Peter Jansen

WeSki2ChangeDiabetes Vasaloppet

My Updates

Vernieuwde website

Monday 7th Sep
Onlang is de website van de BvdGF vernieuwd. Daardoor is het overzicht van diegene die mij al gesponsord hebben verdwenen. Gelukkig heb ik nog een lijstje.

Wendy, Joost, Bernard & Mies, Rick, Leen, Nico, Marcel,  Tjitze, René en Anneke, Lydia en Jan, Martin, Otto, Erik en Astrid, Peter en Jannie, Marianne

BEDANKT!

Ik zal er voor gaan

Juli 2020: Vasaloppeteers in training

Monday 7th Sep
De corona maatregelen hebben er ook helaas voor gezorgd dat het programma voor de gezamenlijke trainingen aangepast moest worden.

De deelnemers die voor het eerst op rolski's zouden staan, hebben corona proof apart les gekregen. Eén op één. 

Maar het gezamenlijk trainen werd wel gemist. Daarom heb ik het initiatief genomen om toch bij elkaar te komen. Vanaf eind juli zijn we vier keer bij elkaar geweest: Soesterberg, Nijkerk en twee keer op Papendal. 

Iedere keer wat techniek doorgenomen. Diagonale pas, dubbelstokken, dubbelstok met tussenpas en vooral niet vergeten: remmen! Na afloop van het technisch uurtje nog een toertochtje. De laatste van zaterdag 5 september voerde over de nog bloeiende hei en was een uitdaging door de verschillende ondergronden waarop gerold moest worden. (Top Jacky!).

Binnen kort, 25 september, de eerste gezamenlijke training. Ik zie er naar uit om alle deelnemers tegelijk te ontmoeten en de begeleiders.

24 oktober 2020: Hemma Kromme Rijn Loppet

Thursday 10th Dec
Eén van de voorbereidingen voor de Vasaloppet is het deelnemen aan de Kromme Rijn Loppet georganiseerd door Vasa Sport. Maar de coronapandemie verhindert een groot evenement. De mensen van Vasa Sport bedachten een Hemma (huis) variant. Rol op 24 oktober in je eigen omgeving een route van 19, 30 of 65 km. 
Ik had via de website afstandmeten.nl een ronde uitgezet van 65 km. Bleek achteraf iets korter, maar nog ruim 60 km.
Gestart om 9:30 uur samen met wederhelft Martha op de fiets als begeleiding voor een route door het Sallandse landschap en over dezelfde Heuvelrug.
Ruim 6 uur later waren we terug van een pittige tocht. Er stond een stevige wind, die ik tegen het einde van de tocht op de kop had. Met een "derny" voor mij scheelde dat wel.
De eerste keer zo'n lang stuk. Het viel mij niet tegen. 

November 2020: Trainen

Thursday 10th Dec
De Vasaloppet wordt in de sneeuw afgelegd op langlaufski's. Om daarvoor te trainen wijken we in het helaas sneeuwarme Nederland uit naar de rolski's. Meters maken is het devies, maar dat gaat niet zonder techniek. In september zijn wij als Vasaloppeteers van de Bas van de Goor Foundation een paar keer in Doorn samengekomen om techniektraining te ontvangen van de instructeurs van Vasa Sport. 
Door aanscherping van de coronamaatregelen was dat in november niet mogelijk.
Als oplossing kregen wij Hemläxa (huiswerk). 
"Maak een filmpje van de door jou gebruikte technieken. Stuur deze op naar de instructeurs van Vasa Sport en zij zullen jou techniek analyseren en voorzien van commentaar."
Op rolski's op pad samen met mijn schoonzoon om de beelden te schieten. Oh ja, we moesten wel minstens anderhalf uur achter elkaar rollen en ieder half uur een kwart liter water opdrinken.
Als videohobbyist dat uitgewerkt tot een filmpje. Helemaal geschikt voor de analyse was 't ie eigenlijk niet, maar leuk om te doen wel.
Een week later een nieuw filmpje ingestuurd en daarvan een perfecte techniekanalyse met mijn (inmiddels bekende) zwakke punten ontvangen.

Hemläxa 15 november 2020

Thursday 10th Dec

Hemläxa (2) 22 november 2020

Thursday 10th Dec

30 oktober 2021: Aftellen

Friday 12th Nov
De Vasaloppet 2021 werd vanwege de corona maatregelen afgeblazen in december 2020. Daardoor ontstond er toch een dip in de motivatie, de trainingen enz. 
Maar de draad werd in het voorjaar van 2021 na de sneeuw van februari weer opgepakt. De kilometertjes rolden al weer onder mij door. 

We tellen nu af. 

Nog 4 maanden te gaan en dan sta ik voor de Bas van de Goor foundation aan de start van de grootste langlaufmarathon ter wereld. Tussen 15.000 deelnemers voor 90 km.

Ben ik er dan klaar voor?

Ik was goed op weg, maar ben onlangs hard gevallen. De gekneusde ribbetjes hinderen bij het rolskiën. Dan maar wandelen bij de Kromme Rijn Loppet. Samen met Bas zelf of ‘s ochtendsvroeg voor de werkdag begint.

30 oktober 2021: Start Kromme Rijn Loppet

Friday 12th Nov

30 oktober 2021: Onderweg in de regen.

Friday 12th Nov

November 2021: Voor de werkdag begint

Friday 12th Nov

16-19 dec. 2021: Trainingsweekend Oberhof

Wednesday 2nd Feb
Vasaloppet trainingsweekend met Vasasport en de Bas van de Goor Foundation.
Heel veel geluk dat we lekker buiten konden zijn en dat ik net op tijd hersteld was van een vervelende luchtweginfectie (geen Covid!).
Met de neus op de zwakke feiten gedrukt en het nodige bijgeleerd. Afgesloten met de Oberhof 90 (min.) op een toch nog wel lastig parcours.
Dank voor het fijne weekend.

26-12 t/m 3-1 Naar Noorwegen

Wednesday 2nd Feb
Ruim een jaar onze dochter niet kunnen omarmen. Gelukkig was reizen weer mogelijk en konden mijn vrouw en ik naar Noorwegen.
De langlaufski's uiteraard mee en ook ter voorbereiding voor de Vasaloppet enkele toeren gemaakt, waaronder een back-country toer op de LL-ski's van de schoonzoon. Thermosfles mee conform het Noorse adagium: "Ikke en tur uten thermos."

30-01: Nog 5 weken

Wednesday 2nd Feb
Nog 5 weken! Dan sta ik aan de start van de Vasaloppet. 90 km voor het goede doel. Vandaag de halve afstand gerold over en langs de Sallandse Heuvelrug.
Help de Bas van de Goor Foundation en geef mij het duwtje in rug om de volle afstand te overbruggen.

Zeiknat clubtoertje 6 februari 2022

Sunday 6th Feb
Nog 4 weken. Vandaag een clubtoer. ‘t Was dat het zo regende, anders was ik rollend naar de start gegaan en weer terug. Dan had ik er 40 km opzitten.
Nu echter met de auto gegaan en eigenlijk niet aan mijn kilometers gekomen.
Samen met 4 andere dapperen op pad de regen en wind trotserend voor een toer van ca. 14 km. Na een uur klotste het water lekker in mijn schoenen. De warme koffie was na afloop meer dan welkom.

Zeiknat clubtoertje 6 februari 2022

Sunday 6th Feb

12-2-2022: Slechte generale.

Monday 14th Feb
Vandaag de jubileumsvasan Vasaloppet in Zweden. 139 deelnemers herhalen de eerste Vasaloppet van 1922 met houten ski’s en andere oorspronkelijke of nagemaakte uitrusting. Een mooi moment om zelf een generale repetitie voor de Vasaloppet te houden. Echter na ca. 30 km hele pijnlijke polsen. Ik kon geen kracht meer zetten met het dubbelstokken. Nog een kilometer of 9 doorgegaan, maar toen toch maar het thuisfront gebeld en me laten oppikken. Op een vervelende blessure zit ik ook niet te wachten. Een slechte generale? Betekent dat niet een goede uitvoering?

6-3-2022: Missie helaas niet geslaagd (?)

Tuesday 8th Mar
De finish van de Vasaloppet in Mora niet gehaald. Tot aan de controlepost in Oxberg gekomen, maar buiten de limiet. Het was mijn dag niet. Haalde ik in de trainingsetappes gemiddelden bruto van ca. 11 km/u, nu totaal niet. De sneeuw vond ik erg stroef, mijn ski’s gleden niet en dan ontbreekt mij toch de kracht en conditie om er meer power op te zetten. Verder wilde ik me sparen in het begin. Dat was ook wel een ervaring op zich. Met z’n allen in de ganzenpas omhoog. Dat schoot ook niet op natuurlijk en we startten helemaal achteraan. Had ik verder gekund? Eerlijk gezegd, was het goed zo. Bij betere glij-omstandigheden wellicht wel. De trainingen vooraf waren best wel intensief en misschien heb ik gewoon meer rust nodig gehad. Vier dagen achter elkaar intensief sporten doe ik eigenlijk nooit. Mogelijk heeft mijn diabetes 2 er ook nog wat mee van doen. Eén van de trainers, zelf daar ook mee behept, suggereerde dat vanuit zijn eigen ervaring. Een hele ervaring dat wel en het volledige parcours heb ik tenminste wel in zijn geheel afgelegd, zij het dan in drie etappes. Diep respect voor hen die het wel gehaald hebben.

Mijn missie is niet geslaagd... of toch wel? Dankzij de bijdragen van al mijn sponsoren, is er toch een mooi bedrag voor de Bas van de Goor Foundation verzameld. Zij kunnen daarmee verder met hun werk. En dat is toch ook heel wat waard.

(foto: Ronaldo Hoogendoorn)

Thank you to my Sponsors

104

Jetze Rodenhuis

7.50

Anonymous

5.20

Anonymous

Succes Peter!

104

J.w. Peters

Hoi Peter, Veel succes gewenst. Zet hem op! Je kan het! Groeten, Jan-Willem en Nanda

26

Anonymous

20

Pieter Nagelhout

78

Anonymous

10.40

Renzo Bergman

Succes Peter!

10.40

Marinelle Kingma

10.40

Gejan Voskamp

15.60

Anonymous

25

Wesley & Christel

Succes Peter!

52

Huub&brigitta

Hoi Peter, super dat jij jouw hier met Hart hard voor maakt!! Bij deze ons duwtje in de rug. Toitoi bij de voorbereiding op deze challenge. En voor 6 maart alvast veel succes, vitaliteit en bovenal plezier gewenst!!

5.20

Anonymous

Ha die Peter, jij haalt die lange tocht! Groet, Maria

15.60

Anonymous

10.40

Dick Denneboom

26

Wessel Hendertink

Heel veel succes gewenst. Zet hem op! Wessel

10.40

R J

keep going old chap

20.80

Anonymous

Hallo Peter, Ik heb een donatie gedaan. Groeten, Jan Heidemans

104

Infomax Ict

25

Hans Jansen

Succes man het gaat je lukken

25

Anonymous

10

Maarten Broekman

Go for it!

20.80

Eelco Kruizinga

15.60

P. W. Julsing

Heel veel plezier en succes. Zorg dat je geen blessures oploopt, anders moeten we je daar later weer voor sponsoren 😉

10.40

Mariette Roelofsen

15.60

Jobèrt Peeters

Na zo’n lange voorbereiding moet jou dit zeker lukken Peter. Ga ervoor en veel succes!

26

Rp

Niets anders dan succes!

27.04

Mourik Weijenborg

Succes Peter!! Mooi initiatief

15.60

M Alberts

Succes Peter!! Groet Danny en Monique

26

Anonymous

Het aangename (langlaufen) verenigd met het goede doel: super!!

10.40

Anonymous

Succes Peter !

43

Marco Berends

Beste Peter, alle beetjes helpen dus van ons ook een zetje. Nog €200 te gaan! Groet Marco en Paula

26

Rob Schaak

Peter, veel succes al gaat het je zeker lukken!

26

Bas Jansen

En doorgaan hè Jansen

50

Anonymous

50

Carla Kroezen

Wij, Alex en ik, wensen je heel veel succes. Je kan het.

