Altijd met energie naar werk!

Jeroen Flim blikt terug op 13 jaar werken bij de foundation

We bestaan 15 jaar! En dat vieren we graag ook met jou. Een jaar lang. Zo blikken we iedere maand terug op een belangrijk moment in ons bestaan en kijken we daarnaast meteen in de toekomst. Deze maand gaan we in gesprek met Jeroen Flim. Hij startte 13 jaar geleden als stagiair en werkt nog elke dag met veel plezier bij de foundation als programmamanager voor de NDC. Samen halen we herinneringen op, spreken we over wat hem nog elke dag drijft en blikken we vooruit.

Jeroen, 37 jaar en zelf diabetes type 1, werd de derde werknemer bij de foundation. Tijdens zijn laatste fase van de sportmanagementopleiding aan de ALO in Zwolle kreeg hij een gastcollege over de Kilimanjaro challenge van Bas. Jeroen werd geraakt door het verhaal van Bas. In het gesprek na deze presentatie raakten ze aan de praat en ontstond het idee om zijn afstuderen bij de foundation te gaan doen. Van het één kwam het ander. “Ik had als opdracht om een meerjarenbeleidsplan te schrijven; welke mogelijkheden zijn er en hoe konden we daar komen. Ik houd wel van denken over mogelijkheden en het daarna ook gaan doen. De foundation wilde wel graag een perspectief en groeien en dit hielp daarbij. Ik was helemaal gepakt door het beweegvirus en diabetes en doordat ondertussen nieuwe challenges werden opgezet, raakten de kinderevenementen ‘onbemand’.

Na mijn stage bleef ik en ging ik deze kinderevenementen nog breder opzetten; van locaties zoeken, medisch vrijwilligers benaderen tot kinderen begeleiden. Daarnaast ging ik aan de slag om echt als foundation een CBF-keurmerk te krijgen en was ik veel beleidsmatig bezig. Een schoenendoos aan informatie die er nog niet was, hebben we samen ontwikkeld om het keurmerk te mogen ontvangen. We haalden dit keurmerk binnen en ontwikkelden de challenges door. Na de Atlaschallenge kregen we het idee van jaarlijks terugkerende challenges en smeedden we de plannen voor de marathon van New York. In het begin was dat pionieren, maar we zijn er zeven keer(!) geweest. Het waren enorm mooie ervaringen.”

 Ik ben helemaal gepakt door het beweegvirus en diabetes’  

Mooiste herinneringen op een rij 

Kiezen uit zoveel mooie herinneringen is best lastig. Van al die challenges, mooie gesprekken en momenten pikt Jeroen er toch vier uit. Om te beginnen bij diegene die het langst geleden was in 2014: Junior Cup. Een internationaal evenement die we samen met Medtronic organiseerde. Ruim 250 kinderen met diabetes uit 14 Europese landen streden voor de Junior Cup. We zijn twee keer met het Nederlandse team naar Lausanne in Zwitserland geweest, voordat we de Junior Cup zelf mochten organiseren op Papendal. “Het was een deep dive voor mij, zo’n groot evenement, maar het was echt fantastisch om te doen; van landen begeleiden, de aankleding tot mooie sportieve prestaties van de kinderen. Een echte WK beleving voor de kinderen met diabetes. Eentje om in te lijsten”.

 

Daarnaast zitten de trophey tours van het WK Beachvolleybal (2015) en de Giro (in 2016) in zijn top 4 van onvergetelijke momenten. De ballen rondbrengen naar de speelsteden met een team van 12 mensen met diabetes en fietsen van Milaan door 7 landen naar Apeldoorn was fantastisch. Kinderen van toen zien we nu weer soms terug bij challenges of ons werk en die momenten hebben voor vriendschappen voor het leven gezorgd. Dat maakt het extra waardevol! De laatste vierde herinnering zijn alle NDC-festivals. De eerste in Apeldoorn was mooi en die in Amsterdam was eveneens bijzonder. “Zo veel mensen bij elkaar die echt enorme stappen maken in hun gezondheid en hen nog trotser te maken was geweldig”.    

Vol energie

De energie voor het werk is er bij Jeroen nog altijd. Hoe enthousiast hij over zijn herinneringen praat, zo vol energie zit hij over het werk om met het team de Nationale Diabetes Challenge in heel Nederland weer te organiseren. Er zijn nog altijd nieuwe ideeën om nog meer mensen in beweging te brengen. “Ik ga altijd met energie naar mijn werk. En dat zegt eigenlijk denk ik het meeste. Ik vind het nog altijd mooi om mij in te zetten om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren." 

We zijn in ons werk positief en gaan uit van mogelijkheden. Of dat nu persoonlijke coaching is om iemand aan het sporten te krijgen of gesprekken met beleidsmedewerkers om bewegen mogelijk te maken van mensen; alles wat ik kan bijdragen om mensen nu een gezond leven te laten leiden past bij mij.   

Juniorcup
Giro

Toekomst 

Over de toekomst is Jeroen ook positief gestemd. “Er zijn nog allerlei ideeën. We groeien als foundation en we willen meer impact maken. We hopen steeds meer mensen te mogen bereiken. Als we dat doen met de energie en positiviteit die we altijd hebben, dan komt dat helemaal goed. Ik hoop dat we onze missie nog breder bij alle mensen in Nederland kunnen laten landen waardoor bewegen en sport voor iedereen met diabetes mogelijk is”.  

Meer lezen? 

Volgende maand delen we weer een verhaal van iemand die mooie herinneringen heeft bij de foundation. Wil jij je favoriete fotomoment bij ons nog delen en op de website erbij komen? Deel je foto via info@bvdgf.org

Onze partners