Janneke en Ruben

We gaan er weer voor!

Toen onze dochter Mirte ze nog maar net één jaar oud was, kreeg zij diabetes type 1. Na een spannende periode mocht ze het ziekenhuis verlaten. We kwamen  thuis met de moeilijkste opgave van ons leven: zorgen voor een kind met diabetes.


Sinds die dag heeft het altijd gevoeld alsof we met zijn drieën diabetes hadden. Wij deden immers al het werk: Glucose meten, koolhydraten tellen, insuline toedienen. De hele dag door.


Nu is Mirte acht jaar. Ze heeft leren lezen, ze kan rekenen én met een iphone omgaan. En dat niet alleen, haar insulinepomp bedient ze met een snelheid en een gemak waar wij stiekem jaloers op zijn. Kortom, ze kan het bijna allemaal zelf.


Dat is op zich een heel mooie vooruitgang. Maar eerst droegen we de diabeteszorg met zijn drieën. Nu komt Mirte er steeds meer alleen voor te staan. Ze begint steeds meer te begrijpen welke impact diabetes op haar leven heeft. En ze merkt het verschil met haar klasgenoten. Zij hoeven niet te meten, geen koolhydraten te tellen, en geen insuline toe te dienen als zij hun broodjes in de pauze oppeuzelen.


En precies hier komt de Bas van de Goor Foundation om de hoek kijken. Met speciale sportkampen kunnen kinderen nog zelfstandiger worden in hun diabetesmanagement, sportief zijn en andere kinderen met diabetes ontmoeten. En daarmee wordt de kwaliteit van hun levens aanzienlijk verhoogd.


Daarom rijden Janneke en ik deze week op de Weissensee. Niet alleen omdat we heel erg van schaatsen houden, maar om ervoor te zorgen dat de Bas van de Goor Foundation dit werk kan blijven doen.

Wij zamelen geld in voor WeSkate2ChangeDiabetes

Hallo allemaal,

In januari 2024 staan wij op onze schaatsen aan de start van iets heel gaafs! We gaan naar de Oostenrijkse Weissensee om mee te doen aan de Alternatieve Elfstedentocht. Dit doen we niet alleen voor onszelf, we helpen de Bas van de Goor Foundation. We halen donaties op, waarmee zij ervoor kunnen zorgen dat kinderen met diabetes zorgeloos kunnen sporten. Een hele mooie doelstelling vinden wij en we willen jullie vragen of jullie ons en de Foundation willen helpen om deze doelstelling ook in de toekomst mogelijk te blijven maken. Elke donatie helpt!

Dankjewel!

Thank you to our Sponsors

16

Anonymous

300

Janneke Klok

300

Ruben Verweij

Show more