Peter Jansen

WeSki2ChangeDiabetes Vasaloppet

My Updates

Vernieuwde website

Monday 7th Sep
Onlang is de website van de BvdGF vernieuwd. Daardoor is het overzicht van diegene die mij al gesponsord hebben verdwenen. Gelukkig heb ik nog een lijstje.

Wendy, Joost, Bernard & Mies, Rick, Leen, Nico, Marcel,  Tjitze, René en Anneke, Lydia en Jan, Martin, Otto, Erik en Astrid, Peter en Jannie, Marianne

BEDANKT!

Ik zal er voor gaan

Vasaloppeteers in training

Monday 7th Sep
De corona maatregelen hebben er ook helaas voor gezorgd dat het programma voor de gezamenlijke trainingen aangepast moest worden.

De deelnemers die voor het eerst op rolski's zouden staan, hebben corona proof apart les gekregen. Eén op één. 

Maar het gezamenlijk trainen werd wel gemist. Daarom heb ik het initiatief genomen om toch bij elkaar te komen. Vanaf eind juli zijn we vier keer bij elkaar geweest: Soesterberg, Nijkerk en twee keer op Papendal. 

Iedere keer wat techniek doorgenomen. Diagonale pas, dubbelstokken, dubbelstok met tussenpas en vooral niet vergeten: remmen! Na afloop van het technisch uurtje nog een toertochtje. De laatste van zaterdag 5 september voerde over de nog bloeiende hei en was een uitdaging door de verschillende ondergronden waarop gerold moest worden. (Top Jacky!).

Binnen kort, 25 september, de eerste gezamenlijke training. Ik zie er naar uit om alle deelnemers tegelijk te ontmoeten en de begeleiders.

24 oktober 2020: Hemma Kromme Rijn Loppet

Thursday 10th Dec
Eén van de voorbereidingen voor de Vasaloppet is het deelnemen aan de Kromme Rijn Loppet georganiseerd door Vasa Sport. Maar de coronapandemie verhindert een groot evenement. De mensen van Vasa Sport bedachten een Hemma (huis) variant. Rol op 24 oktober in je eigen omgeving een route van 19, 30 of 65 km. 
Ik had via de website afstandmeten.nl een ronde uitgezet van 65 km. Bleek achteraf iets korter, maar nog ruim 60 km.
Gestart om 9:30 uur samen met wederhelft Martha op de fiets als begeleiding voor een route door het Sallandse landschap en over dezelfde Heuvelrug.
Ruim 6 uur later waren we terug van een pittige tocht. Er stond een stevige wind, die ik tegen het einde van de tocht op de kop had. Met een "derny" voor mij scheelde dat wel.
De eerste keer zo'n lang stuk. Het viel mij niet tegen. 

Trainen

Thursday 10th Dec
De Vasaloppet wordt in de sneeuw afgelegd op langlaufski's. Om daarvoor te trainen wijken we in het helaas sneeuwarme Nederland uit naar de rolski's. Meters maken is het devies, maar dat gaat niet zonder techniek. In september zijn wij als Vasaloppeteers van de Bas van de Goor Foundation een paar keer in Doorn samengekomen om techniektraining te ontvangen van de instructeurs van Vasa Sport. 
Door aanscherping van de coronamaatregelen was dat in november niet mogelijk.
Als oplossing kregen wij Hemläxa (huiswerk). 
"Maak een filmpje van de door jou gebruikte technieken. Stuur deze op naar de instructeurs van Vasa Sport en zij zullen jou techniek analyseren en voorzien van commentaar."
Op rolski's op pad samen met mijn schoonzoon om de beelden te schieten. Oh ja, we moesten wel minstens anderhalf uur achter elkaar rollen en ieder half uur een kwart liter water opdrinken.
Als videohobbyist dat uitgewerkt tot een filmpje. Helemaal geschikt voor de analyse was 't ie eigenlijk niet, maar leuk om te doen wel.
Een week later een nieuw filmpje ingestuurd en daarvan een perfecte techniekanalyse met mijn (inmiddels bekende) zwakke punten ontvangen.

