Astrid Campen

WeRun2ChangeDiabetes Malaga

Ik zamel geld in voor de WeRun2ChangeDiabetes 2023!

Friday 2nd Jun

Op 24 september 2018 staat mijn wereld stil. De diagnose diabetes type 1 bij mijn toen 8 jarige zoon Hugo kwam keihard aan: 5 dagen ziekenhuis, iedere 3 uur (ook 's nachts)  vingerprikken om zijn bloedsuikerwaarde te bepalen, 5 x per dag insuline spuiten.  De prikangst van Hugo (en mijzelf) maakte dat ik in de gordijnen zat. Voorlichting over koolhydraten, ratio en de alvleesklier. Het duizelde. Hugo was ook nog met iets anders bezig in zijn hoofd. "Kan ik nu nog wel topsporter worden?", vroeg hij met een bezorgde blik. "Ja natuurlijk", zei de diabetesverpleegkundige en daarmee was de link met de Bas van de Goor Foundation gemaakt. 

Inmiddels zijn we 5 jaar verder. Hugo is een puber van 13 die veel sport. Een hybride pomp met continue glucose sensor heeft (gelukkig) plaatsgemaakt voor de vele dagelijkse prikken.  Maar wat is de beste insulinestrategie voor het slalomskiën? En voor freerunnen? Kracht- en duursporten ineen? En wat te doen bij een onverwachte conditietest met schoolgym, vlak na de lunch als de insuline al gegeven is? De suikerhoudende sportdrank AA en dextro liggen inmiddels bij Hugo in zijn schoolkluisje. Het is een complexe puzzel die iedere keer weer anders is. Hugo dealt er mee, elke dag (en nacht) weer. Wat een kanjer! 

Het verdriet heeft plaats gemaakt voor kracht. En daarom sta ik nu aan de start van iets heel moois. In december 2023 doe ik mee met de WeRun2ChangeDiabetes type 1 challenge van de Bas van de Goor Foundation. Ik ga de halve marathon lopen in Malaga! Dit doe ik omdat ik ook andere kinderen gun dat zij net als Hugo leren omgaan met diabetes type 1 in combinatie met sport. Een verkeerde insuline-koolhydraten balans maakt dat je als kind letterlijk aan de kant zit van het sportveld / de gymzaal / de piste / het fietspad door een te lage bloedsuikerwaarde (een hypo) of veel te moe bent door een te hoge bloedsuikerwaarde (een hyper). Daarom help ik de Bas van de Goor Foundation. Wilt u / willen jullie mij en de Foundation helpen om dit ook in de toekomst mogelijk te blijven maken? Uiteraard betaal ik zelf mijn reis, verblijf en overige kosten. De sponsorbedragen gaan rechtstreeks naar de Foundation. Dank u wel! Dank jullie wel! 

Thank you to my Sponsors

52

Jan Uit Utrecht

Succes, Ganbatte (jp) 👍

200

Astrid Campen

104

Gonnie Campen

Veel succes👍

52

Kasia Majoor-grudzien

52

Medistaak

Succes Astrid!

52

Anna Vree

Go Astrid, Go!

52

Ankie Le Grand En Frank Lange

Lieve Astrid, Fijne voorbereidingstijd voor je halve marathon en succes in het mooie Malaga. Liefs, Ankie en Frank

10.40

Mei Po Man

Zet ‘m op, Astrid! Je kunt het! En van ieder moment.

52

Helmer Vossers

300

Astrid Campen

10.40

Isabelle

Veel succes met de halve marathon!!

13

Anonymous

10.40

Anonymous

15.60

Corina Den Broeder

Veel succes en ik hoor je verhaal later wel op de Bootcamp

5.20

Anonymous

Heel veel succes Astrid!

5

Anonymous

10.40

Anonymous

26

Gerard Van Loenen

Ook namens Gerard! Antoinette

25

Antoinette De Kok

Zet hem op. Goed bezig!!

52

Nabil Aamimi

Zet 'm op Astrid!

10.40

Conny Mos

26

Majelleke Madden

Heel veel succes gewenst topper!

26

Anonymous

104

Edo

Wat fantastisch dat je deze uitdaging aan gaat. Je hebt van ons alle support!

300

Astrid Campen

Show more