Een zonnige en sportieve dag bij ADO Den Haag
Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je hier aan
Home / Nieuws / Een zonnige en sportieve dag bij ADO Den Haag

Een zonnige en sportieve dag bij ADO Den Haag (15-03-2017)

Vandaag kwamen 21 kinderen met diabetes naar Den Haag voor een voetbalclinic bij ADO Den Haag. Na een rondleiding in het stadion, een presentatie in de Senaatskamer waar normaal het bestuur zit en een heerlijke lunch mochten ze het echte, officiĆ«le speelveld op. Daar wachtten drie spelers van ADO Den Haag onder een stralend blauwe hemel om de kids een onvergetelijke dag te bezorgen. 

Er werd fanatiek gevoetbald en het duurde dan ook niet lang voor de eerste dextro tevoorschijn kwam om dreigende hypo's te tackelen. De training werd afgesloten met een minitoernooi, waar heel wat penalties aan te pas moesten komen om de einduitslag te bepalen. Na de training volgde de foto- en handtekeningensessie. Als ware sterren verdwenen de jonge spelers in de catacomben. Met een rugzak van Bosman, gevuld met wat kleine cadeautjes en de ervaring van een hele leuke dag, keerde rond 16.00u iedereen huiswaarts.

Wij danken onze partner Bosman voor het mogelijk maken van deze voetbalclinic. Ook heel veel dank aan de stichting 'ADO Den Haag in de Maatschappij', die een fantastisch gastheer was en de dag tot in de puntjes verzorgd heeft. 

Om af te sluiten een kleine anekdote: Op de vraag van Rick, tijdens zijn presentatie, of er iemand nog iets wilde weten over sporten en diabetes stak een deelnemer zijn hand op. Zijn vraag: 'Kun je hier ook gescout worden vandaag?'. Of dat gebeurd is weten we niet, maar de toekomst zal het uitwijzen....