Ada Beuker

WeHike2ChangeDiabetes

Op weg naar het einde van 2019. Lopen met de feestdagen op een laag pitje

Wednesday 8th Jul

01-01-2020: De afgelopen twee weken stond het trainen op een laag pitje wat betreft het wandelen. Veel activiteiten rondom alle feestdagen en natuurlijk de kerstdagen zelf. Gezongen met een projectkoor Jingle Bells in Den Andel, een creatiesessie bijgewoond van Hart werkers, maar ook actiief op sportief gebied, zoals in afgelopen 3 dagen deelname aan 2 verschillende spinning marathons t.b.v de sponsorwerving.

Ik heb er van genoten en wandel vol goede moed en veel zin  2020 in. Mijn trainingsschema ligt klaar! Natuurlijk schrijf ik af en toe een update.

Nogmaals dank aan jullie allen voor het sponsoren en een Sportief en Gezond 2020 gewenst.

Januari-Februari 2020. Het gaat goed!

Wednesday 8th Jul

30 januari: Ik ben helemaal verbaasd hoe goed de sponsoring loopt. Geweldig, wat kan de BvdGF hier straks veel moois mee doen. Het trainen gaat ook goed. Ik loop volgens het trainingsschema en loop nu zo'n 16 km per tocht. Laatst samen met Janetta Koers, ook deelneemster van deze Hike. Heel leuk om af en toe samen te lopen en praten, ervaringen delen:)

Ik pas wel iets aan in mijn pomp nl streefwaarde op 8.3 en  zet de actieve insuline duur tijdens de training op 3 uur i.p.v. 2 uur waarop hij normaal staat. Zo blijven de waardes normaal en niet te laag. Dat gebeurde met alleen streefwaarde aanpassing wel, zat ik steeds laag of op grens naar laag. Dat loopt natuurlijk niet fijn. Voor nu gaat dit beter. Op. 8 februari eerste groepskennismaking en training in  Rheden, Veluwezoom. Erg veel zin in. 

Ik houd jullie op de hoogte, tot volgende keer...

Februari 2020. Lopen in de regen en een volle week

Wednesday 8th Jul

7 februari: Afgelopen weekend heb ik 19.98 km gewandeld. Ik liep in de regen. Het was alleen de laatste 3 km droog.

Dat het regende maakte eigenlijk niets uit. Het wandelen ging als vanzelf. Daar verbaasde ik me eigenlijk wel over. Ik was alleen bij thuiskomst enigzins terleurgesteld dat mijn app aangaf dat ik nog 200 meter tekort kwam om de 20 km te hebben gelopen;)

Voor de grap maakte ik daar nog de opmerking; ik kan nog wel even naar de hoek van de straat lopen.

Ik had deze dag geen duidelijke route voor ogen toen ik vertrok, al wandelend vormde die zich. En dat voelde goed. Onderweg hoorde ik de stilte en voelde ik de stilte.

Geen pomp alarmen van belang, stabiel waardes en  kwam uitgerust thuis.

Verder vloog deze week voorbij.

6 februari ging ik naar een Symposium van One Med en ik  volgde daar lezingen m.b.t. ontwikkelingen Diabetes

Sprekers; Hanno Pijl, H.J.Aanstoot, Bart Roep en Eelco de Koning

Dagvoorzitter was Bas van de Goor

Geweldige dag gehad en daar ook nog vakgenoten (verpleegkundigen) gesproken natuurlijk. En ook andere interssante mensen ontmoet en gesproken o.a One Med en relaties van One Med.

Morgen 8 februari dus onze kennismaking als deelnemers van de Hike en groepstraining.

8 februari 2020, 1e gezamelijke Training

Thursday 23rd Jul

Onze eerste groepstraining vond plaats op de Posbank.

Na een kennismakingsrondje gingen we op pad in dit mooie gebied op de Veluwe. Onze wandeltrainer Wanda was er ook bij en zij liet ons naast een wandeling van zo'n 12 km, met wat hoogteverschillen, ook nog een oefening doen voor de beenspieren, nl lunges (gedurende een afstand van zo'n 25 meter aaneen gesloten).

Verder werd er natuurlijk ook een en ander onderling uitgewisseld aan ervaringen m.b.t tot pompinstellingen, tips en tricks, voeding, training en privé zaken. Al met al een ontzettend leuke dag met een groep fijne mensen.

8 maart 2020 2e gezamenlijke training

Thursday 23rd Jul
Deze ochtend erg vroeg opgestaan. Deze training vond nl. plaats in Soest.
Aangezien ik op 4 km loop afstand woon vanaf het Wad, moet ik voor alle gezamenlijke trainingen een behoorlijke afstand afleggen. Nu is dat geen enkel probleem, het is wel iets waar veel reistijd mee gemoeid is. Onderweg stapte Janetta bij me in en vervolgden wij verder samen de reis. Voor deze training stond Pullka op het programma.
Pullka is lopen in de natuur met een slee, gevuld met zand, achter je aan trekkend. Een workout die je qua zwaardte kunt aanpassen door (extra) zand in of uit de slee te scheppen. Leuk om hier op deze manier kennis mee te maken en een super training voor ons eind doel. Ik denk dat ik deze sport normaal gesproken niet snel ontdekt zou hebben en ik had ook zeker het gevoel hiermee deze dag voldoende inspanning geleverd te hebben. 
Op bijgevoegde foto natuurlijk net voorover gebukt aan het zoeken naar iets te eten in mijn rugzak;)
De rugzakken lagen overigens, tijdens de training,  ook in onze slee en het gewicht van de dag bepakking is ook behoorlijk.

Mijn motivatie om deel te nemen aan deze challenge...

Friday 24th Jul Mijn motivatie om mee te doen komt voort uit de wens om eens naar Santiago de Compostella te gaan. Nooit had ik bedacht dat dat op deze manier zou kunnen zijn. Het idee begon ooit tijdens Spaanse les, alleen dacht ik toen dat die uitdaging te groot zou zijn met mijn diabetes. Mijn diabetes is er een van veel en snelle schommelingen en mooi hba1c.Ik heb zelf altijd gesport en daar met mijn diabetes veel aan gehad. Na mijn diagnose in 1982 heb ik notabene een paar weken later een surfplank gekocht en zag direct het effect van het sporten. Nu bijna 38 jaar nadien merk ik de voordelen nog steeds. Het biedt mij afgezien van o.a. de toename van de insulinegevoeligheid ook ontspanning en plezier. Kort geleden heb ik meegeholpen bij de Sugerkidsclub Stranddag als groepsbegeleider. en dat bevestigde mijn gevoel om geld in te zamelen voor de Basvandegoor foundation alleen maar meer. Hoe fijn kan het zijn als je als kind al leert wat sport doet, waar je rekening mee dient te houden immers je reageert niet op iedere sport hetzelfde, en ook aandacht voor de voeding bij sport etc. en dat je alles kan en er plezier uit haalt. "Bijna"net als zonder diabetes.Natuurlijk doe ik ook mee om mijn eigen grenzen verder te verkennen. Heb tegenslagen gehad door mijn diabetes ,en wil nu zien wat ik aan kan samen met mijn 670G.

Thank you to my Sponsors

250

Anonymous

2.43k

Anonymous