Ons team

In ons team heeft ieder zijn/haar eigen expertise en verantwoordelijkheden. Weet je niet goed wie je moet benaderen, of heb je een algemene vraag, vul dan ons contactformulier in.

naar contactformulier 

Bas van de Goor

Directeur

Bas (type 1 sinds 11-11-2003) is onze oprichter en directeur. Hij geeft presentaties in binnen- en buitenland en haalt nog altijd veel plezier uit de persoonlijke contacten met mensen met diabetes om zijn ervaringen te delen en mensen te inspireren. Bas zorgt ervoor dat we ons als team houden aan de strategie van de stichting.


Neem contact op

Petra Seegers

Directeur

Petra is medeoprichter en directeur en is onze ‘financiële vrouw’. Ze houdt contact met onze sponsoren en partners en legt verantwoording af aan onze accountant. Zo zorgen we voor een gezonde financiële situatie en zorgen we ervoor dat we een erkend goed doel blijven volgens de richtlijnen van het CBF. Voor vragen over sponsoren, contracten, partnerships etc. kun je bij Petra terecht.
Neem contact op

Marije Meijer

Communicatiemanager

In mijn werk komen nu drie thema’s bij elkaar die ik leuk vind; sport, gezondheid en communicatie. Daarnaast ben ik graag actief bij een maatschappelijk betrokken organisate. In mijn vrije tijd zwem ik graag, speel ik een potje tennis, ren ik hard of juist wat rustiger met de wandelschoenen aan. Ik bak graag met mijn kinderen of lees over mijn vak of een goed boek. Je kan mij altijd blij maken met een heerlijke kop thee. Ik heb zelf geen diabetes. Mijn collega’s vertellen mij daar graag over zodat ik voor ons werk weet wat nodig is.  

Neem contact op

Jeroen Flim

Programma Manager Nationale Diabetes Challenge

Jeroen (type 1 sinds 17-1-1992) is programmamanager van de Nationale Diabetes Challenge (NDC): Een wandelinterventie om mensen met diabetes te helpen bij een gezonde leefstijl. Hij is verantwoordelijk voor de aansturing, strategie, financiering en opschaling van de challenge. Hij heeft zelf type 1 en is een ervaren en allround sporter, dus vragen op dat vlak kun je ook bij hem kwijt.Neem contact op 

Jasper Iking

Evenementenmanager

Begin juli 2021 ben ik in dienst gekomen bij de Bas van de Goor Foundation en ben ik verantwoordelijk voor alle evenementen. Van jongs af aan ben ik al aan het bewegen en aan het sporten. Al vroeg zat ik op judo en daarna voetbal. Tegenwoordig wandel ik veel met de hond en loop ik regelmatig hard. Een aantal jaar geleden liep ik de marathon van Rotterdam en ik denk niet dat dit mijn laatste zal zijn! Zelf heb ik nu meer dan dertien jaar diabetes type 1 en ben ik al jaren in de diabeteswereld actief als vrijwilliger. Daarnaast heeft mijn vrouw ook diabetes type 1, dus je kunt wel zeggen dat wij veel ervaring hebben. Nu kan ik mij inzetten voor anderen met diabetes en organiseer ik graag verschillende evenementen voor jullie. Doe je mee? 


Neem contact op

Donja de Ronde

Communicatiemedewerker

De Bas van de Goor Foundation is voor mij een plek waar ik mijn 24 jaar aan diabetes type 1 ervaring én mijn interesse in sport en gezonde leefstijl perfect kan toepassen! Ik ben vaak te vinden in de sportschool, op de gravelbike, of bij de bokszak! Dit is wel eens anders geweest, mijn relatie met mijn diabetes heeft zijn letterlijke ups-en-downs gekend, ik vind het belangrijk om dit bespreekbaar te maken. In mijn vrije tijd lees ik veel over filosofie, luister ik elke dag muziek, ben ik op zoek naar leuke koffietentjes of ga ik lekker uiteten! Ik was pas 1,5 jaar oud toen ik de diagnose diabetes type 1 kreeg. Ik kan mezelf dan ook geen leven zonder diabetes voorstellen. Ik gebruik de Omnipod en de Dexcom G6, waarmee ik nu aan het loopen ben! 


