Novo Nordisk

Novo Nordisk is een farmaceutisch bedrijf op het gebied van diabeteszorg. Het bedrijf heeft een groot aanbod diabetesmedicatie en geavanceerde insulinetoedieningssystemen voor de behandeling van diabetes. Bovendien is Novo Nordisk toonaangevend op het gebied van stollingsstoornissen, groeihormoontherapie en hormonale substitutietherapie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken.

Novo Nordisk heeft meer dan 36.300 medewerkers in dienst in 75 landen, en brengt zijn producten op de markt in 179 landen. Novo Nordisk B.V. is gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft zo’n 133 medewerkers. Novo Nordisk staat op de eerste plaats in de top 100 van meest duurzame organisaties ter wereld en ze neemt in 2013 de 5e plek van de Nederlandse Great Place to Work lijst in. Daarnaast is ze 25e geworden bij de Europese verkiezing van de Best Multinational Workplaces Europa 2012.

Novo Nordisk beschouwt het haar missie om de toekomst van diabetes te veranderen. Om deze visie vorm te geven heeft de organisatie het ´changing diabetes´-programma ontwikkeld. Dit programma omvat diverse nationale en internationale initiatieven, die zich met name richten op communicatie met en voorlichting aan mensen met diabetes, familie, vrienden, docenten, politici, artsen, zorgverzekeraars en andere betrokkenen. Op deze wijze wil Novo Nordisk bereiken dat de behandeling van de ziekte, de diabeteszorg, de wijze waarop de maatschappij met deze ziekte omgaat en de toekomst van diabetes veranderen en verbeteren.

Gerelateerde evenementen

Partners: