Marjan de Jonge

WeHike2ChangeDiabetes

Mijn motivatie om deel te nemen aan deze challenge...

Friday 24th Jul Het is voor mij de uitgelezen mogelijkheid is om veel te leren over sporten en bewegen met diabetes. Heb op een Back on Track avond veel geleerd en het smaakt naar meer. Een persoonlijk doel dus. Tegelijkertijd wil ik graag sponsorgeld op halen, om op die manier de foundation te helpen om activiteiten voor kinderen en volwassenen met diabetes te kunnen blijven organiseren. Ik gun iedere diabeet de begeleiding die ik kreeg van de foundation en waar ik, nu nog iedere dag, zoveel aan heb. Doel 2. En last but not least, doel 3: ik ga alles op alles zetten om er een project op mijn werk van te maken met onze MBO studenten om ze op die manier te betrekken bij alle facetten van dit onderwerp. En hopelijk helpen ze me mee om het benodigde sponsorgeld op te halen wat ik zo van harte gun aan de foundation. Want diabetes is 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 52 weken per jaar, je hele leven lang, alert zijn. Iedere dag loop je tegen je beperking aan en zelfs de nieuwste en mooiste medische snufjes (nieuwste insulinepomp) veranderen dat niet. Toch kan je met een positieve instelling, moed, vertrouwen en steun van je omgeving een gezegend leven hebben. De belangrijkste boodschap die ik uit wil dragen: doe wat je kan en zet anderen in beweging! Want ieders leven heeft een DOEL. Wil je meer weten? Kijk op www.geloofinwandelen.nl

Bedankt iedereen!

Friday 24th Jul

Beste mensen, het is nu toch echt even tijd voor een update maar ik heb het ook zo druk met alles. Wandelen, werken, wandelen, uitzoeken hoe ik hyper's en hypo’s kan voorkomen, wandelen, sponsoractiviteiten bedenken en uitvoeren, wandelen, het lespakket op school introduceren, studenten blijven stimuleren en helpen met de uitvoering. Daarnaast 2 x in de week wandelen dus. 😉

En het belangrijkste is: bijkomen van alle lieve, spontane en overweldigende reacties en daadwerkelijke steun in geld en motiverende woorden en daden.

BEDANKT IEDEREEN!

Ik heb prachtige gesprekken over de foundation, raak zelfs steeds meer gemotiveerd er over te vertellen (durf dat ook steeds beter) en merk dat ik anderen daarmee help.

Jongens zonder jullie steun, op welke manier dan ook was wat ik nu gedaan heb allemaal niet gelukt. Ik ga met zeer veel positieve energie nog even door!

Wil je meer weten? Kijk op: www.geloofinwandelen.nl (WeHike 2020)

Dan kan je nog meer lezen over hoe leuk het is, ook best pittig trouwens.

Je moet toch wat?!

Tuesday 28th Jul

Zondagavond op het Journaal is te horen hoe het wandelen steeds populairder wordt in deze Coronatijd. Meer mensen lopen het Pieterpad en gaan wadlopen. De nieuwslezeres rond het item af met: je moet toch wat?!

Wij liepen dit weekend rond en over de hoogste berg (heuvel, zo u wilt) van Nederland, de Vaalserberg.
En och wat is het daar mooi, wat is Limburg mooi! We wilden de kloostertocht op zondag doen maar door omstandigheden pakte het anders uit. Maar wat pakte het uit!

Onze wandelcoach melde na de duivelse berg in Berg en Dal dat we toch echt hoogte meters moesten gaan maken. Wáár doe je dát in ons kikkerland? Je googled op "hoogte meters in Ned." en dan komt er wel iets voorbij.
Dus togen wij voor een weekend naar Limburg, wat we echt geen verzoeking vinden. Maar het ging dus om de hoogte meters. In de eerste kilometers moeten we even een klim maken naar de Vaalserberg. En nu we er toch zijn gaan we ook de uitkijktoren maar op. 320 meter boven NAP. Ozo, terwijl ik uit zit te hijgen, in mijn BvdG tenue (wat ik dan even vergeten ben), komt een meneer naar me toe lopen. "Goed werk doe je hoor!" Ik?! "Ja echt heel goed werk."
Als ik het even later door heb, van dat T-shirt, besef ik me wat hij bedoelt. 😊

Inderdaad, goed werk. Al ben ik alleen een onderdeel van dat goede werk.

Dan via het 3 landenpunt lopen we België binnen. We treffen de wijze woorden van Bonhoeffer. Was er op de infoavond van deze Camino niet gezegd dat het een sportieve, culturele en spirituele tocht zou worden?
We merken trouwens op dat we inmiddels op de weg naar Santiago zijn!! We volgen echt de pelgrimsroute vanuit Nederland. Volgen de echte aanwijzingen met Jakobsschelp.
Kort stukkie maar, maar toch. We wanen ons in het buitenland. Oh ja, dat zijn we ook! Zulke mooie vergezichten, een spoorrails uit de eerste wereldoorlog en mooie karrenspoorpaadjes. Ja inderdaad wel weer wat klimmen en dalen maar het hijgen lijkt steeds minder nodig. En de slogan: "slenteren en blijf kunnen praten", wat we van Bas hebben geleerd, klinkt gestaag bij het heuvel op lopen. Het werkt!

In het dorpje Moresnet (Alanis Morissette zeggen wij, dan onthoud je het een beetje allemaal), stuiten we op een 100 jarig kruisweg park. GEWELDIG mooi! We treffen de olijfberg, kruiswegstaties met veel bloemen, planten en bomen en een Maria kapel.
Na dit dorp gaan we weer klimmen, het geeft uitzicht op zelfs de Ardennen. Verder klimmen maar weer via een karrenspoor. Op de top, kort wat regen (sinds donderdagavond noemen we dit een Maartjebuitje; net kort genoeg om géén acties te hoeven ondernemen wat de regen betreft), niks aan de hand.

We worden nog een paar keer beloond met prachtige vergezichten en komen zeer voldaan aan bij de auto.
Nou noem dat dan maar: je móet toch wat. Geen hypo's meer onderweg, zelfs niet met het klimwerk! De conditie neemt steeds meer toe. En het hoofd wordt steeds opgeruimder, in de ruimste zin van het woord. Zoveel moois extra ontdekt in Nederland, op culinair, cultureel en spiritueel vlak.
Ach ja, je moet toch wat!

Dank lieve sponsoren dat jullie het voor mij en anderen steeds meer mogelijk maken. Ik ga nog ff door met "toch wat" doen!


Willen jullie weten hoe het verder gaat?
Hoe het ging met de kloosterwandeling de dag er na?
Kijk op:

https://www.geloofinwandelen.nl/wandelingen/je-moet-toch-wat

Thank you to my Sponsors

26

Anonymous

2.52k

Anonymous