Vrijwilligers in het zonnetje!

De toppers van 2022

Onze evenementen organiseren wij met heel veel vrijwilligers. Van gezinsweekend, clinics en onze sportkampen. Maar ook veel vrijwilligers organiseren de Nationale Diabetes Challenges in hun buurt of hielpen ons bij het NDC Festival eind september. Wij kunnen niet zonder hun hulp. Samen maken we veel mooie momenten mogelijk. En daarvoor bedanken we vandaag even extra!

Bedankt!  

  

De toppers van 2022

 In het afgelopen jaar waren er een paar vrijwilligers die we vaker terugzagen en altijd een beroep konden doen op hun hulp en kennis. Dit zijn de toppers van 2022.   

Kim Bakkum, arts  

Kim ontvingen we vaak dit jaar. Ze heeft zelf diabetes en kan kennis en ervaring als ervaringsdeskundige en arts inzetten. Ze is op het laatste moment ingestapt bij het eerste gezinsweekend van 2022 en heeft daarna nog 2 gezinsweekenden als arts begeleidt. Daarnaast was Kim aanwezig bij het ONE Festival én het NDC festival. Volgend jaar gaat ze mee met de Bike challenge in Spanje. Anne werkte veel met Kim en omschrijft haar: “Kim weet als geen ander wat de verschillende evenementen betekenen voor anderen. Ze is altijd vrolijk en bereid om te helpen. Echt heel fijn om haar erbij te hebben!”  

Lilliane de Jong, orthopedagoog 

Lilliane ging dit jaar voor het eerst mee als orthopedagoog met het gezinsweekend. Daarna liep ze mee met de Hike challenge in Spanje en hielp ze bij het NDC Festival. In het najaar zou ze meegaan op gezinsweekend, maar helaas kon ze niet mee uiteindelijk vanwege ziekte. Jasper werkte met haar samen en omschrijft haar waarde: “Lilliane is al heel lang betrokken bij de foundation en sinds dit jaar ook vanuit haar functie als orthopedagoog. Heeft zelf ook diabetes en kan haar kennis delen. Ze is altijd heel betrokken. Eentje waar we op kunnen bouwen!” 

Igna Becks, diabetesverpleegkundige 

Igna woont in Zeeland maar stapt graag in de auto om ons te helpen. Ze ging mee op sportkamp, outdoorkamp en was bij het ONE Festival. Ook de deelnemers van de kunstmarathon konden op haar ondersteuning rekenen. Jasper trof haar meerdere keren en vertelt over haar: “Igna gaat al jaren met de Foundation mee en dit jaar was ze ook weer heel betrokken. Ze komt gerust vanuit Zeeland naar Papendal gereden voor hulp en is daarbij een echte hardloopster. Dankzij haar zijn wij het goede doel van de Kustmarathon.”  

Quint van de Ven, sport & cultuurcoach 

Quint organiseert en begeleidt al jaren twee NDC wandelgroepen. Hij doet dit als professional, maar hij is zo bevlogen en enthousiast dat er ook veel vrije tijd in de organisatie gaat. Hij organiseerde dit jaar als side-event van het WK Volleybal ook het bedrijven volleybaltoernooi. Hierdoor zijn in meerdere gemeenten toernooitjes georganiseerd en is er geld voor de Foundation opgehaald. Marloes kent hem en omschrijft hem als: “Quint is ontzettend betrokken, enthousiast en denkt altijd mee. Geen vraag van ons, van deelnemers of lokale partners is hem teveel: Quint pakt het op en gaat ermee aan de slag. Het veelgehoorde argument ‘dat past niet in mijn uren, ik heb geen tijd of geen vergoeding’ kent Quint niet. Hij promoot de NDC in de sport- en beweegsector richting collega buurtsportcoaches en lokaal en regionaal richting andere professionals. En daar zijn we heel blij mee!  

Onze partners