Mee als vrijwilliger!

De kans dat je als zorgverlener veel vragen krijgt over sport en diabetes is groot. Hoewel sporten erg goed is voor mensen met diabetes is het soms best even lastig om te starten met sporten. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden. Als zorgverlener zie je mensen met diabetes vaak in een gecontroleerde setting binnen een ziekenhuis, maar zie je ze veel minder in 'het echte leven'. Als je met ons meegaat als vrijwilliger bij een van onze evenementen leer je in de praktijk en draag je tevens bij aan een leuke en sportieve dag voor mensen met diabetes. Klinkt goed toch?

Leren in de praktijk

Wij horen vaak dat meegaan op kamp of op gezinsweekend voor zorgverleners in de diabeteszorg de beste bijscholing is die er is. Ook een avond meedoen tijdens 'back on track' of het meewandelen tijdens de Nationale Diabetes Challenge leert je veel over de praktijk. Daar hoor je pas waar mensen echt tegenaan lopen, maar ook hoe anderen dat oplossen. We organiseren veel activiteiten gedurende een jaar, waar ook wij iedere keer weer nieuwe dingen leren. Een deel van onze activiteiten is geaccrediteerd voor zorgprofessionals.

Maar we doen meer. Met enige regelmaat organiseren we congressen, soms met andere partijen, soms alleen. In 2014 organiseerden we een zelfmanagement congres, in 2016 een jubileumcongres ter ere van ons 10-jarig bestaan met als thema 'breng beweging in de praktijk'. In onze evenementenkalender kun je zien wat er voor de komende periode op de planning staat.

Ga mee als vrijwilliger

We zijn altijd op zoek enthousiaste diabetes-zorgverleners om ons te helpen tijdens activiteiten. Wil jij een keer mee op kamp? Of ondersteunen op een informatieavond? Mee op een van onze challenges? Wandelen met jouw patiënten om ze te laten ervaren wat dat oplevert? Vul dan het volgende formulier in en meld je direct aan! We zijn blij met je steun!

Eendaagse kinderevenementen
Meerdaagse kinderevenementen
Meerdaagse evenementen
Back on Track avonden
Challenges
NDC
Overig

Sporten met diabetes

De angst voor hypo’s, vragen over wat je nu wel en niet moet eten, met welke bloedglucosewaarde je moet starten, welk effect verschillende type inspanning heeft en ga zo maar door. Onder het kopje ‘Diabetes en sport’ leggen we in de basis uit hoe het werkt. Op de speciale pagina's over type 1 en type 2 gaan we daar wat dieper op in.

Omdat er zoveel factoren van invloed zijn op bloedglucosewaarden en het voor iedere sport en voor ieder individu anders werkt blijft eenduidig advies geven lastig. Wil je mensen nu uitgebreider informeren dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Of de mensen naar ons doorverwijzen. Want ervaren tijdens onze evenementen blijft toch de beste leerschool. Voor volwassenen met type 1 en zorgverleners zijn onze back on track avonden een aanrader! Zorgverleners in de eerste lijn raden we aan eens een kijkje te nemen op de pagina van de Nationale Diabetes Challenge, een initiatief waarmee we samen met jullie heel veel mensen met diabetes type 2 in beweging brengen.

Stel je vraag aan ons

Wil jij de Bas van de Goor Foundation graag ondersteunen tijdens evenementen, maar heb je hier nog vragen over? Laat het ons per mail weten zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen en je hopelijk zo snel mogelijk zien bij een van onze evenementen! 

Mail de BvdGF

Regelmatig stoppen we even om te meten, te eten, te bolussen. Iedereen heeft zo zijn eigen strategie om zijn hypers en hypo’s te voorkomen."

Christel Geesing
Kinderarts

“Ik voelde mij een ervaren en goede DVK. Toch bleek een sportkamp de beste scholing die er bestaat!”

Else Korpershoek
Diabetesverpleegkundige (DVK)

“ Tijdens de kampen ligt de focus voor de jongeren op zelfmanagement. Tegelijk zijn wij DVK's juist diegenen die leren van de jongeren.

John Kölker
Diabetesverpleegkundige

“Het leek mij een mooi idee mensen niet alleen te adviseren over bewegen, maar zelf ook mee te doen!”

Ellen
Diabetesverpleegkundige eerstelijnszorg

Evenementen waarbij je mee kan gaan