De missie van de BvdGF

De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) zet zich al sins 2006 in om mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Bewegen is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedsuikerwaardes en hun medicijngebruik. Door het organiseren van sportieve activiteiten informeert de stichting mensen over deze effecten.

De BvdGF houdt van actief bezig zijn. Dus geen urenlange theorie, maar gewoon zelf ervaren en met elkaar bespreken. Zo leert een kind tijdens een sportkamp dat hij niet de enige is met diabetes en hoe hij zijn diabetes zelfstandig kan regelen, terwijl ouders even een paar dagen ‘diabetes-vrij’ hebben. Tijdens gezinsweekenden creëert de BvdGF begrip binnen het hele gezin over hoe dat nu werkt: bloedsuikers meten, koolhydraten tellen en insuline spuiten.

Volwassenen daagt de BvdGF op elk niveau uit. Van wandelen in Nederland tot fietsen in de Spaanse Pyreneeën of rennen in New York. De BvdGF wil iedereen met diabetes stimuleren tot een sportief leven.

Kijk voor meer informatie eens rond op onze site of mail marije@bvdgf.org voor meer informatie!

Meer weten?

Marije Meijer is onze contactpersoon voor de pers en alle vragen op communicatiegebied. Marije is te bereiken via marije@bvdgf.org, of (06) 19138576.

Neem een kijkje bij een van onze evenementen