Eemsdelta beweegt

By Kirsten Pheifer

Eemsdelta beweegt

Sportteam Eemsdelta van Huis voor de Sport Groningen wil zich ieder jaar graag inzetten voor het goede doel. Dit jaar is gekozen voor de Bas van de Goor Foundation, een stichting die al sinds 2006 mensen met diabetes in beweging brengt naar een betere kwaliteit van leven. In de periode van september t/m oktober 2022 zal het sportteam, bestaand uit 16 sport- en beweegcoaches, zich op verschillende manieren in zetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel.

 

Fietsfestival

Op vrijdag 30 september staat het sportteam van 13.00-16.00uur met een ‘Smoothie-bike’ op het fietsfestival in de Brede School Noord in Delfzijl. De opbrengst zal geheel ten goede komen aan de Bas van de Goor Foundation.

 

4Mijl4You
Op zaterdag 8 oktober 2022 zal het sportteam deelnemen aan de 4Mijl4You om extra geld in te zamelen. Hierbij zullen de teamleden om 20.30uur het parcours van 6,437 km tussen Haren en Groningen op een alternatieve manier afleggen. Denk hierbij aan wandelend met een rolstoel, skatend of al hooghoudend met een bal.

Doneren
Wil jij sportteam Eemsdelta steunen voor dit goede doel? Via onderstaande knop kun je een donatie doen! Wij hopen een mooi bedrag bij elkaar te lopen. 

Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Volg het team op Facebook (Huis voor de Sport Groningen Team Eemsdelta) en Instagram (HvdSG_Eemsdelta)

My Updates

Thursday 1st Sep

30 september 2022: Fietsfestival Eemsdelta  

Fietsen is fijn! Je bent lekker in beweging en je blijft langer gezond en zelfstandig. En je houdt contact met andere mensen. Daarom organiseert Huis voor de Sport Groningen op 30 september het fietsfestival Eemsdelta in Delfzijl.

Het fietsfestival bestaat uit leuke en sportieve activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld een e-bike, duofiets, driewielfiets of racerunner uitproberen en fietsend een smoothie maken op een smoothie bike. Kortom: een gezellige en actieve dag! Kom je ook?

Activiteiten

Het programma van het fietsfestival bestaat uit diverse activiteiten. Zo vertelt een beweegcoach welke beweegmogelijkheden er zijn in de gemeente Eemsdelta. Tijdens het festival zijn ook verschillende fietsen beschikbaar, zodat je onder begeleiding een proefrit kan maken. De organisatie Fietsmaatjes is bijvoorbeeld aanwezig met duofietsen, er zijn leveranciers met driewielfietsen en Uniek Sporten Uitleen met een handbike en racerunner. Ook is de Fietsersbond aanwezig. Tijdens het fietsfestival besteden we ook aandacht aan de Week tegen Eenzaamheid. Wie behoefte heeft aan een goed gesprek is welkom bij de huiskamergesprekken van Cadanz Welzijn. Het kan allemaal tijdens het fietsfestival!

Praktische informatie

Het fietsfestival wordt gehouden op vrijdag 30 september in de sporthal van de Brede School Noord, Waddenweg 4, in Delfzijl. Het festival duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Meedoen aan de activiteiten is gratis en aanmelden is niet nodig.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het fietsfestival? Neem dan contact op met de beweegcoach in de gemeente Eemsdelta, Kirsten Pheifer van Huis voor de Sport Groningen via e-mailadres: k.pheifer@hvdsg.nl of telefoonnummer: 06-83134875. Wil je meer weten over andere beweeg activiteiten in de gemeente Eemsdelta? Kijk dan op eemsdeltabeweegt.nl. 

Padellen voor het goede doel.

Thursday 22nd Sep
Op zondagmiddag 2 oktober kan je padellen voor het goede doel!

Collega’s van huis voor de sport Groningen, gemeente Eemsdelta gaat de strijd aan en daagt vrienden/familie uit voor een padelwedstrijdje bij Peakz Padel, locatie Euroborg. Dit doen ze om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de Bas van de Goor Foundation.

Denk jij dat je kan winnen? Of wil jij een sportieve bijdrage leveren voor het goede doel?

Meld je dan snel aan bij Kirsten Pheifer, 0683134875 of k.pheifer@hvdsg.nl

Aanmelden gaat per duo en de minimale bijdrage voor het goede doel (per duo) is €15,00 (30 min) en €25 (60 min). Dit gehele bedrag gaat naar de Bas van de Goor Foundation.

Er kunnen wedstrijden gereserveerd worden op de tijden tussen 14:00-17:30.
Een wedstrijd duurt 30 minuten en materiaal is aanwezig! Er zijn twee duo`s die je kan uitdagen namelijk Anniek/Remco of Jitze/Leah. 

Je kunt je op locatie omkleden en douchen. Mocht je na afloop zin hebben in een drankje? Dat kan! Natuurlijk zijn toeschouwers ook van harte welkom.

Thank you to my Supporters

5.20

Fanny Van Eijden

25

Misha Hendriksen

26

Marcelle Zuur

26

Jonathan Schans

26

Judith Jongboom

26

Danny Schudde

26

Daniek Roorda

52

Erwin & Ronald Huis Voor De Sport Groningen

15.60

Marco Dijkstra

15.60

Rutger Drewel

20.80

Quickmovement

31.20

Esther Ezinga

Namens team Oldambt! En veel plezier met padel vanmiddag!

26

Anonymous

15.60

Karin Zwart

Beste collega’s, wat hebben jullie mooie acties opgezet! Heel veel succes en wees trots op wat jullie hebben neergezet en vooral wat de Bas vd Goor Foundation met deze bijdrage kan gaan doen!

2

Marieke Bos

Succes Kirsten!!

5.20

Anonymous

Ajb

25

Stella

5.20

Carolien Janssen

Succes met de acties voor dit doel 👏🏻👏🏻

20.80

Anonymous

10.40

Miranda Reus

10.40

Anonymous

10.40

Cora Wieringa

5.20

Anonymous

15.60

Hennie Vrij

5.20

Greetje Ten Hove

5.20

Ellen

hi kirsten goed bezig ik hoop dat jullie veel ophalen!

10

Ben Tel

15.60

Fam Tel

5.20

Anne Wildeman

5.20

Tanja Niemeijer

26

Jan Dales

10.40

Anonymous

26

Kirsten

Show more