Wij en het WK Volleybal

Op 23 september start het WK Volleybal voor vrouwen. Het vierjaarlijkse Wereldkampioenschap duurt ruim drie weken en er nemen 24 landen uit vijf verschillende continenten deel. In totaal worden er ruim honderd wedstrijden gespeeld. Het WK wordt in samenwerking met de Poolse volleybalbond georganiseerd. Er wordt dus zowel in Nederland als in Polen gespeeld. In Nederland zijn wij maatschappelijk partner. En dat betekent dat wij rondom het WK Volleybal diverse zaken organiseren; voor mensen met diabetes en om te laten zien waar wij als foundation voor staan.  

We organiseren de aankomende maanden meerdere activiteiten die in het teken staan van het WK volleybal waar ook JIJ bij kunt zijn! 

Clinic Volleybal voor kinderen met diabetes – 14 oktober ’22 

We gaan een potje volleyballen met elkaar en we gaan kijken wat bewegen doet met je glucosewaarden. Deze clinic organiseren we op het speelveld waar de finale wordt gespeeld; namelijk in Omnisport in Apeldoorn. 

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Wij zoeken ballenjongen of meisjes voor tijdens de WK wedstrijden!

Een goede volleybalwedstrijd kan niet gehouden worden zonder de ballenjongens en meisjes! Wellicht heb je het wel eens gezien, ballen worden gevangen, nieuwe worden weer aangegeven en de vloer wordt netjes gehouden. Alles om de wedstrijd goed te laten verlopen. Tijdens de wedstrijd van 11 oktober zijn er een aantal kinderen met diabetes die deze belangrijke taak vervullen.

Meelopen met de landen tijdens de teampresentatie?

Wandel mee namens het land dat bij jou in de gemeente traint en slaapt! De 24 teams uit de verschillende landen trainen en verblijven in 20 gemeenten in Gelderland. Op 22 september, tijdens het openingsevent van het WK Volleybal, lopen deelnemers van onze activiteiten mee naar het Marktplein in Apeldoorn. Een aantal dragen zelfs een landenbord en gaan mee het podium op. Ben je er graag bij? Mail dan naar: jasper@bvdgf.org

WK volleybal, Apeldoorn, WK, volleybal, NDC

Nationale Diabetes Challenge festival 24 september

Op 24 september vieren wij een feestje met alle NDC-wandelaars en gaan we een potje volleybal kijken voor de liefhebber. Allereerst het belangrijkste; die dag staat in het teken van 1500 wandelaars die 20 weken lang samen hebben gewandeld en hebben gewerkt aan hun gezondheid. Op deze dag komen ze naar het Gelredome in Arnhem om na een gezamenlijke warming up, hun laatste wandeling te lopen. Dit kan 3, 5, 10 of 15 kilometer zijn. We zwaaien iedereen gedag en heten iedereen ook weer welkom. Ook tijdens de route is het een feest. Voor diegene die het leuk vinden, kan er na de prestatie een potje volleybal worden gekeken. 

Achtergrond partnerschap

Wij zijn blij om maatschappelijk partner te zijn. Bas zou toernooidirecteur daarvan zijn die weken, maar is er door omstandigheden helaas niet bij. Als maatschappelijk partner zijn we zichtbaar tijdens het WK en werken we mee aan de teampresentatie in Apeldoorn. Zoals Bas zei: “Sport verbindt en dat doen wij bij de foundation ook. We verbinden mensen met (pre)diabetes met elkaar, met meer kennis en de zorgprofessionals daaromheen. In Gelderland zijn er meer dan 40 van onze ruim 180 wandelgroepen die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge die wij jaarlijks organiseren om mensen te ondersteunen naar meer beweging en een gezondere leefstijl. Mede dankzij de gastgemeenten van het WK Volleybal brengen we nog meer mensen in beweging. Het eindfestival van de Nationale Diabetes Challenge organiseren we tijdens het openingsweekend van het WK in het Gelredome, waarbij onze deelnemers ook naar het WK mogen. En daarnaast organiseren we nog een paar mooie zaken om te laten zien dat diabetes en bewegen heel goed samengaat. Wij hopen je te zien of te horen tijdens het WK (of op een ander moment mag ook natuurlijk). Tot dan!”.

Onze partners