Eline Begemann

WeSki2ChangeDiabetes Vasaloppet

My Updates

Waarom ik meedoe

Wednesday 8th Jul

Ik doe mee aan deze challenge omdat ik iedereen het plezier gun dat ik verwacht te ervaren tijdens de voorbereiding op deze enorme afstand langlaufen, en zéker kinderen met diabetes. En daar bovenop; als het me lukt om zoveel inzicht in mijn bloedsuikermanagement te krijgen dat ik de Vasaloppet kan lopen, zelfs al is het maar voor de helft, dan moeten wat normalere activiteiten daarna ook wel lukken.


Zelf heb ik altijd met veel plezier gesport. Totdat ik type 1 diabetes kreeg en daarbij de boodschap dat sporten een stuk complexer zou worden. En zelfs: dat ik voor de zekerheid in het begin beter even helemaal kon stoppen met sporten. Op een gegeven kon ik natuurlijk niet meer stil zitten. Het resultaat: ik naast het sportveld, een leeg rolletje dextro en een leeggeknepen flesje sportdrank naast me.


Ik wilde weer sporten, dus dook in de wetenschappelijke literatuur op dit gebied en bouwde modellen om mijn suikers tijdens verschillende activiteiten te leren voorspellen. Het ging de goede kant op. Maar toen ik naar een Back on Track avond van de Bas van de Goor stichting en kreeg ik in één keer zó ontzettend veel nuttige informatie en tips, dat het sporten sindsdien weer echt lekker gaat.


Ik merk dat door het sporten mijn suikers makkelijker in balans blijven. Ik merk dat ik lekkerder in mijn vel zit als ik beweeg. Maar bovenal merk ik dat ik er weer ontzettend veel plezier aan beleef. 


Dit plezier gun ik iedereen en daarom haal ik sponsorgeld op voor de Bas van de Goor stichting. Dit sponsorgeld gaat allemaal naar sportkampen voor kinderen met diabetes. 

Thank you to my Sponsors

1,000

Eigen Bijdrage Eline Begemann

500

Anonymous

1.54k

Anonymous

Show more