Doneren als organisatie of particulier

Als organisatie of persoonlijk een steentje bijdragen aan onze missie? De kinderen met diabetes die meedoen aan onze activiteiten zijn je dankbaar! Zij leren er zorgeloos het plezier van sport ervaren.

Jij maakt het verschil

Het is onze missie om kinderen en volwassenen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Sporten en bewegen is voor iedereen goed, maar voor iemand met diabetes geldt dat nog een beetje meer. Bewegen zorgt voor een betere werking van insuline en geeft mensen met diabetes meer grip op hun bloedglucosewaarden en op hun leven met diabetes.

Maar tegelijkertijd kan bewegen met diabetes best ingewikkeld zijn. Het reguleren van je glucosewaarden en bepalen hoeveel insuline je jezelf wanneer moet toedienen is een hele puzzel. Een foutje in die puzzel kan grote gevolgen hebben.

Tijdens onze activiteiten proberen we kinderen en volwassenen met diabetes hier zo goed mogelijk bij te begeleiden. Jouw donatie geeft mensen zelfvertrouwen en zelfstandigheid terug!

Alles praktisch op een rij


Voor bedrijven

Doneren als bedrijf brengt fiscale voordelen met zich mee. U kunt doneren aan een deelnemer van een van onze fondsenwervende challenges, of rechtstreeks aan de Bas van de Goor Foundation.

Giften vanuit een BV aan algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) mag u van de winst aftrekken. De BvdGF heeft deze ANBI status. Per jaar bedraagt de aftrek ten hoogste 50% van de winst, met een maximum van € 100.000.

Let op, dit geldt niet vanuit een eenmanszaak of VOF. Hier hebben ondernemers recht op MKB vrijstelling van 14%. Dit levert dus een lagere aftrekbaarheid op.

U moet de giften schriftelijk kunnen bewijzen. Als u doneert via de website kunt u direct een factuur aanvragen, maar dat mag ook per mail.

Giften als particulier

Hoeveel aftrek u krijgt voor uw giften hangt af van het soort gift dat u doet. Wij raden aan ook de pagina over giften van de belastingdienst te bekijken voor de meeste actuele informatie.

Een periodieke gift

Voldoet uw gift aan de voorwaarden voor periodieke giften? Dan mag u het hele bedrag van de gift aftrekken. Er geldt geen drempel en geen maximumbedrag voor periodieke giften. Daarmee krijgt u een derde tot de helft van uw gift terug. En omdat wij vijf jaar lang op uw steun kunnen rekenen kunnen we veel kinderen met diabetes in beweging brengen. De voorwaarden voor een periodieke gift zijn:

  • U doneert minimaal vijf jaar. 
  • U doneert jaarlijks hetzelfde bedrag. Dat mag in termijnen of in één keer.
  • U heeft uw gift vastgelegd bij een notaris, of in een schenkingsovereenkomst die u hier kunt downloaden. Wij vullen deze graag samen met u in. U kunt daarvoor contact opnemen met Petra via Petra@bvdgf.org of 085-0601000.

Een gewone gift

Voldoet uw gift aan de voorwaarden voor gewone giften? Dan mag u het bedrag van de gift aftrekken. Er geldt wel een drempel en een maximum voor gewone giften.

Het drempelbedrag voor gewone giften is 1% van uw drempelinkomen met een minimum van € 60. Wat u meer hebt betaald dan dit drempelbedrag, mag u aftrekken. Het drempelinkomen is het totaal van uw inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder uw persoonsgebonden aftrek.

U mag niet meer aftrekken aan gewone giften dan het maximum: 10% van uw drempelinkomen.

Hebt u het hele jaar een fiscale partner of kiest u ervoor om het hele jaar als fiscale partners beschouwd te worden? Tel dan de gewone giften van u en uw fiscale partner bij elkaar op. Om de drempel te berekenen, telt u de drempelinkomens van u en uw fiscale partner ook bij elkaar op.

Nalaten

Een hele bijzondere manier om kinderen met diabetes een gezonde, sportieve en vrolijke toekomst te geven is om de Bas van de Goor Foundation op te nemen in uw testament. Zo laat u iets na wat voor anderen een wereld van verschil maakt. Wat u nalaat gaat rechtstreeks naar onze activiteiten voor kinderen, want over uw nalatenschap aan de BvdGF wordt geen erfbelasting gerekend. In uw testament legt u vast wat u aan wie nalaat.

Wilt u meer weten over deze vorm van steunen van ons werk, dan leggen we graag uit hoe alles werkt in een persoonlijk gesprek. U kunt daarvoor contact opnemen met Petra via Petra@bvdgf.org of 085-0601000.

 

Petra Seegers

Vragen over doneren of nalaten? Neem dan gerust contact met ons op.

Petra helpt je graag!

Bel 085-0601000 of

Stuur een e-mail

Afbeelding zit in de achtergrond van de Kolom!