Peter Jansen

WeSki2ChangeDiabetes Vasaloppet

My Updates

Vernieuwde website

Monday 7th Sep
Onlang is de website van de BvdGF vernieuwd. Daardoor is het overzicht van diegene die mij al gesponsord hebben verdwenen. Gelukkig heb ik nog een lijstje.

Wendy, Joost, Bernard & Mies, Rick, Leen, Nico, Marcel,  Tjitze, René en Anneke, Lydia en Jan, Martin, Otto, Erik en Astrid, Peter en Jannie, Marianne

BEDANKT!

Ik zal er voor gaan

Vasaloppeteers in training

Monday 7th Sep
De corona maatregelen hebben er ook helaas voor gezorgd dat het programma voor de gezamenlijke trainingen aangepast moest worden.

De deelnemers die voor het eerst op rolski's zouden staan, hebben corona proof apart les gekregen. Eén op één. 

Maar het gezamenlijk trainen werd wel gemist. Daarom heb ik het initiatief genomen om toch bij elkaar te komen. Vanaf eind juli zijn we vier keer bij elkaar geweest: Soesterberg, Nijkerk en twee keer op Papendal. 

Iedere keer wat techniek doorgenomen. Diagonale pas, dubbelstokken, dubbelstok met tussenpas en vooral niet vergeten: remmen! Na afloop van het technisch uurtje nog een toertochtje. De laatste van zaterdag 5 september voerde over de nog bloeiende hei en was een uitdaging door de verschillende ondergronden waarop gerold moest worden. (Top Jacky!).

Binnen kort, 25 september, de eerste gezamenlijke training. Ik zie er naar uit om alle deelnemers tegelijk te ontmoeten en de begeleiders.

24 oktober 2020: Hemma Kromme Rijn Loppet

Thursday 10th Dec
Eén van de voorbereidingen voor de Vasaloppet is het deelnemen aan de Kromme Rijn Loppet georganiseerd door Vasa Sport. Maar de coronapandemie verhindert een groot evenement. De mensen van Vasa Sport bedachten een Hemma (huis) variant. Rol op 24 oktober in je eigen omgeving een route van 19, 30 of 65 km. 
Ik had via de website afstandmeten.nl een ronde uitgezet van 65 km. Bleek achteraf iets korter, maar nog ruim 60 km.
Gestart om 9:30 uur samen met wederhelft Martha op de fiets als begeleiding voor een route door het Sallandse landschap en over dezelfde Heuvelrug.
Ruim 6 uur later waren we terug van een pittige tocht. Er stond een stevige wind, die ik tegen het einde van de tocht op de kop had. Met een "derny" voor mij scheelde dat wel.
De eerste keer zo'n lang stuk. Het viel mij niet tegen. 

Trainen

Thursday 10th Dec
De Vasaloppet wordt in de sneeuw afgelegd op langlaufski's. Om daarvoor te trainen wijken we in het helaas sneeuwarme Nederland uit naar de rolski's. Meters maken is het devies, maar dat gaat niet zonder techniek. In september zijn wij als Vasaloppeteers van de Bas van de Goor Foundation een paar keer in Doorn samengekomen om techniektraining te ontvangen van de instructeurs van Vasa Sport. 
Door aanscherping van de coronamaatregelen was dat in november niet mogelijk.
Als oplossing kregen wij Hemläxa (huiswerk). 
"Maak een filmpje van de door jou gebruikte technieken. Stuur deze op naar de instructeurs van Vasa Sport en zij zullen jou techniek analyseren en voorzien van commentaar."
Op rolski's op pad samen met mijn schoonzoon om de beelden te schieten. Oh ja, we moesten wel minstens anderhalf uur achter elkaar rollen en ieder half uur een kwart liter water opdrinken.
Als videohobbyist dat uitgewerkt tot een filmpje. Helemaal geschikt voor de analyse was 't ie eigenlijk niet, maar leuk om te doen wel.
Een week later een nieuw filmpje ingestuurd en daarvan een perfecte techniekanalyse met mijn (inmiddels bekende) zwakke punten ontvangen.

Hemläxa 15 november 2020

Thursday 10th Dec

Hemläxa (2)

Thursday 10th Dec

Thank you to my Sponsors

104

Martin

Als afgesproken

765

Peter Jansen

1.65k

Anonymous

Show more