Ada Beuker

WeHike2ChangeDiabetes Spanje 2024

Ik zamel geld in voor de WeHike2ChangeDiabetes 2024 in Spanje omdat...

Tuesday 2nd Jan

Ik sta aan de start van iets heel gaafs! In juni 2024 ga ik namelijk voor de 3e keer op WeHike Challenge met de Bas van de Goor Foundation. Dit doe ik natuurlijk niet voor niks, want ik help de Bas van de Goor Foundation zodat zij ervoor kunnen zorgen dat mensen met diabetes kunnen bewegen en sporten! Een hele mooie doelstelling vind ikzelf en ik wil jullie vragen of jullie mij en de Foundation willen helpen om deze doelstelling ook in de toekomst mogelijk te blijven maken.

Mijn kennismaking kwam tot stand door het horen van de ervaringen van een deelneemster. Zelf had ik op dat moment ook wel de nodige vragen betreffende sporten met mijn diabetes type 1 en met pomp. Dit ondanks het feit dat ik altijd met vaste regelmaat aan het sporten was in de sportschool en ik mijn diabetes in het algemeen  goed kon managen. In de overgang,  menopauze kreeg ik meer last van  schommelingen, hypo's en hypers. Een prima reden dus om mee te gaan. In 2019 gaf ik mij dus op om in 2020 voor de 1e keer op Hike mee te gaan. Helaas kwam toen de Corona periode voorbij en werd de tocht keer op keer noodzakelijk uitgesteld. Onze training in de aanloop tot de hike duurde daardoor natuurlijk ook veel langer. In tussentijd hielden we online als groep contact en waren er toen het weer mocht enkele extra groepstrainingen. Ik was eerder helemaal geen lange afstand wandelaar, had geen idee of ik het lopen leuk zou gaan vinden maar begon het tijdens mijn  trainingen al snel steeds leuker te vinden. Gaandeweg hoorde ik dat er in 2021 ook een Hike naar Portugal zou gaan. Dat was nog ver weg en leek me wel wat en ik schreef mij vast in. Op dat moment was nog helemaal niet duidelijk hoeveel tijd er uiteindelijk tussen beide hike's zou zitten. Nou dat waren dus uiteindelijk slechts 2 dagen;-) Omdat de corona maatregelen zolang van kracht waren liepen we de Hike van 2020 namelijk pas in sept. 2021 met eindpunt Santiago de Compostella, die van Portugal zou enkele dagen daarna starten in Porto, Portugal. Ik kan zeggen dat ik daar toen wel een paar slapeloze nachten van had. Met de vraag; Hoe dan...? Dat zou heel lang wandelen zijn en wat zou dat doen met de bloedsuikers etc. Dat lag enigzins buiten mijn comfortzone. 

Helaas viel ik 2 maal (2021) en heb met 7 maanden tussentijd beide polsen gebroken. Het resulteerde in operaties, herstellen, uitval werk en weer re-integreren. Uiteindelijk duurzaam ander werk zoeken. Zelfde beroep geen probleem maar minder zwaar fysiek belastend.

Mijn hike naar Portugal verviel daardoor in 2021, maar in 2022 liep ik in plaats daarvan de Hike in Spanje. 

Dit jaar heb ik 43 jaar diabetes Type 1, ik ben 62 en gebruik een Hybrid Closed Loop, de 780G van Medtronic met voor mij nu geweldig goede resultaten. Zo ontzettend fijn! Momenteel ben ik bezig met afronden van de opleiding Big Herregistratie, want ik werkte als verpleegkundige eerder met een klein contract en haalde de uren norm door mijn uitval niet. Ik ben dus nu ook op zoek naar een andere baan, liefst vind ik die binnen de diabeteszorg als bv.product trainer of als diabetesverpleegkundige i.o.

En natuurlijk staat deelname aan deze Hike weer garant voor veel uitwisseling met elkaar, elkaar helpen en vooral ook veel genieten van al het moois onderweg en plezier hebben!  

Ik wil hiermee laten zien dat je meer kan dan je denkt. Diabetes hoeft geen belemmering te zijn in wat je wilt of doet ondanks dat je soms hindernissen tegen komt op je weg. 

My Updates

START TRAINEN 6-1-2024

Sunday 14th Jan
Vandaag, 6 januari, mijn aftrap gedaan met een training voor WeHike2ChangeDiabetes 2024 in Spanje van de Bas van de Goor foundation. Deze hike is van 2 t/m 9 juni. Ik loop deze challenge van 6 dagen samen met een geweldige groep mensen. Alle deelnemers hebben zelf ook diabetes.

Zodra ik mijn intro heb geschreven op de website van de BvdGF is mijn verhaal als deelnemer daar te volgen. Ik zal regelmatig een update doen van mijn training. 
Wil u mij sponsoren? 
Dat kan via;
https://www.bvdgf.org/fundraisers/AdaBeuker/wehike2changediabetes-spanje-2024

De Bas van de Goor foundation zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Ze organiseren sportkampen en clinics voor kinderen met diabetes. Ook organiseren ze verschillende bijeenkomsten en familie weekenden waar ze actief zijn met bewegen en diabetes. 
Door deelname aan de challenges kan de BvdGF dankzij sponsoring al deze activiteiten gratis aanbieden.

