Nationale Diabetes Challenge 2015
Home / Nationale Diabetes Challenge 2015

Nationale Diabetes Challenge 2015

Bij de start van de Iceland Diabetes Challenge en de Nijkerk Diabetes Challenge sprak Bas van de Goor de wens uit dat dit een voorbeeld en een inspiratie zal worden voor andere initiatiefnemers.

Niet alleen de deelnemers in IJsland hebben een fantastische prestatie neergezet. Ook die in Nijkerk lopen nog steeds van trots naast hun schoenen. 16 deelnemers liepen in 5 maanden tijd ruim 1,7 miljoen stappen. Dat is meer dan 900 kilometer. De Challenge waarin zij 6 dagen achtereen 15 kilometer per dag hebben gelopen was een geweldige afsluiting.

Niet alleen de prestatie, maar vooral het feit dat zij nog steeds actief zijn, zelfverzekerd rondlopen, dat prestaties haalbaar zijn en vooral dat je je dan geweldig voelt. Ook medisch zijn er flinke verbeteringen te zien.

Dit succes is aanleiding om door te gaan. Gezondheidscentrum De Nije Veste en gezondheidscentrum Corlaer in Nijkerk zijn op basis van de ervaringen nieuwe groepen gestart en organiseren van 22 t/m 27 juni 2015 opnieuw de Nijkerk Diabetes Challenge.

Goed voorbeeld doet volgen. Vanuit verschillende plaatsen in de regio Midden Nederland zijn vragen geweest om ook een Diabetes Challenge te kunnen starten.

Daarom is het idee gevormd om in 2015 een landelijk initiatief te starten: De Nationale Diabetes Challenge. Het doel is dat op verschillende plaatsen in Nederland in dezelfde periode (22 t/m 27 juni) een Diabetes Challenge wordt gehouden.
De ervaringen met de organisatie en de materialen zijn omgezet in een algemeen draaiboek en komen ter beschikking. Ook zal er een algemene website worden ontwikkeld en willen wij zoveel mogelijk ervaringen delen.
Daarnaast zal het netwerk van Diabetes Challenge Ambassadeurs beschikbaar zijn als je een challenge wil starten.

Voor dit moment zijn wij nog in een voorbereidende fase maar willen wij wel graag weten wie er belangstelling hebben om in 2015 ook een Diabetes Challenge te organiseren. Vul daarom je gegevens onderstaand in. Dan zullen we je binnenkort informeren over de vervolgstappen.

Je e-mailadres: