Ada Beuker

WeHike2ChangeDiabetes Spanje 2022

Ik zamel geld in voor de WeHike2ChangeDiabetes Portugal omdat...

Sunday 1st Nov

Oktober 2019; Mijn motivatie om mee te doen komt voort uit de wens om eens naar Santiago de Compostella te gaan. Nooit had ik bedacht dat dat op deze manier zou kunnen zijn. Het idee begon ooit tijdens Spaanse les, alleen dacht ik toen dat die uitdaging te groot zou zijn met mijn diabetes. Mijn diabetes is er een van veel en snelle schommelingen , hypo unawereness en mooi hba1c. Ik heb zelf altijd gesport en daar met mijn diabetes altijd veel aan gehad. Na mijn diagnose in 1982 heb ik notabene een paar weken later een surfplank gekocht en zag direct het effect van het sporten. Nu bijna 38 jaar nadien merk ik de voordelen nog steeds. Het biedt mij afgezien van o.a. de toename van de insulinegevoeligheid ook ontspanning en plezier. Kort geleden heb ik meegeholpen bij de Sugerkidsclub Stranddag als groepsbegeleider. en dat bevestigde mijn gevoel om geld in te zamelen voor de Bas van de Goor Foundation alleen maar meer. Hoe fijn kan het zijn als je als kind al leert wat sport doet, waar je rekening mee dient te houden, immers je reageert niet op iedere sport hetzelfde, en verder ook aandacht voor de voeding bij sport etc. en dat je ervaart dat alles kan en  dat je er plezier uit haalt. "Bijna" net als zonder diabetes. Natuurlijk doe ik ook mee om mijn eigen grenzen verder te verkennen. Ik heb tegenslagen gehad door mijn diabetes en wil nu zien wat ik aan kan samen met mijn 670G.

Inmiddels is er sinds mijn inschrijving, in oktober 2019, zoals ik hier in mijn motivatie voor de Hike in Spanje  schreef, al veel gebeurt. Die Hike is nu verschillende malen uitgesteld wegens Covid-19 maatregelen. In de tussentijd was k al zo enthousiast dat ik mij ook inschreef voor de Hike in Portugal in 2021.  Ik had mij echter toen nog niet kunnen bedenken dat deze beide Hike tochten direct na elkaar op de kalender kwamen te staan.

Spanje start nu een ruime week voor die van Portugal in september 2021.My Updates

30 juni aanwezig bij Survival bijeenkomst BvdGF voor de jeugd.

Sunday 22nd Aug
Ik heb gevraagd om  bij deze Survival activiteit voor kinderen mee te mogen kijken. Tenslotte is dit een voorbeeld van de activiteiten waar ons sponsorgeld voor gebruikt wordt.
Deze middag was echt geweldig! 
Iedereen had het naar zijn/haar zin. Het regende, dus het was echt survival. 
Lekker glibberen en met modder de shirts van handafdrukken voorzien gebeurde ook.
De bloedsuikers werden natuurlijk vooraf en tussendoor bekeken en Jesper gaf de groep wat uitleg, o.a. over hoe het kwam dat de bloedsuikers ondanks de inspanning bij bijna iedereen stegen. Ook onderling werd er overlegd hoe te handelen met je pomp. Afdoen of niet bij modderbad?
En er werd vooral veel plezier gemaakt met aan het eind een heerlijk  modderbad.
Ook de aanwezige ouders kwamen met elkaar in gesprek en konden natuurlijk ook vragen stellen aan de diabetesverpleegkundige en Bvdgf.

Wandelen; soms zit het mee en soms zit het tegen

Sunday 22nd Aug
In de afgelopen tijd is het trainen wel eens wat moeilijker geweest. Afgelopen winter kon ik vanwege een polsbreuk en operatie langere tijd niet wandelen. Dat was lastig en had ook invloed op mijn bloedsuikers.
Mijn conditie liep toen wat terug, maar gelukkig kon ik dat redelijk snel weer opbouwen. 
Andere tegenvallers waren de weersomstandigheden wel eens. Vervelend, maar eenmaal de deur uit deerde het vaak niet meer en kwam ik opgetogen en ontspannen thuis.
De mooie en waardevolle momenten tekenen toch dit hele avontuur dat ik ben aangegaan.
Voor ik begon was ik geen wandelaar in de zin van lange afstanden. Nee, toen was het meest wandelen met de hond. Mijn hond is trouwens nog meerdere trainingsrondjes meegewandeld. Helaas lukt dat nu niet meer. Ze is inmiddels 14 geworden, maar vorig jaar liep ze in februari nog 17 km met me mee.
Ik mag mij dus inmiddels gelukkig prijzen dat ik nu een lange afstand wandelaar ben. 
Ik heb door hoe het voor mijn diabetes werkt en kan daardoor met wandelen  meestal mijn
waarden redelijk stabiel houden. Daarbij natuurlijk door de waardevolle techniek van pomp 670G  en CGM van Medtronic geholpen. 
Nu ben ik dus laatst ook gaan testen of ik qua afstanden klaar ben voor onze tocht. 
De 27.8 km zit in de pocket! 
Nu volgend weekend nog wat heuvels in Berg en Dal met de groepstraining en dan koffer pakken. 
Nou geloof het maar.... Dat is nog een echte Challenge voor mij. 
Ik heb met mijn diabetes veel problemen voor, tijdens, na  inpakken.
Het veroorzaakt bij mij stress en is funest voor mijn bloedsuikers.
Het sluimert al weken van te voren en in het verleden is op vakantie gaan er ook wel door verstoord. Dan vertrokken we door hypo's  1 of meer dagen later. Ook zag ik wel eens helemaal af van weggaan. Zoveel impact had het. Niet alleen op mij maar ook op naasten. Ik raakte door de schommelingen het overzicht op wat ik nog moest doen kwijt, er waren irritaties, als anderen zich met mij bemoeiden, vanwege de bloedsuikers. Kortom deze wandel Challenges die ik nu doe zijn voor mij met mijn diabetes ook Challenges in het allleen weggaan!
Normaal ga ik op vakantie met onze camper, nu ga ik  vliegen, dus nu sta ik echt op tijd.
 Dat vliegtuig wacht niet op mij.
En ik ben nooit te oud om te leren:)