We skate Genemuiden

By Myrna Hoekman Join Me

We skate 2 change diabetes!

Op 31 januari 2017, een week voor zijn tweede verjaardag, kreeg Luc de diagnose Diabetes type 1. Hoewel het veel impact heeft op je leven, heeft het ons nooit belemmerd om te doen wat we graag willen. Nu we 5 jaar verder zijn willen we als gezin, samen met een aantal fijne mensen om ons heen de uitdaging van de alternatieve Elfstedentocht aangaan. We willen Luc meegeven dat je alles kan met diabetes en dat hij, door deze positieve ervaring weet dat hij toekomstige uitdagingen ook aan kan! Samen met zijn vriend Milan, waarmee het vanaf dag 1 op de basisschool al klikt, gaat hij deze uitdaging aan. Samen sterk!

Waarom nu juist schaatsen?

In de week voorafgaand aan de diagnose had het flink gevroren en in het weekend lag er een dikke laag ijs. Samen met Luc zouden we voor het eerst naar de ijsbaan gaan om te schaatsen. Opa's, oma's en tantes waren naar de ijsbaan gekomen om foto's te maken. We hadden er zin in! Ondanks dat we dichtbij de ijsbaan wonen namen we Luc mee in de buggy omdat hij de laatste tijd vaak snel moe was en dat kleine stukje misschien niet kon lopen.  Eenmaal op het ijs was de pret van korte duur. 10 minuten heeft het schaatsen geduurd. Luc was helemaal kapot. Hij heeft de rest van het weekend nodig gehad om bij te tanken. Maandag hebben we de huisarts gebeld en dinsdag lag Luc in het ziekenhuis. Diagnose diabetes type 1.

Na 5 jaar gaan we een positieve herinnering op het ijs maken! We gaan schaatsen en geld op halen voor deze fantastische foundation. Sportief bezig zijn en daarmee werken aan je gezondheid en een zo zorgeloos mogelijk leven. We merken dat het organiseren van Luc zijn diabetes niet makkelijk is en zeker in combinatie met sporten een uitdaging kan zijn. Wat wij zo mooi vinden aan de foundation is dat zij kinderen de kans geven om onder begeleiding te leren omgaan met diabetes in combinatie met sporten. Hier willen wij ons graag voor inzetten. 

We gaan samen de uitdaging van de alternatieve elfstedentocht aan. Samen trainen en zoveel mogelijk kilometers maken op de Weissensee. 

Onze uitdaging: 

Luc en Milan: Zo ver mogelijk!
Ferdy Hoekman: 200 KM
Sanneke Beens: 200 KM
Martijn Jansen: 200 KM
Reinier Heikoop: 100 KM

Sponsor jij ook?!

Praktische informatie over de actie

Tuesday 31st January

07:00 - 18:00

Weissensee, Oostenrijk

My Updates

Update 14 november

Sunday 14th Nov
Vandaag, 14 november, is het 'wereld diabetes dag'.

Veel mensen die te maken hebben met diabetes type 1 deelden vandaag opbeurende berichten via social media. Deze kwam ook voorbij:

'Diabetes heb je niet alleen, daarom denk ik ook aan jou'

Diabetes heb je niet alleen, dat is zo waar! Dit hebben we echt ervaren de afgelopen maanden. Sinds we zijn begonnen met fondsen werven en trainen krijgen we van alle kanten donaties, lieve woorden, support en complimenten. Het is zo enorm fijn om te weten dat we er inderdaad niet alleen voor staan! Ook op Luc maakt dit ook een grote indruk. 

Deze positive vibes maken dat we er vol tegenaan gaan wat trainen betreft. We zijn regelmatig te vinden op de ijsbaan. De toppers die 200 km gaan schaatsen zijn al een aantal weken op dinsdagavond aan het trainen met de schaatsvereniging. 

Ook met de kinderen zijn we volop aan het trainen. Er worden steeds meer rondjes zelfstandig geschaatst. We begonnen met krabbelen achter 'de zeehond' maar hoe vaker we schaatsten hoe meer 'de zeehond' blijft staan. Er worden steeds meer meters op het ijs gemaakt, of nou ja, zeg maar gerust kilometers!

We blijven lekker schaatsten. We willen iedereen heel erg bedanken voor alle donaties tot nu toe! We zijn er nog niet, maar we zijn op de goede weg om ons doel te halen! 
Maar nog belangrijker, we gaan ons sportieve doel  vast en zeker halen. Met alle support gaan we knallen in Oostenrijk. 

Bedankt allemaal!

In tijden van verandering houd het hoofd koel en het hart warm

Tuesday 21st Dec

Lieve allemaal

Herman Finkers schreef ooit: ‘De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door’. In de afgelopen tijd zijn weinig teksten meer toepasselijk geweest als deze. Ook wij moeten nu even slikken. Het schaatsen op de Weissensee zal een jaartje moeten wachten, helaas.

