Bestuur
Home / Over ons / Bestuur

Bestuur

Het bestuur van de BvdGF houdt toezicht op de dagelijkse gang van zaken binnen de foundation en heeft kennis van de activiteiten die de foundation ontwikkelt. Het bestuur heeft een controlerende taak en wordt ingezet als klankbord. Het bestuur is onbezoldigd en komt vier keer per jaar samen tijdens de bestuursvergadering.

Het bestuur van de foundation bestaat uit vijf personen. Bij de samenstelling van het bestuur is er gekeken naar de sportieve en maatschappelijke achtergronden alsmede ervaring bij charitatieve organisaties. Belangrijk bij die keuze was dat iedereen een nauwe band met sport heeft. We zijn er dan ook trots op dat onze bestuursleden drie olympische gouden medailles en nog veel meer wereldtitels in de wacht hebben gesleept. Naast de medailles en andere prestaties in de sport hebben de bestuursleden ook hun sporen verdiend in hun maatschappelijke carrière.

Foto’s

1 foto

Gaston Sporre - Voorzitter Bas van de Goor Foundation
 

Voorzitter - Gaston Sporre
Gaston Sporre (1945) was, na bedrijfskunde gestudeerd te hebben in Nederland en de VS, eerst werkzaam als organisatieadviseur. In 1995 trad hij toe tot de Achmea-groep waar hij zijn loopbaan afsloot als directievoorzitter van de zorgdivisie. In de sportwereld is hij gedurende tien jaar voorzitter van FC Zwolle geweest en was hij actief binnen de KNVB. Momenteel is Gaston Sporre directeur ad interim van SC Heerenveen.

 

leo_Heere_secretaris_BvdGF_sportiefmetdiabetes

 


Secretaris - Leo Heere
Leo Heere heeft na zijn medische studie en de huisartsenopleiding uiteindelijk in 1974 voor de specialisatie sportgeneeskunde gekozen. Sinds die tijd is Leo als sportarts werkzaam op Sportcentrum Papendal. Leo heeft veel topsportselecties begeleid en hij houdt zich vooral bezig met blessureconsulten en keuringen voor atleten en mensen die klachten hebben in relatie met sportief bewegen. Leo geeft veel bijscholingscursussen voor huisartsen en specialisten. Sinds hij zelf als marathonloper type 1 diabetes kreeg, richtte hij in 1983 de werkgroep Sport en Bewegen van de Diabetesvereniging Nederland (DVN) op. Hij is een autoriteit geworden op het gebied van diabetes, sport en bewegen en hij geeft met zijn tot nu toe 100 marathons het voorbeeld hoe intensieve sportbeoefening gecombineerd kan worden met insulinegebruik en diabetes.
 

Gerrit Jan Eggenkamp - penningmeester Bas van de Goor Foundation

 


Penningmeester - Gerritjan Eggenkamp
Gerritjan Eggenkamp heeft als roeier zijn sporen verdiend. Met de Holland Acht won hij in Athene de zilveren medaille. Ook was hij de eerste Nederlander die de Engelse Boatrace won tussen Oxford en Cambridge. Na zijn actieve carriere was Gerritjan werkzaam bij consultancy bedrijf McKinsey en werkt hij nu bij Avedon Capital Investments. In de zomer van 2014 was Gerritjan voorzitter van het organisatiecommitee van het WK roeien in Amsterdam. In zijn rol als penninmeester vervangt Gerritjan oud-hockeyer Stephan Veen die van 2006 t/m 2014 penningmeester van de BvdGF is geweest. 
 

Eelco de Koning - bestuurslid Bas van de Goor Foundation

 


Bestuurslid - Eelco de Koning
Eelco de Koning is verbonden als bijzonder hoogleraar diabetologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Na zijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht heeft hij 3 jaar wetenschappelijk onderzoek verricht aan de Diabetes Research Laboratories van de Universiteit van Oxford in Engeland. Vervolgens voltooide hij zijn opleiding tot internist en endocrinoloog aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht. In 2004 vertrok hij naar het Joslin Diabetes Center van de Universiteit van Harvard in Boston om stamcelonderzoek te verrichten en toepassing van eilandjes transplantatie bij mensen met diabetes mellitus te exploreren. Sinds 2006 werkt hij weer aan het Leids Universitair Medisch Centrum waar hij zich richt op zorg voor patiënten met diabetes mellitus en diabetes onderzoek. Eelco neemt zitting in meerdere wetenschappelijke adviesraden, redacties en besturen van organisaties die opereren op het gebied van diabetes mellitus. Eelco is een actief sporter en begeleidde de Bas van de Goor Foundation als expeditiearts tijdens de Kilimanjaro Diabetes Challenge in 2008 en de Atlas Diabetes Challenge in 2010.
 

Marc Delissen - Bestuurslid Bas van de Goor Foundation

 

Marc Delissen
Tekst volgt nog

Barbara de Loor - Bestuurslid Bas van de Goor Foundation Barbara de Loor
Barbara de Loor schaatste jaren lang op het hoogste niveau. Haar kracht lag in het allrounden. In 1997 werd ze derde op de Europese Kampioenschappen. Verder grossierde ze vooral in vierde plaatsen. Zo werd ze vierde op de 5000m op de Olympische Spelen in Nagano, vierde bij de EK allround in 2001 en werd ze van 2003 tot en met 2005 vierde op de 1500 bij de WK afstanden. Haar grootste moment van glorie beleefde ze op de WK afstanden 2005 in Inzell, ze werd wereldkampioen op de 1000 meter voor Anni Friesinger en landgenoot Marianne Timmer. Na de Olympische Spelen van Turijn stopte ze met schaatsen. Nu draait ze al jaren een schaatstour door het land om lagere schoolkinderen te enthousiasmeren voor de schaatssport. Zit ze in het bestuur van de Jaap Eden IJsbaan Amsterdam en zet zich in voor Spieren voor Spieren en Fonds Gehandicapten Sport. Ze volgde een opleiding aan de Cruyff Institute, International Sports Management.

 

Over ons:
Aanleiding
Missie/visie
Supporters
Bestuur
Informatie
Beleidsstukken
Ambassadeurs
Contact
Research
Download Boek