieve uitdagingen van vrienden, teamgenoten en familie.  Ik heb me nog nooit zo jarig gevoeld! En met de corona was dit een heel erg welkom kado, want mijn dagelijkse forenzenrit op speedpedelect zat er ook niet meer in. Als kers op de taart ontving ik van Bas de uitdaging om mee te doen met de Vasaloppet. Ik ken Bas en zijn foundation. Ik zie hoe zij dagelijks mensen bereiken, motiveren en inspireren en daarmee levenskwaliteit verbeteren. En dus niet alleen van patiënten, maar ook de mensen daarom heen. Dus dat ik op deze manier hier ook een extra bijdrage kon leveren was super. Ik heb mijn uitdaging die mij motiveert en prikkelt én kan daarmee hopelijk zorgen dat vele patiënten én zorgverleners ook uitgedaagd kunnen worden en de plezier en noodzaak van bewegen en sporten mogen ervaren. 
Dus:" Utmaning accepterad!"  Uitdaging  geaccepteerd! 

Goed voorbeeld doet volgen

Monday 7th Jun
Vasaloppet 2022 is nog een eind weg. Het duurt nog even voordat ik op mijn langlaufski's in de Zweedse sneeuw sta voor mijn challenge, 90 km langlaufen. Een uitdaging wordt het zeker. Om te beginnen heb ik ze namelijk nog niet, die langlaufski's. En ik moet ook nog even leren langlaufen. Dus gelukkig duurt het nog even voordat het maart 6 maart 2022 is. Onder begeleiding van de Vasaport instructeurs zijn we al begonnen aan de voorbereiding; krachttraining en trainingsritme. Gelukkig geen sportschool waar we heen moeten, maar gewoon in de eigen... keuken. Matje, Ikea krukje, twee flessen water en een laptop en we kunnen aan de slag. Na de warming up komt mijn oudste zoontje, 3 jaar, toch even kijken en vragen wat papa aan het doen is. "Papa is aan het trainen, net als Tommy van Sesamstraat." En na de squats staat hij vervolgens ook grote stappen te nemen om niet veel later met een stoeltje gewicht te heffen (dat heeft ie niet van mij, maar van Tommy overgenomen).  De dagen erna is hij nog vaak bezig met oefeningen doen en trainen, zelfs in zijn bed als hij moet slapen.  Goed voorbeeld doet volgen en jong geleerd is oud gedaan, maar dat is gemakkelijk als jij en je kind gezond zijn. Maar dat wordt een stuk moeilijker als je kind diabetes heeft. En sporten een groot effect kan hebben op zijn gezondheid. Positief als je het goed doet, maar het kan ook beangstigend zijn als het minder goed gaat. Daarom is het zo mooi dat de Bas van de Goor Foundation kinderen en ouders helpt door het organiseren van sportkampen en clinics. Sporten en bewegen is belangrijk voor fysiek maar zeker ook mentaal. Zij helpen mensen hun ziekte onder de knie te krijgen door middel van sporten en bewegen en zo ook meer controle te krijgen over hun leven. Jong geleerd is oud gedaan en goede voorbeelden doen volgen. Daarom zet ik mij graag in voor de Bas van de Goor Foundation, door met mijn challenge een financiële bijdrage te leveren aan de challenge van de Bas van de Goor Foundation. Wil je meehelpen aan onze uitdaging? Dat kan door een kleine bijdrage te doen, alle beetjes helpen! Bij voorbaat dank.
Tuesday 15th Jun

Op weg naar mijn eerste langlauf ervaring....

Tuesday 21st Dec

De warme en zonnige zomermaanden liggen al een tijdje achter ons. De periode waarin ik in het zonnige avondlicht nog onwennig op mijn rolski’s mijn trainingsrondje door Bentwoud deed. Mijn eerste ervaring met iets wat op langlaufen door de natuur leek. Wat me zou helpen om straks heerlijk over de sneeuw van Zweden te glijden, genietend van de mooie natuur en winterlandschap. Maar van de prachtnatuur in Bentwoud, die toen in volle bloei was, zag ik niks, want mijn ogen waren strak naar het asfalt gericht. Geconcentreerd op wat mijn rolski’s en stokken deden, om zo te voorkomen dat ik de stokken voor of tussen mijn rolski’s zou steken. Want zo’n actie zou behalve een mogelijke gebroken stok ook een smak op het asfalt opleveren. En ook al had ik helm, knie- en elleboogbescherming op, het zou geen bescherming bieden aan mijn ego. Maar in september ging het al iets soepeler en fitter. En toen was het oktober en dat zou beteken dat ik weer iets dichter bij de echte ervaring van langlaufen kon komen, want ik heb het geluk niet ver van langlaufvereniging Gouda te wonen, met de langste borstelbaan van Nederland! Op 3  oktober gingen ze open en heb ik me direct ingeschreven voor de open dag en de beginnerscursus. En ja, dit kwam toch al meer in de richting van wat ik in gedachten had. Met de training op de baan en mijn eigen rondjes in Bentwoud ging het redelijk de goede kant op. Eind oktober was de eerste echte beproeving, de Kromme Rijn loppet over 30 kilometer op de rolski. En yes, gehaald en yes het was een beproeving!  30 kilometer in de regen, waarvan de eerste 18 kilometer in mijn eentje en de laatste 12 kilometer samen met 3 mede-challengers. Daarna kwam de echte test of we op schema lagen voor de Vasaloppet, de Utrechtse Heuvelrug Loppet. Dit keer geen regen, alleen mist, waarbij het doel was om zo’n 45 kilometer af te leggen en vooral lang op de rolski’s te staan. Met met ruim 7 uur op de rolski’s en een afstand een afstand van 47 kilometer slaagde ik voor deze ‘test’. Nu stond niks meer in de weg voor de eerste echte langlaufervaring, namelijk het trainingsweekend in Oberhouf Duitsland. Langlaufen in de SNEEUW! Het weekend van 18 en 19 december stond in het teken van aangeleerde technieken omzetten naar echt langlaufen in de sneeuw. Waar Oberhof beschikt over een overdekte indoor langlaufbaan, konden we gewoon in de natuur op echte sneeuw aan de slag. Wat was dat geweldig! En met de afsluitende “90 (minuten) van Oberhof” in de benen, gingen we vol enthousiasme en goede moed weer huiswaarts. Gemotiveerd om de komende periode weer verder te gaan met trainen en nu met een schepje extra inspiratie! Yes we(can)ski2changediabetes! En we gaan voor de 90 (km) van Vasaloppet!