Hemläxa 15 november 2020

Thursday 10th Dec

Hemläxa (2)

Thursday 10th Dec

Thank you to my Sponsors

52

Pap En Mam Jansen

En nog een keer, heel veel succes

52

Pap En Mam Jansen

Heel veel succes!

750

Peter Jansen

1e termijn

25

Marianne Ester

Super bedankt Marianne. Dit helpt de Bas van de Goor Foundation en mij weer een stukje verder!

50

Peter En Jannie

Peter, succes met de voorbereidingen, het is een hele prestatie die monstertocht maar geniet ook van de momenten. Groeten Peter en Jannie. Peter: Dank jullie wel Peter en Jannie. Dat is een geweldige opsteker en een duw in de rug!

25

Otto Cazemier

Heel veel succes met de voorbereidingen! En hopelijk volgende winter een mooie tocht met mooi winterweer en goede sneeuw:) Peter: dankjewel Otto. Jij weet wat een sportieve uitdaging voor een goed doel inhoudt en hebt de Vasaloppet al eens gedaan. Ik treed in jouw spoor nu!

25

Martin Rorije

Heel veel succes bij de voorbereiding op deze zware tocht, Peter! Gelukkig zijn er 16999 deelnemers die jou vooruit kunnen helpen:) Peter: Dankje Martin voor je ondersteuning. Ik zal mijzelf wel "aanhaken" bij één van die 16999.

25

Anonymous

Anonimius, heel hartelijk dank.

25

Tjitze De Vries

Hi Peter, een mooi plan. Goed voor jezelf en anderen. Groeten, ook aan Martha, van Gemma en mij! Peter: Tjitze en Gemma, super bedankt. Op z'n Fries; ik sil min bêst dwaan.

25

Anneke En René Schils

Mooie actie Peter, heel veel succes met voorbereiding en laufen van de tocht! Peter: Dank jullie wel. Je zult mij nu veel vaker op de rolski's gaan zien.

25

Lydia Jansen

Lieve paps, deze uitdaging die je voor jezelf hebt gezet is de inspiratie geweest om me op te geven voor het zomerse broertje van de Vasaloppet, de Ultravasan45. Succes met trainen, zorg goed voor jezelf en ik train op afstand met je mee!, liefs Lydia. Peter: Dankjewel Ly, samen gaan we voor een grote uitdaging!

75

Nico Tilstra

Nico, Tige tank fora jo stipe, ik sil myn bêst dwaan.

25

Marcel Udink

Mooie actie Peter. Succes met de voorbereidingen. Peter: Dankjewel Marcel. Ook veel zwemmen helpt bij de voorbereiding. Wat mooi dat er dan een prachtig zwembad in Loo bestaat.

25

Jan Verhulst

Succes met al het trainen. En schenk genoeg aandacht aan voeding en stretching/mobiliteit ook hè:) Peter: Tack förr ditt stöd, jag ska göra mitt bästa.

50

Leen Bouman

Nog even wat trainen Peter! Peter: Leen, super bedankt! Ik zal er inderdaad veel voor moeten trainen.

50

Rick Oudenampsen

Hallo Rick, dankjewel. Je zult mij nu vaak voorbij zien rollen. Deze aanmoediging stel ik zeer op prijs!

50

Bernard En Mies Weeink

Dit is een wens die je al lang wilde. Succes! Peter: Top Bernard & Wies! Bedankt. Ik zal er voor gaan.

50

Joost Onvlee

Heel veel succes met de tocht. Peter: Super Joost! Hartstikke bedankt. Ik ga mijn uiterste best er voor doen.

50

Wendy Bent

Heel veel succes en plezier met deze uitdaging! Peter: Heel erg bedankt Wendy! Nu gaan wij er samen voor.

300

Peter Jansen

Eerste eigen donatie

104

Martin

Als afgesproken

765

Peter Jansen

Show more