Wij en het WK Volleybal

Op 23 september start het WK Volleybal voor vrouwen. Het vierjaarlijkse Wereldkampioenschap duurt ruim drie weken en er nemen 24 landen uit vijf verschillende continenten deel. In totaal worden er ruim honderd wedstrijden gespeeld. Het WK wordt in samenwerking met de Poolse volleybalbond georganiseerd. Er wordt dus zowel in Nederland als in Polen gespeeld. In Nederland zijn wij maatschappelijk partner. En dat betekent dat wij rondom het WK Volleybal diverse zaken organiseren; voor mensen met diabetes en om te laten zien waar wij als foundation voor staan.  

We organiseren de aankomende maanden meerdere activiteiten die in het teken staan van het WK volleybal waar ook JIJ bij kunt zijn! 

Clinic Volleybal voor kinderen met diabetes – 12 oktober ’22 

We gaan een potje volleyballen met elkaar en we gaan kijken wat bewegen doet met je glucosewaarden. Binnenkort lees je hier meer over de clinic en kun je je aanmelden om mee te doen.

 

Wij zoeken ballenjongen of meisjes voor tijdens de WK wedstrijden!

Een goede volleybalwedstrijd kan niet gehouden worden zonder de ballenjongens en meisjes! Wellicht heb je het wel eens gezien, ballen worden gevangen, nieuwe worden weer aangegeven en de vloer wordt netjes gehouden. Alles om de wedstrijd goed te laten verlopen. Dus, ben jij een echte volleybalfan (heb jij diabetes?) en wil jij helpen tijdens de wedstrijd? Houd onze socials in de gaten en schrijf je binnenkort in!

Meelopen met de landen tijdens de teampresentatie?

Wandel mee namens het land dat bij jou in de gemeente traint en slaapt! De 24 teams uit de verschillende landen trainen en verblijven in 20 gemeenten in Gelderland. Wandel jij mee met een wandelgroep van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) of woon jij in die gemeenten, heb je diabetes, dan kan je meelopen tijdens de teampresentatie! Samen met heel veel anderen loop je in Apeldoorn vanaf een punt naar het Marktplein waar de teams worden voorgesteld en het een leuk feestje wordt. Ben je er graag bij? Als je dit jaar meeloopt met de NDC, kan je je aanmelden via jouw wandelgroep.

Iets voor jou? Leuk! Mail dan naar: communicatie@bvdgf.org  

WK volleybal, Apeldoorn, WK, volleybal, NDC

Nationale Diabetes Challenge festival 24 september

Op 24 september vieren wij een feestje met alle NDC-wandelaars en gaan we een potje volleybal kijken voor de liefhebber. Allereerst het belangrijkste; die dag staat in het teken van 3000 wandelaars die 20 weken lang samen hebben gewandeld en hebben gewerkt aan hun gezondheid. Op deze dag komen ze naar het Gelredome in Arnhem om na een gezamenlijke warming up, hun laatste wandeling te lopen. Dit kan 3, 5, 10 of 15 kilometer zijn. We zwaaien iedereen gedag en heten iedereen ook weer welkom. Ook tijdens de route is het een feest. Voor diegene die het leuk vinden, kan er na de prestatie een potje volleybal worden gekeken. Meer informatie over het festival? Ga naar:

NDC festival 2022 

Achtergrond partnerschap

Wij zijn blij om maatschappelijk partner te zijn. Bas is toernooidirecteur die weken en verbindt daarmee activiteiten met elkaar. Sport verbindt en dat doen wij bij de foundation ook. We verbinden mensen met (pre)diabetes met elkaar, met meer kennis en de zorgprofessionals daaromheen. In Gelderland zijn er meer dan 40 van onze ruim 180 wandelgroepen die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge die wij jaarlijks organiseren om mensen te ondersteunen naar meer beweging en een gezondere leefstijl. Mede dankzij de gastgemeenten van het WK Volleybal brengen we nog meer mensen in beweging. Het eindfestival van de Nationale Diabetes Challenge organiseren we tijdens het openingsweekend van het WK in het Gelredome, waarbij onze deelnemers ook naar het WK mogen. En daarnaast organiseren we nog een paar mooie zaken om te laten zien dat diabetes en bewegen heel goed samengaat. Wij hopen je te zien of te horen tijdens het WK (of op een ander moment mag ook natuurlijk. Tot dan!).  

Meer informatie over het WK? Ga naar: 

WK Volleybal