800

Peter Jansen

Eigen bijdrage

104

Ruud Jansen

Hey broer, heel veel succes nog met je voorbereidingen en uiteraard ook tijdens deze pittige tocht/uitdaging. Uiteraard ga je beide doelen gaat halen!!

52

Roy En Ellis De Graaf

Zet 'm op Peter! Top dat je deze uitdaging aangaat voor dit goede doel.

26

Maurice Strubel

Alvast heel veel succes Peter!

52

Pap En Mam Jansen

En nog een keer, heel veel succes

52

Pap En Mam Jansen

Heel veel succes!

750

Peter Jansen

1e termijn

25

Marianne Ester

Super bedankt Marianne. Dit helpt de Bas van de Goor Foundation en mij weer een stukje verder!

50

Peter En Jannie

Peter, succes met de voorbereidingen, het is een hele prestatie die monstertocht maar geniet ook van de momenten. Groeten Peter en Jannie. Peter: Dank jullie wel Peter en Jannie. Dat is een geweldige opsteker en een duw in de rug!

25

Otto Cazemier

Heel veel succes met de voorbereidingen! En hopelijk volgende winter een mooie tocht met mooi winterweer en goede sneeuw:) Peter: dankjewel Otto. Jij weet wat een sportieve uitdaging voor een goed doel inhoudt en hebt de Vasaloppet al eens gedaan. Ik treed in jouw spoor nu!

25

Martin Rorije

Heel veel succes bij de voorbereiding op deze zware tocht, Peter! Gelukkig zijn er 16999 deelnemers die jou vooruit kunnen helpen:) Peter: Dankje Martin voor je ondersteuning. Ik zal mijzelf wel "aanhaken" bij één van die 16999.

25

Anonymous

Anonimius, heel hartelijk dank.

25

Tjitze De Vries

Hi Peter, een mooi plan. Goed voor jezelf en anderen. Groeten, ook aan Martha, van Gemma en mij! Peter: Tjitze en Gemma, super bedankt. Op z'n Fries; ik sil min bêst dwaan.

25

Anneke En René Schils

Mooie actie Peter, heel veel succes met voorbereiding en laufen van de tocht! Peter: Dank jullie wel. Je zult mij nu veel vaker op de rolski's gaan zien.

25

Lydia Jansen

Lieve paps, deze uitdaging die je voor jezelf hebt gezet is de inspiratie geweest om me op te geven voor het zomerse broertje van de Vasaloppet, de Ultravasan45. Succes met trainen, zorg goed voor jezelf en ik train op afstand met je mee!, liefs Lydia. Peter: Dankjewel Ly, samen gaan we voor een grote uitdaging!

75

Nico Tilstra

Nico, Tige tank fora jo stipe, ik sil myn bêst dwaan.

25

Marcel Udink

Mooie actie Peter. Succes met de voorbereidingen. Peter: Dankjewel Marcel. Ook veel zwemmen helpt bij de voorbereiding. Wat mooi dat er dan een prachtig zwembad in Loo bestaat.

25

Jan Verhulst

Succes met al het trainen. En schenk genoeg aandacht aan voeding en stretching/mobiliteit ook hè:) Peter: Tack förr ditt stöd, jag ska göra mitt bästa.

50

Leen Bouman

Nog even wat trainen Peter! Peter: Leen, super bedankt! Ik zal er inderdaad veel voor moeten trainen.

50

Rick Oudenampsen

Hallo Rick, dankjewel. Je zult mij nu vaak voorbij zien rollen. Deze aanmoediging stel ik zeer op prijs!

50

Bernard En Mies Weeink

Dit is een wens die je al lang wilde. Succes! Peter: Top Bernard & Wies! Bedankt. Ik zal er voor gaan.

50

Joost Onvlee

Heel veel succes met de tocht. Peter: Super Joost! Hartstikke bedankt. Ik ga mijn uiterste best er voor doen.

50

Wendy Bent

Heel veel succes en plezier met deze uitdaging! Peter: Heel erg bedankt Wendy! Nu gaan wij er samen voor.

300

Peter Jansen

Eerste eigen donatie

104

Martin

Als afgesproken

765

Peter Jansen

Show more