Neem contact op

Nikki Leeflang

Projectmedewerker NDC(+) 

Vanuit mijn studies Communicatiewetenschap en Sociale Psychologie ben ik altijd geïnteresseerd geweest in gedragsverandering. Zeker op het gebied van gezondheid valt hierin naar mijn mening nog veel winst te behalen! Zelf ben ik mij een aantal jaar geleden gaan verdiepen in bewegen, sporten en voeding. Ik merkte dat ik er een veel blijer mens van werd. Ik hoop met mijn werk als projectmedewerker bij de BvdGF anderen te helpen om ook aan de slag te gaan met gezond leven. In mijn vrije tijd, doe ik graag een sportlesje, ga ik een stuk wandelen of fietsen. Naast deze sportieve hobby’s hou ik ook van lekker eten, een serie kijken en een goed gesprek met familie of vrienden. 


Neem contact op Anne Kras
Evenementen coördinator

Ik ben Anne en sinds maart ben ik medewerker kinderevenementen bij de Bas van de Goor Foundation! Deze functie sluit super goed aan op de studie Sport, Management & Ondernemen die ik heb gevolgd en daarnaast heb ik zelf al ruim 13 jaar diabetes type 1. Voor mijn diabetes gebruik ik de Medtronic 780G-insulinepomp met Guardian 4 sensor. Dat ik met de evenementen kinderen met diabetes in beweging ga brengen, vind ik echt fantastisch! Zelf hou ik ook van sporten. Je kan mij regelmatig vinden in de duinen van Zuid-Holland waar ik rondjes fiets op mijn racefiets, of in de sportschool waar ik bokslessen volg. Ik hoop dat ik je binnenkort zie bij een van onze evenementen!

Neem contact op

Tjebbe Bosma

Regio regisseur Nationale Diabetes Challenge 

Inmiddels 60 jaar oud; mei 2022 “vier” ik mijn 50e diabetes verjaardag. Rijke ervaring met diabetes: startend met glazen spuiten, naalden die je moest uitkoken, leven met de klok en weegschaal, leven zonder enig testmateriaal. Daarna de evolutie naar pentherapie, insulinepomp en later sensortechnologie meegemaakt.  

Vanaf mijn diagnose heb ik altijd veel gesport. Vanuit de periode dat ik speelde in de eredivisie volleybal kende ik Bas al. Na mijn actieve topsport “carrière” overgestapt naar allerlei andere sporten van (sloep)roeien, hardlopen, fietsen tot langlaufen. Eigenlijk ben ik nergens echt goed in maar alles wat ik doe doe ik met veel passie en plezier. Je kunt me wakker maken voor sportieve buitenactiviteiten als wandelen en fietsen en activiteiten op het water als vissen en zeilen. 

Sinds 2014 betrokken bij de BvdGF geweest bij diverse challenges. Sinds maart 2020 werkzaam bij de BvdGF als regio regisseur voor de NDC. 

Mijn rijke ervaring met zowel pen- als pomptherapie in combinatie met verschillende typen sportieve activiteiten deel ik graag met je! 

Neem contact op

Mariëlle Durieux

Regio regisseur Nationale Diabetes Challenge 

Ik kan enorm genieten van een strandwandeling, een gezellig avondje met mijn kinderen en/ of vrienden. Uiteraard probeer ik ook in beweging te blijven door te wandelen, een rondje te rennen of te gaan fietsen op de mountainbike. 

En als er ijs ligt, dan haal ik mijn schaatsen uit het vet en kun je me vinden op de bevroren wateren. Verder vul ik mijn vrije tijd in als vrijwilliger van de plaatselijke voetbalvereniging en ben ik lid van de sportraad in mijn gemeente. 
Al jaren ben ik betrokken bij de NDC.