De situatie rondom Corona zorgelijk, niet alleen in Nederland maar ook in Oostenrijk. De Bas van de Goor Foundation heeft besloten deze challenge voor dit jaar te annuleren. Afgelopen weekend heeft  de organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht  het hele evenement afgelast. Jammer? Zeker! Begrijpelijk? Absoluut!

Maar van uitstel komt zeker geen afstel. Hoe jammer we het ook vinden, we laten ons hoofd niet hangen. We hebben nu een extra jaar om te trainen en om extra geld op te halen voor de Bas van de Goor Foundation.

De trainingsuren hebben we inmiddels in de benen. Ook al kunnen we onze challenge niet in Oostenrijk halen dit jaar, we gaan er toch wat van maken op Nederlands ijs. Hopelijk op natuur ijs en anders in Thialf. We gaan laten zien wat we waard zijn en bedenken voor dit jaar een eigen uitdaging. Een voorproefje op het ‘echte’ werk. Hierover later meer..

Wat betreft het sponsorbedrag, dit nemen we mee naar volgend jaar. Want het goede doel blijft natuurlijk bestaan en de geplande acties gaan gewoon door. We zijn echt onwijs blij en trots op het prachtige bedrag dat we tot nu toe al van onze vrienden, familie, buren, kennissen en zelfs van onbekenden hebben mogen ontvangen. Echt hartverwarmend!

We zijn heel dankbaar voor wat deze challenge ons tot nu toe heeft gebracht. We hebben Luc zien groeien in zijn zelfvertrouwen, we zijn zelf gegroeid in het managen van zijn diabetes in combinatie met sporten, we hebben ontzettend veel lol gehad op de ijsbaan en we voelen ons heel erg gesteund door zoveel lieve mensen om ons heen. Wat een geluk ook, we mogen nog een jaar samen trainen en samen toewerken naar ons gezamenlijke doel.

Weissensee 2023, count us in! Thialf 2022, here we come! 

It giet oan!

Tuesday 17th Jan
Vandaag over twee weken staan we aan de start van een onvergetelijk avontuur! We gaan dan dit jaar eindelijk deelnemen aan de Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk. Er ligt een mooie laag ijs, er is een prachtige baan van 12,5 km gerealiseerd. Alles wijst erop dat het dit jaar toch echt gaat gebeuren! IT GIET OAN!

Voor wie het leuk vindt, op www.weissensee.nl kun je via de live webcam een beetje sfeerproeven van die dag. Ook kun je eventueel een berichtje achterlaten, wat dan wordt omgeroepen tijdens de tocht. Wie weet horen we het wel!

Ook Luc en Milan zullen die dag van start gaan, we gaan zoveel mogelijk kilometers met de jongens afleggen. Wat hebben ze er zin in zeg! Ze hebben met enige regelmaat getraind, het schaatsen gaat ze al heel goed af! Natuurlijk zullen we jullie ook op de hoogte houden als we daar zijn. Je kunt ons zelfs volgen via de transponders van de jongens, daarover later meer..

Voor iedereen die vorig jaar al een donatie heeft gedaan, heel hartelijk dank! De teller staat op dit moment op €9.076 (het prachtige van €2.650 van het Zwartewaterlandtoernooi is nog onderweg)
Natuurlijk zou het geweldig zijn als we op een mooi rond bedrag uitkomen. Heb je nog niet gedoneerd en wil je ons alsnog steunen? Dat kan via de donatieknop op deze site!

Mijn sponsoren

3.25k

Stichting Zwartewaterlandtoernooi

Wij hebben nog meer geld opgehaald uit de verloting dan dat wij van te voren hadden ingeschat. Het bedrag is nu € 3250,- i.p.v. € 2500.-. Wij hopen dat wij met deze bijdrage Luc en de vele andere diabetespatiënten goed kunnen helpen, zodat ook zij kunnen bewegen en sporten.

21

Groep 6 Ichtus Genemuiden

200

Peter Voerman

175

Kindcentrum Acrete Ichtus Genemuiden

50

Albert Beens

Prachtig initiatief. Top gestreden samen!

10.40

Marlon En Martijn Jansen

Wat een super actie! En knap gehaald!!

15.60

Familie Talen

25

Familie Zwagerman

Hopelijk hebben jullie een topdag gehad!

26

Reina Vinke

Ik heb bewondering voor jullie zet hem op

3.12

Mirelle Van Dijk

Team Geallemuun zet em op samen jullie kunnen het! Respect voor deze goede actie. Succes samen

26

Evert Van Balen

26

Joanne Hogendoorn

Trots op jullie! Succes!

20

Demi Dragt

250

Paxze

Lieve Luc, als jij je sterk voelt dan BEN je sterk! Heel veel succes dinsdag, zet’m op! Jij bent nu al een held voor ons!

488

Go Go Ferdy!

Heel veel succes volgende week!

26

Cassandra Van Veen

32.24

Anonymous

10.40

Nico Mijnheer

Mooi dat jullie je hiervoor inzetten. Heel veel succes op de Weissensee!

20.80

Janine Dogterom Verburg

26

Anonymous

15.60

Alie Tuinman

Zet em op!

52

Gerrie Van Dijk

Voor de laatste schaatsronden!!

53

Geertje Breman

Schaatsers uit Garllemuun, Zettumop! Hier nog het geld uit oma’s spaarbakje voor Luc

156

Gelasta Bv

26

Johanna Van Dalfsen

Heel veel succes! Groetjes Johanna.

25

Harry Van Dalfsen

Veel SUCCES!

26

De Boer Andre

Succes

31.20

Bart

Heel veel succes!!

10.40

Peter-jan Van De Wetering

Veel succes en plezier gewenst! Jullie kunnen het!

15.60

Bertie Netjes

Succes allemaal 👍🏻

28.08

Hennie Eenkhoorn-idema

10.40

Anonymous

10.40

Jaap

26

Arjan En Jo Barneveld

200

Anonymous

104

Mark Rees

Good luck Ferdy and team you will smash it 😀 Mark Rees

1,000

Genemuiden Ondernemers Vereniging

Opbrengst kersttrein

350

Theo En Geertje Breman

Opbrengst “stoepverkoop” ratelaar

600

Borreltasactie

130

Henrik & Gertrude

Een prachtig initiatief! Henrik & Gertrude

10.40

Anonymous

15.60

Trudy De Jonge-doornbos

Hey Ferdy en Myrna, ik zie jullie actie toevallig op Facebook voorbij komen. Mooi dat jullie dit doen! Daarom ook een kleine donatie van ons. Ik hoop dat alles goed met jullie gaat! Succes met jullie uitdaging! Groetjes Trudy

100

Anonymous

52

Dennis Jager

Veel succes ga ervoor.

260

Anonymous

zet um op!

78

Anje Levering

15.60

Maaike Bolsius

Wat een strijder ben jij Luc, nog zo jong en dan al moeten dealen met alles wat bij deze diagnose komt kijken. Mooi dat jullie op zo'n sportieve en positieve manier geld inzamelen voor dit goede doel. Diabetes heb je niet alleen: groetjes een "mede-diabeet" van verderop in de straat. 💙

20

Henny De Jong-groenewoud

10.40

Anonymous

26

Jens Bosman

Super veel succes Luc en Milan!!! Groetjes Jens

10.40

Marleen Opschoor

10.40

Hilke Tuinman

10.40

Johan, Liesbeth, Noa En Zoë Brouwer

Succes toppers!

10.40

Klaas Jan

Succes

10

Geesje Beens

10.40

Bert Van Dorsten

15.60

Bonthuis

Succes! Zet hem op! 👍🏽

5.20

R H Lok

15.60

Imko

Gaaf dat jullie dit doen! Herinneringen maken op deze manier en iets in beginsel negatiefs zo een positieve move te laten maken is kracht en liefde. Be blessed!

26

Anonymous

succes toegewenst mooi initiatief

20

Willy Van Zuiden

10.40

Anonymous

10

Anonymous

26

Paulien Rutten

26

Hannie Kubbenga

Succes en veel plezier met de uitdaging. Groeten Hannie Kubbenga.

20

Anonymous

250

Fam. Van Ommen

Heel veel succes allemaal!! Zet hem op! 💪

15.60

Magdalien Van Dijk

Veel succes met deze mooie actie!

26

Joke Luiten

Succes Myrna en Luc!

52

Henk Buitink (buitink Schilders)

104

Marco Van Lente

Veel succes!

10.40

Anonymous

10.40

Tanja Hoekman

Altijd al een topper geweest, die Luc! Succes samen en alvast een verwarmende knuffel voor jullie allemaal!

25

Geke Buimer06

10.40

Janine Plantinga

Heel veel succes!

26

Anita Schonewille

52

Gerrit Kloosterman

Veel succes samen

52

Bertiene Drost

Heel veel succes!!!

10.40

Anonymous

26

Mercedes Haak

Heel veel succes. Ik vind het enorm stoer dat jullie dit doen Groetjes uit Frankrijk

10.40

Willie Hagen

15.60

Fam Van Ittersum

Heel veel succes allemaal!!

