Marrit Veenstra

WeBike2ChangeDiabetes Ronde van Ronda

Mijn motivatie om deel te nemen is meer vertrouwen met diabetes type 1!

Sunday 15th May

Hallo allemaal!

Ik sta aan de start van iets heel gaafs! Ik neem namelijk deel aan WeBike2ChangeDiabetes Ronde van Ronda!  

Dit doe ik natuurlijk niet voor niks, want ik help hiermee de Bas van de Goor Foundation zodat zij ervoor kunnen zorgen dat mensen met diabetes kunnen bewegen en sporten!

Daarnaast ga ik deze uitdaging ook aan voor mezelf. Sinds 2017 heb ik type 1 diabetes en dit heeft mijn leven destijds op zijn kop gezet. Vanaf moment één sta jij aan het stuur van de regulatie van je bloedglucose, en hier komt heel wat bij kijken. Hoeveel koolhydraten heb ik gegeten? Ga ik nog sporten? Wat is mijn huidige bloedglucose? Heb ik gisteren gesport? Hoe heb ik geslapen? Wat voor weer is het vandaag? etc. Tientallen vragen die iedere dag door mijn hoofd gaan. 

Sporten met diabetes is dan ook niet zo vanzelfsprekend en zeker met sporten ben ik een tijdje het vertrouwen in mijn lichaam kwijtgeraakt. Gelukkig heb ik inmiddels ervaren dat sporten met diabetes goed mogelijk is, al kost het soms zeker wat extra gepuzzel. Dit heeft mij veel vertrouwen in mijn lichaam teruggegeven en dit gun ik iedereen met diabetes!

Ik wil jullie daarom vragen of jullie mij en de Foundation willen helpen een mooi bedrag op te halen, zodat de foundation sportieve activiteiten kan blijven organiseren voor jong en oud met diabetes. 

Dankjewel allemaal!

Thank you to my Sponsors

300

Marrit Veenstra

Show more