Nog voordat ik bij de BvdGF kwam werken was ik al vrijwilliger bij de NDC wandelgroep in mijn eigen woonplaats en heb ik de huisartspraktijken ondersteund die met de NDC meededen. Ik vertel je heel graag meer over de mooie kanten van de NDC! 
 Neem contact op

Marloes Aalbers

Regio regisseur Nationale Diabetes Challenge 

Sinds april 2021 werk ik bij de Bas van de Goor Foundation als regio regisseur, waar ik me bezig mag houden met twee dingen waar ik ontzettend in geloof. Ten eerste het stimuleren en ondersteunen van samenwerking tussen professionals en vrijwilligers die werken in de zorg, sport & bewegen en het sociale domein.

En ten tweede het implementeren van de Nationale Diabetes Challenge als succesvol wandelprogramma voor mensen met diabetes. Beiden zijn volgens mij noodzakelijk om een grote groep kwetsbare mensen duurzaam in beweging te brengen en de kracht van bewegen te laten ervaren! 
In mijn jeugd was ik fanatiek turnster, daarna heb ik getennist en gevolleybald.

Momenteel sta ik met drie jonge kinderen meer naast het sportveld dan ‘binnen de lijnen’. Ik probeer regelmatig te skaten en hard te lopen en ben begonnen met bokszaktraining. Daarnaast houd ik heel erg van wandelen in de natuur met familie of vrienden of lekker uit eten gaan. 
 Neem contact op

Ingrid Hoekendijk

Virtual assistent

Toen ik in februari 2021 binnen een minuut Petra en Bas vertelde dat ik het plan had om als Virtual Assistent voor mezelf te gaan beginnen, had ik niet durven dromen dat ik nu de Foundation op deze manier zou ondersteunen.

Ik
mag als Virtual Assistent de overlegstructuur binnen de Foundation coördineren, ik probeer de verbindende factor te zijn tussen alle activiteiten die er georganiseerd worden. Als je een vraag hebt over de NDC of over andere zaken, dan is de kans groot dat ik jouw mail of telefoontje ontvang. Ik zorg ervoor dat jouw vraag bij de juiste collega terecht komt zodat je zo goed mogelijk geholpen kan worden.  

Ik heb de Foundation leren kennen als deelnemer aan een WeHike2ChangeDiabetes. Ik heb daar zoveel over mijzelf en mijn Diabetes T1 geleerd, dat ik me daarna heel graag voor de Foundation wilde inzetten om andere mensen dit ook te gunnen. Daarnaast breng ik graag mijn vrije tijd buiten door, wandelend, zwemmend of een stukje rennend en ben ik actief bij diverse zaken in het dorp waar ik woon. 


Neem contact op 

Bestuur

Naast de mensen die dagelijks bij de Bas van de Goor Foundation werken, hebben we ook een bestuur. Het bestuur werkt onbezoldigd en komt vier keer per jaar bijeen om controle te houden op de (financiële) gezondheid van de stichting, onze koers te evalueren en als klankbord te fungeren.

Het bestuur bestaat uit mensen met een sportieve en relevante maatschappelijk achtergrond. Door hun bijzondere ervaring zijn ze voor ons een enorme steun op sportief, medisch, organisatorisch en financieel vlak.

Het bestuur bestaat op dit moment uit de volgende personen:

  • Gerritjan Eggenkamp - Penningmeester (links)
    Barbara de Loor - Bestuurslid (tweede links)
  • Roelof Konterman - Voorzitter (midden)
  • Marc Delissen - Bestuurslid  (tweede rechts)
  • Eelco de Koning - Bestuurslid (rechts)
  • Iris de Vries - Bestuurslid (niet op de foto)

Er zal spoedig beeldmateriaal volgen waar de nieuwe samenstelling correct zal worden weergegeven zodra dit beschikbaar is.

Afbeelding zit in de achtergrond van de Kolom!

“Ik voelde mij een ervaren en goede DVK. Toch bleek een sportkamp de beste scholing die er bestaat!”

Else Korpershoek
Diabetesverpleegkundige (DVK)

“Ik besloot dat ik niet met diabetes moet leven, maar diabetes gaat maar met mij leven”

Bas van de Goor
Diabetes Type 1 - sinds 11 november 2003

“Bij de Bas van de Goor Foundation kan ik mijn passie voor hardlopen combineren met inzet voor diabetes. ”

Jarko Kortekaas
Deelnemer WeRun2ChangeDiabetes en vader van een zoon met diabetes

Partners: