Voorbereidingen voor het NDC Festival in volle gang
Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je hier aan
Home / Nieuws / Voorbereidingen voor het NDC Festival in volle gang

Voorbereidingen voor het NDC Festival in volle gang (27-09-2017)

Vrachtwagens rijden af en aan op Papendal, programmaboekjes gaan heen en weer tussen vormgever en drukker, poncho's worden besteld voor het geval het toch slecht weer wordt en op facebook verschijnen dagelijks vele berichtjes van mensen die er klaar voor zijn. Aanstaande zaterdag is Sportcentrum Papendal dé plek voor iedereen die op een leuke en laagdrempelige manier diabetes te lijf wil gaan. Dan vindt de feestelijke afsluiting van de Nationale Diabetes Challenge 2017, het NDC Festival, plaats. Deze week zijn de voorbereidingen in volle gang. We geven u een klein kijkje in de keuken:

Het belangrijkste onderdeel van het NDC Festival zijn natuurlijk de wandelroutes. De routes voor de 5, 10, 15 en 20 km voeren bezoekers door de prachtige natuur rondom Papendal. Het belooft een mooie herfstwandeling door bos en heide te worden. Vrijdag hangt een team van vrijwilligers, met hulp van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), alle pijlen op. Zaterdagochtend worden alle routes voor de zekerheid nog één keer gecontroleerd.

IMG_9362 IMG_9380

Onze vormgever Raimond (Hofcommunicatie) is al wekenlang druk om ervoor te zorgen dat we die echte festivalsfeer weten te creëren. Hij ontwierp doeken, boarding, vlaggen, pijlen, flyers, programmaboekjes en ga zo maar door. U kunt niet om zijn ontwerpen heen aanstaande zaterdag.

Al die ontwerpen van Raimond krijgen een plek langs de route, maar vooral ook op het grote grasveld dat begin van deze week nog leeg was, maar inmiddels op een festivalterrein begint te lijken. Er worden tenten geplaatst waarin onder andere onze partners een plekje krijgen, toiletten, strobalen, tafels en stoelen, een podium, een groot tentdoek over de centrale bar, sfeerverlichting en natuurlijk een mooie start- en finishboog. Zaterdagochtend komen er nog verschillende foodtrucks aan om hun plekje op het terrein in te nemen.

2017-09-27-PHOTO-00000666 2017-08-03-PHOTO-00000375

De EHBO-organisatie heeft een plan gemaakt hoe zij, deels door middels van quads, iedereen weten te bereiken in geval van nood. De festivalarts moest op het laatste moment door familie-omstandigheden afzeggen, maar we vonden een vervanger bereid om te komen ondersteunen in de vorm van Edwin Hut (zijn vrouw loopt met ons de New York Marathon, dat zijn pas supporters!). Ook uw medische verzorging is dus geregeld.

We kunnen op aandacht vanuit de media rekenen. Zo is onder andere BNR Nieuwsradio aanwezig om een uitzending op locatie komen maken voor het programma BNR Beter. Ook RTL Live komt filmen, die beelden worden 5 oktober ’s middags uitgezonden, als Bas bij hen te gast is in de studio. Natuurlijk komt onze eigen fotograaf Ronald Hoogendoorn weer foto’s maken. En er wordt gefilmd door United, beelden waarmee Smarthealth vervolgens wervingsfilms voor de NDC 2018 maakt.

Rick bouwt intussen aan een beweegplein waar van alles te doen is voor jong en oud. Hij heeft een team van vrijwilligers en samen bieden zij tal van sporten aan om uit te proberen. Beachvolleybal, voetbal, jeu de boules, een springkussen, badminton, het kan allemaal! Ook voor kinderen is het festivalterrein leuk om te bezoeken. Zij mogen gratis naar binnen!

                                                     rh13063038114

Dan is er nog al het entertainment. Femke zal als speaker verslag doen van het reilen en zeilen bij de start en finish. Op het festivalterrein zorgen verschillende artiesten en DJ’s voor een gezellige sfeer. En ook onderweg kunt u verrast worden…

Vanuit Papendal ondersteunt Laurens ons met alle logistieke zaken. Samen met Jeroen maakte hij het draaiboek voor deze dag. Achter de schermen zorgen zij er samen voor dat het programma van A tot Z klopt. Zij denken ook aan al die zaken die ik nog niet genoemd heb: Stroom, verkeersregelaars, medailles, verzorging van de vrijwilligers,…..

Laat het maar gauw zaterdag worden!

Alle informatie over het festival nog eens nalezen en last-minute tickets bestellen?