Sporten met een (Medtronic) insulinepomp

In 1983 introduceerde Medtronic Diabetes het concept van continue insulinetoediening via de marktintroductie van de eerste insulinepomp, met als doel mensen met diabetes een "betere manier" van insulinetoediening aan te bieden. Hoe dat werkt als je sport? Bas schreef een e-book!

Vrijwel dagelijks krijgen wij vragen over sporten met diabetes. Veel van die vragen gaan over hoe je je pomp instelt rondom sportmomenten. De introductie van de MiniMed™ 670G leverde ook veel nieuwe vragen hierover op. Dit bracht ons op het idee om de ervaringen die wij hebben met de insulinepompen van Medtronic op papier te zetten. Hopelijk helpen ze jou in het bepalen van jouw strategie.

Dit document is bedoeld als handvat voor zorgprofessionals om volwassenen met diabetes beter te kunnen adviseren over sporten met een insulinepomp, maar ook voor deze volwassenen zelf. Dit stuk is tot stand gekomen op basis van ervaringen van o.a. Bas van de Goor en Jeroen Flim, opgedaan tijdens sporten met de MiniMed™ 640G en de MiniMed™ 670G. 

Uitgangspunt van de Bas van de Goor Foundation is dat iemand met diabetes zijn of haar sport zou moeten aanpakken zoals hij of zij dat ook zou willen doen zonder diabetes, om daar vervolgens de insulinestrategie op aan te passen. Zij beschrijven in dit document hoe zij dat doen. Dit document is getoetst door medisch specialisten, waaronder Dr. Henk-Jan Aanstoot en Prof. Dr. Henk Bilo.

Heb jij vragen aan Medtronic of wil je in contact komen? Klik hier om contact op te nemen. 

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen enkele minuten het E-book in je mailbox!

Medtronic helpt mee om de gezondheidszorg te verbeteren voor meer mensen, op meer manieren en op meer plaatsen dan ooit tevoren. Al 30 jaar neemt Medtronic het voortouw met revolutionaire technologie op het gebied van diabetesbehandeling. Medtronic Diabetes weerspiegelt onze toewijding en consistente visie in de richting van de ontwikkeling van een "kunstmatige bètacel".