Judith O.

WeHike2ChangeDiabetes

Mijn motivatie om deel te nemen aan deze challenge

Friday 24th Jul

De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) is voor mij persoonlijk heel belangrijk geweest, vandaar dat ik mij graag voor hen wil inzetten om geld op te halen door middel van deelname aan de WeHike2ChangeDiabetes challenge 2020.

 

Bas van de Goor Foundation

Sport en bewegen is heerlijk en ook nog eens gezond. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen met diabetes. Echter, de combinatie diabetes en bewegen kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Om op een verantwoorde wijze met diabetes te kunnen sporten, moet je behoorlijk wat kennis over de verschillende effecten van sportbeoefening op je bloedglucosewaarden hebben.

De BvdGF helpt mensen met diabetes door kennis te delen en door heel persoonsgericht mee te kijken bij jouw bloedglucoseregulatie rondom jouw sportactiviteiten. Hiervoor organiseren zij informatie avonden, webinars en sportactiviteiten waarin zij, samen met zorgprofessionals, mensen met diabetes ondersteunen zodat zij zelf de beste diabetes zelfmanagement strategieën voor hun sportbeoefening kunnen ontwikkelen.

De BvdGF organiseert ook regelmatig gratis sportkampen voor kinderen met diabetes. Zo leren kinderen al op jonge leeftijd hoe zij ondanks hun diabetes toch prettig kunnen sporten. Kinderen krijgen zo op jonge leeftijd belangrijke tools mee, zodat zij sport makkelijker in hun leven met diabetes kunnen inpassen. Dit vind ik zo’n ongelooflijk mooie methode dat ik graag voor de BvdGF geld wil inzamelen en mee doe aan de WeHike2ChangeDiabetes Challenge 2020!

 

Mijn deelname aan WeHike2ChangeDiabetes Challenge 2020

Door mijn sterk verminderde hypoglykemie awareness, durfde ik nog maar mondjesmaat te sporten. Tijdens mijn eerdere deelname aan de WeHike2ChangeDiabetes Challenge in 2018 (zie: https://www.diabetestype1.nl/blogs/dagelijks-leven/144-mijn-camino) heb ik meer vertrouwen gekregen in mijn eigen diabetes zelfmanagement rondom sporten. Tevens heb ik toen een eerste begin kunnen maken om anders met mijn hypo’s om te gaan, waardoor ik vervolgens ook makkelijker kon sporten. Ik ben de BvdGF enorm dankbaar voor hun bijdrage in mijn proces om mijn diabetes op een prettigere manier in mijn leven te passen. Inmiddels sport ik dagelijks met veel plezier en zonder dramatische effecten op mijn bloedglucose!

Naast de sportieve motivatie voor deelname aan de WeHike2ChangeDiabetesChallenge 2020 is het fijn om diabetesgerelateerde ervaringen met andere deelnemers uit te wisselen. Ik kijk daarom erg uit naar onze Camino in oktober!

8 februari: onze eerste trainingsbijeenkomst

Friday 24th Jul

Vandaag gingen we gezellig wandelen op de Veluwe. Het was leuk om met alle deelnemers kennis te maken. Met de mensen die ik al kende van de hike uit 2018, hebben we mooie herinneringen opgehaald. Voor mij was dit eigenlijk de eerste wandeling/training voor deze Camino, maar gelukkig waren de 12km prima te doen. Op naar de volgende training!

8 maart: Training in Soest

Friday 24th Jul
Voor onze tweede bijeenkomst hadden we een supergave training met PULLKA: sleetje met ballast door het zand trekken. Dit is echt voor herhaling vatbaar. misschien dat ik ooit zelf zo'n sleetje in elkaar ga knutselen. ;-)

Aangepaste trainingen door Corona

Friday 24th Jul

In de tussentijd traint iedereen zelfstandig en houden we elkaar via de groepsapp op de hoogte. De eerder ingeplande trainingen zijn zoommeetings geworden. Niet zo sportief, maar nog steeds even gezellig!

27 juni: Eerste live training!

Friday 24th Jul

Eindelijk kunnen we weer samen trainen, weliswaar op 1,5 meter afstand. Dit keer voor mij een thuiswedstrijd met de N70-route in Berg en Dal. Leuk om weer eens face-to-face met de andere deelnemers bij te kletsen. Het was opnieuw een zeer geslaagde dag!

Thank you to my Sponsors

300

Ria

Judith, ben heel trots op jou. Succes!!!!!

52

Duyfje

Super! Sterkte! En veel succes in Spanje!

10.40

Deniz

10

Nanette Debes

Veel succes! 😘

50

Tamar

Heel veel succes weer lieve Judith!! Ik hoop dat het weer een geweldige ervaring voor je zal worden!

850

Anonymous