52

Anonymous

10.40

Gerwin Kolk

10.40

Anonymous

104

Johan Wentink

Heel veel succes met z’n allen en geweldig dat jullie je hier samen voor inzetten!

52

Eva Stam

Heel veel succes!

26

Martijn En Marijke

10.40

Joop En Irma De Ruiter

Zet ‘m op 👍🏻 Heel veel succes gewenst!

26

E Sluiter

10.40

Marijke Beens

10.40

Bertine

52

Fred En Sandra

Paxze die schaatskilometers, helden!

5.20

Astrid Blokzijl

Superknap! Veel succes! Jullie hebben al een flinke boost aan positiviteit, dus het gaat jullie lukken!

10.40

Jacky En Sandra Verhoeven

26

Karst

10.40

Arie-jan, Trijnke En Maé

Veel succes!

26

Anonymous

5.20

Anita Van Os

Heel veel succes!

52

Fenny En Willem Hoekman

We gaan ervoor!

10.40

Riëtte Schinkel

26

Geke Zuidberg

Succes met het bereiken van dit mooie doel!

10.40

Bettina Koers

26

Ronald Busscher

Heel veel succes!

20.80

Esmeralda Ten Klooster

Heel veel succes!

26

Edwin Benning

Goed bezig, veel succes!

10.40

Rutger Otten

26

Elisabeth

15.60

Anonymous

15.60

Ruud Bouwmeester

26

Mateo, Marit, Nora En Oscar

Een mooie uitdaging!! Heel veel plezier in de voorbereiding samen. Luc en Milan zijn nu al schaatshelden!

5.20

Klaas Sijbranda

10.40

Jacco & Astrid Kolk

Veel Suc6!

26

Annelous Breukers

Heel veel succes, kanjers!

104

Marijn Sleurink

Hé Toppers! Zo gaaf dat jullie dit doen! Luc en Milan: jullie kunnen dit!! En Ferdy: jij hebt de beste schaatsen, dus makkie toch? Zet ‘m op allemaal!!! X Marijn

26

Lia Dijkema

Veel succes

26

A. Ijsselstein

Succes!

10.40

Anonymous

Succes met zijn allen!

26

Gerrit Van Dijk

26

Anonymous

10.40

Anonymous

Alvast heel veel succes!

26

Edwin Voerman

10.40

Angela Rave

Veel succes en vooral plezier!

25

Hilco Plette

10.40

Janny

Succes!!

26

Rolinde Timmerman-tabak

10.40

Siny Hoekman

Toppers, succes

26

Hennie

Wat een leuke actie! Ik wens jullie allen veel succes.

10.40

Henk En Hilona Halfwerk

Heel veel succes

52

Anonymous

26

Geke Pullen

Mooi te lezen dat jullie Luc leren dat hij met zijn ziekte een normaal leven kan leiden. Heel veel succes met de voorbereidingen.

104

Ans En Ina Naberman

Heel veel succes met schaatsen!!

52

Karst En Karlien Timmerman

Heel veel succes!!

26

Wouter En Jojanneke

Zet hem op allemaal Goed doel

26

Berjan

Succes!!!

10.40

Anonymous

104

Vinke Beilen

Heel veel succes gewenst met deze actie en het schaatsen.

20.80

Wil-jan, Laura En Sanne Van Dijk

156

Beensbouw

We gaan ervoor!!

15

Jelle Boute

Ha Ferdy, Super goed man! En top om te lezen het “gewoon goed” gaat met Luc. Zet hem op met z’n allen en maak er een mooie herinnering van!

10.40

Marleen Kolk

Heel veel succes!

20

Sanne

26

Jeanet Ten Have

Heel veel succes en vooral heel veel schaatsplezier.

15.60

Alien Breman

10.40

Danielle Oosterbroek

10.40

Roy & Karin Kornet

Heel veel succes samen💪!!!

10.40

Atse Numan

10.40

Harma Prins

Gaaf idee!! Zet m op als het zover is!

515

Anonymous

10

Sophie

Succes toppers! X

10.40

Angelique Van Mourik

Succes Luc en Ferdy, toppers!

10.40

Annie

Wat een bijzonder verhaal zit er achter deze actie! Een mooie ervaring gewenst.

7.80

J Beens

Zet m op! Goed bezig! Wat een mooi doel en mooie actie!

10.40

Emma

Heel veel succes , Dikke kus Xxxx

10.40

Miranda Eenkhoorn

Zet hem op tegen die tijd 💪🏻

20

Hannah Visser

Zet ‘em op mannen! 💪🏼

10.40

Jenny Ijmker Ijmker

Succes!!

10.40

Klaske Beens

20.80

Marjanne En Peter .

Nu al trots op jullie!

26

Tg

Dit is het begin naar een goed eind!

26

Geertje Breman

Het begin is er!

Show more