Survivallen? Dat doe je met z'n allen! 

Vies worden? Door modder klauteren, hoogtes trotseren..tijgeren? Geen probleem voor deze groep bikkels!

We waren met een groep stoere kids in het mooie Groningen voor de eerste survivalclinic van dit jaar! Deze dag stond in het teken van Outdoor Sport en dat hebben we laten zien! Lees hier onze terugblik op deze geslaagde survivaldag!

Afgelopen zondag 20 maart waren we in het mooie Groningen voor de eerste clinic van dit jaar! Deze dag stond in het teken van Outdoor Sport. Rond het middaguur kwamen de eerste deelnemers aan bij Hanzehogeschool Groningen en zochten ze een plekje in de collegezaal.  

Om 13.15 uur waren alle 15 kinderen met hun ouders binnen, en konden we beginnen met welkom heten en gaven we een presentatie over sport en diabetes en wat wij doen als foundation. Ook kwamen er mooie verhalen vanuit de deelnemers over hoe zij hun diabetes managen tijdens het sporten. Zo koppelt de ene deelnemer zijn of haar pomp af tijdens het sporten en laten andere deelnemers de pomp om. Nadat we de ervaringen hadden uitgewisseld, was het tijd om naar Hommes Outdoor te gaan. Dit was een warming-up want we moesten 15 minuten wandelen naar de locatie. 

Survivalclinic Groningen

"Even bloedsuikers meten of controleren via de pomp, dextro’s eten waar dat nodig was en we konden van start!"

Bij Hommes Outdoor werden we vrolijk verwelkomt door Ivar en Manu, de twee begeleiders van de clinic. Even bloedsuikers meten of controleren via de pomp, dextro’s eten waar dat nodig was en we konden van start! De clinic bestond uit drie onderdelen. We begonnen met klimmen van verschillende parcours, daarna gingen we handboogschieten en het laatste onderdeel was het bouwen van een vlot. Vol enthousiasme werden de touwen geknoopt maar uiteindelijk was het vlot helaas niet goed genoeg om het water op te gaan. Ondanks dat heeft iedereen van de middag genoten en zijn er nieuwe vriendschappen gesloten! 

Survivalclinic Groningen

Als Bas van de Goor Foundation willen we Hommes Outdoor, de aanwezige diabetesverpleegkundigen en niet-medisch vrijwilliger bedanken voor hun inzet tijdens de clinic. Deze clinic had ook niet kunnen plaatsvinden zonder onze sponsoren Medtronic, NovoNordisk, de Vriendenloterij en Bosman. Alle deelnemers en ouders die erbij waren willen we bedanken voor jullie enthousiasme, want zonder jullie was deze leuke dag niet mogelijk geweest.  

Hopelijk zien we jullie snel bij een van onze andere evenementen!   

- Anne, evenementencoördinator

Nieuwsgierig geworden, wil je ook met ons mee survivallen, voetballen of misschien wel meedoen aan een andere clinic? Leuk! Ga naar de evenementenkalender om je aan te melden.

Onze partners