Zomerkampen: 2 down, 1 to go!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je hier aan
Home / Nieuws / Zomerkampen: 2 down, 1 to go!

Zomerkampen: 2 down, 1 to go! (12-08-2017)

Komende week start het laatste van onze drie zomerkampen van dit jaar, voor 32 kinderen met diabetes tussen de 10 en 12 jaar. Wij hebben er alweer erg veel zin in. Benieuwd wat je te wachten staat als je met ons op kamp gaat? Anne-Marique (op de foto met het petje) ging op het tweede kamp, voor 13 tot 15 jarigen, mee en schreef er het volgende over:

"Ik ben Anne-Marique Katsburg en ik ben meegegaan op sportkamp. Ik ben bij de Bas van de Goor Foundation gekomen via een sportmiddag.

Op het kamp hebben we een ruime variatie aan sporten gedaan zoals: Zumba, skiën of snowboarden, traplopen, badminton, voetbal, trefbal en allemaal verschillende soorten spellen. Ik vond persoonlijk het skiën het leukst, omdat dat iets is dat ik nog nooit gedaan had.

Met mijn diabetes ging het heel goed tijdens kamp, Ik weet nu wat ik moet doen met mijn basaal en mijn bloedsuiker voordat ik een bepaalde sport ga doen. Het was heel interessant om te zien hoe andere kinderen hun diabetes regelen en hoeveel verschillende manieren er zijn, zoals alle verschillende soorten insulinepompen, insulinepennen, meters, en natuurlijk de verschillende manieren om koolhydraten te berekenen. Ik raad het andere kinderen zeker aan om eens een keer mee te gaan op een kamp van de Bas van de Goor Foundation, want het is zeer zeker leerzaam en ook nog eens super leuk!"

Wil jij ook eens een kamp meemaken, houd dan vooral deze site in de gaten. Zodra de data voor 2018 bekend zijn zetten we ze erop. Dan moet je snel zijn, want de kampen zijn altijd gauw gevuld!