#bvdgf
#WeHike2ChangeDiabetes2024

6-1-2024 de eerste 13,3 km samen met Bella

Sunday 14th Jan

1e groepstraining, Soest, 4 februari

Sunday 11th Feb
Heel vroeg op! Wekker op 04.00 uur. De reis is 206km en de ontvangst is om 9.00 uur. Ontvangst met koffie en kennismaking. Er zitten veel bekenden in de groep. We krijgen een uurtje Spaanse les en daarna gaan we aan de wandel. We lunchen in de buitenlucht en bij terugkomst bij Paardenkamp het Gagelgat eten we nog soep met tapas. Een super geslaagde dag en heel gezellig.

1e groepstraining, Soest, 4 februari

Sunday 11th Feb
Runkeeper kort na begin aangezet. We liepen een route van 12 km

1e groepstraining, Soest, 4 februari

Sunday 11th Feb

10 februari Rondje Noordpolderzijl

Sunday 11th Feb
Laat besloten te gaan wandelen. Daardoor nog iets teveel actieve insuline over van de lunch. Gelukkig slechts een geringe daling tot 3.5 onderweg en heerlijk gelopen. Mijn route ging grotendeels onverhard, deels dijk op/dijk af vanwege hoogtemeters trainen. Daarnaast nog over flink wat hordes op de Dijk gestapt. In totaal 9 km rechtdoor langs de Dijk, leeg gebied afgezien van de ganzen. Koffie met iets lekkers in het Zielhoes in Noordpolderzijl. Terug via Warffum, over het Witrokkenpad richting natuurgebied met vijver in Den Andel. Daar als afsluiting door flink wat modder lopen waden in het bos richting huis

10 februari Rondje Noorpolderzijl

Sunday 11th Feb
rechttoe/rechtaan kilometers lang

10 februari, Rondje Noordpolderzijl

Sunday 11th Feb
Kleur, hordes, hoogte

10 februari, Rondje Noordpolderzijl

Sunday 11th Feb
de kleinste haven, een lekker kopje koffie met wat extra koolhydraten en als slot de modder in.

2e groepstraining, Kasteel Doorwerth

Thursday 18th Apr
We liepen deze dag een tocht van 13km over het Dorenweertse Klompenpad inclusief hoogtemeters.

3e Groepstraining ben ik niet geweest. Deze training werd gelopen bij de Posbank

Wednesday 1st May
Deze groepstraining was ik verhinderd.

21 maart geslaagd voor laatste examen Big herregistratie Verpleegkundige

Wednesday 1st May
Een hele zorg minder. Mijn registratie certificaat om mijn Big registratie weer aan te kunnen  vragen heb ik gehaald. De laatste tijd toenemende stress vanwege deze onzekerheid en het leer traject was pittig. Dit had ook invloed op mijn bloedglucose waarde en mijn nachtrust. Denk daarbij aan meer schommelingen, hoog en ook laag. 
Blij dat dit klaar is!
25 maart Big geregistreerd.
  

29 april, een 20 er als trainingsrondje

Wednesday 1st May
Ik heb de afgelopen tijd niet zo veel gelopen als ik wilde. Wel iedere week naar Spinning en Zumba in de sportschool geweest.
Het is nu wat mooier weer aan het worden en ik had dus bedacht om maar eens lopend naar de sportschool te gaan.
Die is niet bij mij in het dorp.
Ik moest er 8 km voor lopen, de sportschool is in Winsum ( het mooiste dorp van Nederland) Dat werd dus de heenweg. 
Vervolgens 0.45 minuten Zumba en even koffie pauze.
De terugweg moest dan ongeveer 12 km zijn. Ik had geen heel duidelijk plan gemaakt omdat ik het wilde laten afhangen van hoe het lopen zou gaan. 
Het ging heel lekker. Ik heb op de heenweg wel snel moeten lopen om op tijd voor Zumba te zijn. De terugweg liep ik op mijn gemak en heb ik lekker op een bankje zitten lunchen. Een deel van mijn tocht liep over het Pieterpad. In totaal ruim 21 km gelopen.
Geen noemenswaardige problemen met de bloedglucose onderweg. Wel merkte ik dat ik weer moest wennen aan mijn volle rugzak op de rug.

29-4-2024 wandelen, zumba, wandelen

Wednesday 1st May

Thank you to my Sponsors

400

Ada Beuker

355

Ada Beuker

25

Linda Beuker

Lieve mam, veel plezier en succes 💪😘❤️

50

W Van Der Werf

Van je moeder ❤️

25

Erwin Beuker

Heel veel succes en plezier!

26

Miranda Oosterhuis

Nou Ada, zet ‘m op!! En geniet ervan!

300

Ada Beuker

15.60

Mathilde Boeije

Veel succes Ada! Wees maar trots op jezelf. Een mooie hike gewenst!

10.40

Ja

Toppers

52

Janke En Eddy Zandstra En Vander Tuin

26

Sander De Boom

315

Ada Beuker

300

Ada Beuker

Show more