Alvast: "dank je wel!"

Friday 14th Jan
De dagen tikken weg, en voor mijn gevoel steeds sneller ,en de tijd om voor te bereiden voor mijn challenge wordt steeds korter!
Maar er is altijd tijd om mijn donateurs alvast te bedanken voor hun support, dus daarom dit "Strava Art Hartje!" als tussentijds bedankje! Dank jullie wel.


Extra challenges bij elke extra €100!!!

Friday 14th Jan
Ondertussen heb ik al weer nieuwe donaties mogen ontvangen voor mijn challenge. Om deze nieuwe en eerder supporters bedanken doe ik bij elke nieuwe €100 een extra challene als bedankje! 
Via Instagram erik.skis2change.diabetes kan er gestemd worden welke van de drie challenges mijn extra challenge wordt. 
En de eerste is bekend! 100 x hoela hoepen.

Thank you to my Sponsors

16.64

Anonymous

Hoi Erik! Een mooi doel met een mooi sportieve manier om het te behalen! Zet 'm op 💪🏻😁

26

John

Heel veel succes!

104

Dub & Dien

Zet hem op!

15.60

Milo Extercatte

Wat een mooie uitdaging collega!! Hee veel succes en plezier! 💪

26

Debby

26

Margot Van Der Salm

Heel veel succes en vooral ook veel plezier!

26

Erwina Cerimovic

5.20

Saskia Van Der Wolf

Succes Erik!

26

Anonymous

Succes Erik!

26

Sharona Dijksman

26

Eva Van Overbeek

Geweldig dat je dit doet; heel veel succes!

26

Fam. Glasmachers

Go go goooo! Zet hem op. Groetjes

190

Nienke De Vries

Voor elke dag trainen een euro, sinds mijn vorige donatie. En ja slapen is ook trainen hè.... 😉 En jawel, een mijlpaal, je tikt de 3500 euro aan! Gefeliciteerd! Kunnen we hier nog een ludieke mijlpaalbedankactie op verwachten? 😁 3500 meter langlaufen op de baan in een kerstmannenpak ofzo? 😉

10

Job Den Hertog

Succes man

20.80

Marcoline

Heel veel succes in Zweden Erik!

1.29k

Erik Dubbink

31.20

Thomas Van Es

super gaaf dat je dit doet en lijkt mij een fantastische uitdaging om 90km door de Zweedse sneeuw te ploeteren! Lycka till!

52

Super Grover

Topper

26

Tjapko

Succes!

50

Bert Anker

60.32

Nienke De Vries

Hierbij je eerste uitbetaling ;-) Voor elke training(sdag) een euro! Hardlopen, fietsen, krachttraining, wandelen en nu ook rolskiën! Veel plezier en zet hem op! X

26

Pepijn Bubberman

Succes Erik! Laat maar weten wil je nog een keer samen trainen.

26

Margot

Veel succes Erik!

20.80

Mariette De Mol Van Otterloo

Succes met je voorbereiding Erik!

1.02k

Erik Dubbink

Eigen bijdrage voor deelname aan de Vasaloppet '22

26

Vincent Bouwers

Succes Erik!

26

Jeroen

Succes!

29.19

Menno

Goed bezig ouwe!

26

Rutger Kik

Succes met trainen en goed bezig

52

Paul Hilgers

Succes met trainen!

10.40

Floor

Succes! Mooi streven

26

Martine Rijkaart

Heel veel succes, Erik!!

93.60

Ilja Van Beekum

Voor elke km een euro, go for it!!

52

Anonymous

Ga er voor!

12

Erik Dubbink

300

Erik Dubbink

Show more