Download Boek
Home / Over ons / Download Boek

Download Boek

De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. In dat kader organiseert de stichting diverse activiteiten om mensen met diabetes te informeren over de positieve effecten van sport op een leven met diabetes, ze deze effecten te laten ervaren en ze te inspireren tot een sportief leven met diabetes.

Sinds 2008 heeft de BvdGF drie boeken gemaakt. Wil je meer lezen en weten over de BvdGF? Download dan hieronder gratis een van de boeken. Veel leesplezier.

 

KilimanjaroChallenge_BvdGF_sportiefmetdiabetes 

 

 

Kilimanjaro Diabetes Challenge 2008
In 2003 krijgt Bas van de Goor te horen dat hij diabetes type 1 heeft. Tijdens zijn volleybalcarrière ontdekt hij dat diabetes en sport elkaar niet in de weg zitten. Sport blijkt een uitstekend middel om mensen met diabetes te helpen hun bloedsuikers te  organiseren. Acht mensen met diabetes gaan onder leiding van de eerste Nederlander die de Mount Everest heeft bedwongen, René de Bos, de 5895 meter hoge Kilimanjaro beklimmen.  Deze acht mensen willen laten zien dat als je diabetes hebt je je sportieve ambities kunt nastreven en waarmaken. Op de hoogste berg van Afrika wordt tevens onderzoek gedaan door een medisch team naar de effecten van hoogte op mensen met diabetes. Het werd een onvergetelijke, unieke en zware tocht.

Fotograaf Ronald Hoogendoorn ging mee en maakte een fantastische reportage. Geniet van de foto’s. Klik hier om het boek van de Kilimanjaro Diabetes Challenge 2008 te downloaden.

Om het boek 'High on Insulin' te bestellen klik dan hier.

AtlasChallenge_BvdGF_sportiefmetdiabetes

 


 

Atlas Diabetes Challenge 2010
In 2003 krijgt Bas van de Goor te horen dat hij diabetes type 1 heeft. Tijdens zijn volleybal carrière leert hij dat sport een uitstekende manier is om beter met diabetes om te gaan. Dat is het geval voor mensen met diabetes type 1, maar ook voor mensen met diabetes type 2. Daarvan zijn er in Nederland al ongeveer 740.000. Van deze groep hebben er dertien meegedaan aan de Atlas Diabetes Challenge in 2010. Na een voorbereiding van acht maanden, hebben zij allemaal het hoogste punt van Noord-Afrika, de 4.167 meter hoge Jbel Toubkal in Marokko, bedwongen.

Ronald Hoogendoorn maakte van deze tocht een prachtige fotoreportage. Geniet van de foto’s en de ervaringen van de deelnemers. Download hier het Pieken met diabetes boek.

Om het boek 'Pieken met Diabetes' te bestellen klik dan hier

Sportiefmetdiabetes_BvdGF_lustrumboek

 

 

 

 

 

 

 

Lustrumboek: Sportief met diabetes (2012)
‘Bas bindt.’ Het is één van de lofuitingen die olympisch volleybalkampioen Bas van de Goor en zijn Foundationteam ontvangen voor wat zij inmiddels vijf jaar doen en betekenen voor het Nederlandse diabeteslandschap. Dat lustrum wordt gevierd met een boek. Met daarin talrijke verhalen uit de praktijk. Van de Kilimanjarobedwinger met diabetes type 1 tot de klimgeiten in het Atlasgebergte met type 2. Van de internist tot de tieners die goud haalden op het WK voetbal voor jongeren met diabetes. Van de partners tot de diabetesverpleegkundige. Van de debutant op 69-jarige leeftijd op de New York City Marathon tot de voetballer in de eredivisie en de mensen die onderweg zijn om diabetes te genezen. Het is een allesomvattend boek, met verhalen over de ervaringen, hoge pieken, diepe dalen en alles wat zich daartussen bevindt: angst, ontkenning, kracht, onwetendheid, emotie, maar ook positivisme. Kennis delen betekent inspireren. De Bas van de Goor Foundation bindt iedereen die iets met diabetes van doen heeft. Om het verhaal te vertellen dat sport en bewegen een positieve rol spelen in een leven met diabetes.

De foto’s in dit boek zijn gemaakt door fotograaf Ronald Hoogendoorn. De verhalen uit het boek zijn geschreven door Eddy Veerman. Geniet van de verhalen en de foto’s van alle ervaringen die deelnemers aan de activiteiten van de stichting hebben opgedaan. Download hier het Sportief met diabetes boek.

Om het boek 'Sportief met Diabetes' te bestellen klik dan hier:

 

Cover Zelfmanagement doe je samen 

Zelfmanagement doe je samen (2014)
Zelfmanagement. Eén woord, maar inhoudelijk zoveel omvattend. Kort gezegd is het een goede balans vinden tussen je persoonlijke doelen en een goede gezondheid. Feitelijk moet je het zelf doen, maar je kunt het niet helemaal alleen. Je doet het samen met je omgeving en medische hulplijnen. Maar hoe werkt zelfmanagement nou in de praktijk? Voor mensen met diabetes type 1 of 2, voor de zorgverlener, de huisarts, de internist of psycholoog? Zelfmanagement houdt vaak ook leefstijlverandering in. Waar begin je? Bij het stellen van een doel? En zo ja, wat voor een? Wat doe je als het even tegenzit? Vele antwoorden op vele vragen zijn terug te vinden in dit boek. Het in beweging zijn en blijven, is ook het sleutelwoord voor zelfmanagement, zo blijkt. Of het nou in IJsland is of in Nijkerk, in Zwolle of waar dan ook in Nederland. De aangrijpende verhalen en indrukwekkende beelden spreken voor zich. Laat dit boek een inspiratie zijn om ook in beweging te komen. Download hier het 'Zelfmanagement doe je samen' boek.

Om het boek 'Zelfmanagement doe je samen' te bestellen klik dan hier
 
Over ons:
Aanleiding
Missie/visie
Supporters
Bestuur
Informatie
Beleidsstukken
Ambassadeurs
Contact
Research
Download Boek